Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

Czy ten zegarek jest w 100% oryginalny?

Rekomendowane odpowiedzi

Roman faktycznie. Cofer bierz tą amfibię. 300 m to u nas na forum jest tylko kilka. 

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam nie wiem. Wisi już dłuższy czas na aukro  i nikt jej nie chce. Mnie się też wydaje za droga....

Edit. No chyba że to nie ta....

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też się nad nią zastanawiałem. Ale jakoś nie mogłem znaleźć w katalogach taką kombinacje tarczy koperty i ringu. Więcc tym bardziej jestem ciekaw werdyktu doświadczonych kolegów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koperta jakby od komandira.. A reszta od amfibii. Ja mam taką amfibie w innej kopercie ale z takim samym bezelem.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

840ff6512453b8960229beff9b346b1a.jpg461e31b7e68713f2a1106a46bb9bb3d6.jpg9fc4e66d46826f453e594e9a1148f117.jpgfffec08c747cd7aae696d7cd020c1a95.jpg

Czy któreś z tych wskazówek nie występowały w białym majaku z petrodworca? Lub może występowały jeszcze jakieś, których nie pokazaem?

wytapatalkowane...szukam tarczy do amfibii beczki

Edytowane przez Enkil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylo cos takiego,czy to jakis skladak?

Chodzi mi o koperte.Czy nie jest z noworusa...

Zdjecia z ogloszenia.

post-82362-0-36256700-1445194265.jpg

post-82362-0-78553100-1445194280.jpg

post-82362-0-29233600-1445194297.jpg

Edytowane przez popeyefiddichow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylo cos takiego,czy to jakis skladak?

Chodzi mi o koperte.Czy nie jest z noworusa...

to nie może być prawda, że ktoś tak oszpecił amfibię desert-shield...

@popeyefiddichow - pierwszy raz widzę taki model koperty! ale przypuszczam, że być może jest 'wostokowa'

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie może być prawda, że ktoś tak oszpecił amfibię desert-shield...

@popeyefiddichow - pierwszy raz widzę taki model koperty! ale przypuszczam, że być może jest 'wostokowa'

To na 100% jest koperta Wostokowa i takie koperty występowały na pewno z automatami. Poniżej potwierdzenie, że to koperta Wostokowa:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/44850-co-nosza-specnazowcy/

Nigdy natomiast nie widziałem, żeby w tej kopercie był desert-shield, co nie znaczy, że nie mógł być :)

Edytowane przez aronus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest to składak? pierwszy raz coś takiego widzę.

Taką kopertę już widziałem, z tarczy chyba jednak zeszły napisy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Toż to chyba jakaś wyklejanka :D

Dobrze że run SS nie dołożyli :D

Nawet popsuty zegarek dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, to oryginalna wostokowa koperta. O ile się nie mylę, złocona Au10  (były takie też w chromie)

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki panowie za miłe słowo. Mike S, zgadza się, przepiękne są te tarcza, dlatego chce zebrać wszystkie 4.

Co do koperty to nie jestem pewien. koperta w Poljocie jest na 99% oryginalna, w Bałtyku nie wiem, bo nie zgłębiałem tematu. Może kolega Kwiatek powie coś więcej?

Mój Bałtyk

post-49869-0-42127700-1445351358_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Ani w jednym ani w drugim nie są poprawne koperty. Wy macie koperty rodzaju V a powinniście mieć rodzaju IV takie jak tu:

66588734a82ff34fcbcf36921232e0b8.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bałtyk z tą tarczą był w koperciee rodzaju IV (rozstaw uszu 18mm) a Błonex w kopercie rodzaju V (rozstaw 16mm). Nie to żebym się znał, ale mam przed sobą książkę ;) Mimo teg nie biorę odpowiedzialności za swoje słowa...:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawa sprawa. Nie kłócę się, bo nie mam wiedzy w tym temacie. Ale jesteście pewni na 100% że nie było takich?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Bałtyk występował tylko w kopercie rodzaju IV. A kto i w co je później przekładał to już nie wiadomo. Jak widać po Was dwóch są takie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja nie mam wiedzy na ten temat. Zastanawia mnie tylko po kiego grzyba ktoś miałby przekładać koperty? Po pierwsze trzeba mieć drugą kopertę, a po drugie nie widzę najmniejszej logiki i celu w takiej podmiance. No po co? Żeby ze złotej na złoconą to rozumiem, ale na podobną?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi