Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

mosq20

Casio G-shock GA100b - 7aer - używany !

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Własnie przymierzam sie do kupna zegarka G-shocka GA100, od tygodnia czytam to i owo, i wiem juz ze jakies 70% aukcji, to podróby. Jednak doszukałem sie... ale nie jestem pewien czy jest faktycznie oryginalny. Swoja droga zegarek ma jeszcze niecały rok gwarancji, i podobno koło przycisku Reverse, farba odeszła, reszta niby wporzadku, z tyły naklejka ZIBI, włąsciciel ocena stan na: BD. Cena to 250zl - i moje pytania: czy jest to faktycznie oryginal ?

Wrzucam fotke.

Doradzcie mi czy opłaca sie mi go kupowac, czy czasem nie przepłacam, czy z ta farba nie bedzie dalszych problemow... Chciałbym go miec przez najblizsze pare lat.

CZY:

Wybrac zegarek nowy od tego sprzedawcy: BigBen - czytałem i ludzie pisza ze faktycznie sprzedaje oryginalne zegarki - jednak obawiam sie ceny - dlaczego tak tanio, ostatnio byłem w sklepie, w Taxorze, i tam cena białego była cos koło 500zl...

Jezeli ten z Allegro jest faktycznie oryginalny, to wole dorzucic ta sume i kupic nowy.

http://allegro.pl/zegarek-casio-ga-100b-7aer-g-shock-gw-pl-waw-i4111719497.html

Dziekuje za pomoc i pozdrawiam !!

Sw

post-71103-0-99920900-1397309507_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego szukałem uzywanych, poniewaz myslalem ze te po 300+zl sa poprostu podrobami, a ciezko to zweryfikowac skoro na aukcji sa zdjecia typowo reklamowe. Ale przekalkulowałem to i wole dac ta stowe wiecej, i miec spokoj z tym ze gdyby sie cos stało to zegarek jest na gwarancji.

A co do koloru - czarny jakos mi nie odpowiada, widzialem w sklepie biały i czarny - biały do mnie bardziej przemawia, jako ze mam prace typowo fizyczna, zegarek bedzie ubierany na treningi, bieganie, siłownia, basen - w pracy moze sie zniszczyc i to jest pewniak.

Biały sie podobno brudzi, logiczne, ale ja do tego nie dopuszcze :P

Alles, czyli potwierdzasz, ze od tego uzytkownika, od BigBena, moge smiało zamowic ten biały i bedzie wszystko wporzadku ? chodzi o oryginalnosc zegarkow... w Taxorze, ten zegarek 500zl :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BigBen jest na 100 proc. pewnym sprzedawcą. Mam od niego zegarki - są oryginalne.

Nie idą przez oficjalną dystrybucję ZIBI, dlatego ceny są niższe, ale śmiało możesz kupować od BigBena, Daymon-trade i jeszcze innych na Allegro. Napisz przed licytowaniem, zawsze jeszcze można coś uciąć z ceny i będziesz jeszcze bardziej szczęśliwy :)

Biały będzie Ci się brudził, nie ochronisz go przed tym - nawet od kolorowych rękawów przy odrobinie wilgoci (pot, deszcz) potrafi chwycić kolor, ale jak Ci zależy na białym to śmiało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, ok pomysle nad tym kolorem jeszcze, chociaz nie wydaje sie mi zeby biały mial takie tendecje do zmieniania kolorow :D

Warto było założyc konto, i zapytac, dziekuje Wam za odpowiedzi, jeszcze dzisiaj dokonam zakupu. A z uzywanego zegarka miedzy czasie zrezygnuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie idą przez oficjalną dystrybucję ZIBI, dlatego ceny są niższe, ale śmiało możesz kupować od BigBena, Daymon-trade i jeszcze innych na Allegro.

Daymon czy inni owszem, ale Bigben ma zegarki prosto od Zibi, a więc zakup u niego poza ceną niczym nie różni się od kupna w salonie TimeTrend. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daymon czy inni owszem, ale Bigben ma zegarki prosto od Zibi, a więc zakup u niego poza ceną niczym nie różni się od kupna w salonie TimeTrend. :)

Przepraszam za błąd - tak rzeczywiście jest - BigBen oferuje 6-letnią gwarancję ZIBI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że tak - podobne opisy, koszty wysyłki co do złotówki takie same - nawet tak samo rozpisane.

BigBen nie wysyła za granicę, drugi na to pozwala.

Ta sama lokalizacja, ten sam czas dostawy.

Myślę, że to nowe konto BigBena.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój brat ma Białego  :(

Dramat

Dwa miesiące i jest obrzydliwy-fakt że używa go tak jak na G-shocka przystało - nie zdejmuje na chwilę nawet(stolarz).

życie zaczyna się po 200...km/h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że tak - podobne opisy, koszty wysyłki co do złotówki takie same - nawet tak samo rozpisane.

BigBen nie wysyła za granicę, drugi na to pozwala.

Ta sama lokalizacja, ten sam czas dostawy.

Myślę, że to nowe konto BigBena.

BigBen i Seqndus mają w tym samym miejscu punkt odbioru - na Towarowej w Warszawie, w sklepie Amiqs.

Chociaż jeśli spojrzeć w dane firmy to już nie to samo, NIP i REGON są inne, jedna firma to sp z oo, druga - os.fiz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybór został dokonany, wybrałem kolor czarny. Pogodze sie z tym "kolorem" :). Dziekuje Wszystkim za pomoc. +5 dla forum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech się dobrze nosi :)

Na pewno z czarnym będzie mniej problemów, niż z białym, w kwestii utrzymania go w czystości :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaki model? 

Ja własnie nabyłem GA 100 1 A4ER.

I jestem niezadowolony!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Czerwona wskazówka niewidoczna w nocy!!!

W dzień idealnie czytelny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, własnie sie nim bawie, nastawienie prawidłowej godziny było dla mnie wyzwaniem, ale Sobie poradziłem. Jednak mam małe pytanie, a mianowicie jaki dałes kod miasta ? w tabeli nie ma Polski - dałem UTC, co do reszty bajerów to dopiero bede sprawdzał pozniej. Wskazówka... dałem podswietlenie na 3 sekundy, ale sie okaze wszystko. Ogołnie na pierwszy rzut oka, ładnie sie prezentuje, nawet myslalem ze bedzie troszke wiekszy :D ale i tak troszke mnie gniecie w dłon - nigdy nie nosiłem zegarka tyle co po komuni, a kiedy to było :D przyzwyczaje sie.

EDIT:

Faktycznie, podswietlenie fatanlne, chociaz tego sie spodziewałem bo juz gdzies wczesniej o tym przeczytałem ze w tym modelu kicha z tym. Kupiłem tego co Ty, Alles. Wiem ze G-shoch to nie do zabicia zegarek, jednak szkoda mi go brac do pracy, gdzie jest narazony na porysowanie, zegarek potrzebny był mi do sportu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UTC to nie jest właściwy dla Polski czas i teraz zegarek pokazuje niewłaściwą godzinę w innych strefach czasowych. Polska jest przecież w tej samej strefie czasowej co np. Niemcy, więc wybierz Berlin (BER), po czym jeszcze raz ustaw czas. Pamiętaj też, by przed skorygowaniem godziny (ale po zmianie strefy, bo przy UTC to nie zadziała) włączyć opcję DST, czyli czas letni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dzieki, juz zmienione :)

Co do samego zegarka - troszke mnie gniecie, ale sie przyzwyczaje, ogolnie do samego noszenia zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę o wymianie wskazówki godzinowej na białą :)

Trochę lekki. 

Jak bla mnie rozmiar idealny. 

Szukam paska parcianego do niego.

Ogólnie na plus!!!

Po kilku dniach wszystko sie robi przy nim intuicyjnie

mosq20 masz polską instrukcję? jeśli nie to wyślę chętnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ukrywam, ze to podswietlenie w nocy to kicha na maksa. Ogolnie, do zegarka sie juz przyzwyczaiłem, juz mi nie przeszkadza, a nawet nie odczywam tego ze mnie gniodł :) wiedziałem ze to bd kwestia czasu. Instrukcje mam po Polsku, bez niej bym nie ruszył z samym ustawieniem zegarka :)

Opinia: jestem zadowolony - chociaz do pracy go nie zabieram, robie przy kostce brukowej, szkoda mi go zarysowac, Pozdrawiam !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja składam na swojego reklamacje. W związku z tym że wskazówka godzinowa w nocy niewidoczna.Zobaczymy co z tego wyniknie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.