rproch 9 #1 Posted April 12, 2014 Wrzucajmy w tym wątku zegarki co do których mamy wątpliwości jeśli chodzi o ich oryginalność. Czasem nie wiemy czy wskazówki, tarcza, koronka są rzeczywiście od tego zegarka. Ja zacznę od Rodin. Mam takie dwie- która ma oryginalne wskazówki? RP 0 Share this post Link to post Share on other sites
bahuone 83 #2 Posted April 12, 2014 Obstawiał był, że nr 2. 0 Share this post Link to post Share on other sites
mayor 225 #3 Posted April 12, 2014 Moim zdaniem żadna.Minutowa i godzinowa w tej z prawej strony wygląda OK,ale sekundnik powinien być z grotem.Ale to jest tylko moje zdanie i drobny detal.Jak tylko zegarki są na chodzie to są wartościowe,gdyż większość Rodin na rynku ma niesprawny automat i wymaga dokręcania,, 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest D@dik #4 Posted April 12, 2014 Czyli w wątku Co to za zegarek teraz pytamy tylko o markę? 0 Share this post Link to post Share on other sites
yorki_man 430 #5 Posted April 12, 2014 Aż spojrzałem na swoją - moim zdaniem pierwsza ma właściwe wskazówki i tak jak pisze mayor brakuje sekundy z grotem. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Paweł Bury. 5750 #6 Posted April 12, 2014 Ooooo oo takie ma mieć 0 Share this post Link to post Share on other sites
rproch 9 #7 Posted April 12, 2014 Wiem, źe do kraba generalnie idą te trójkątne. Tylko jakoś wizualnie pasują mi te wskazowki po lewej. Ale moźe mi się wydaje. Jak ktoś ma gdzieś zdjęcie tego modelu to ńiech zapoda. Przeszukałem kilka stron i jeszcze go nie znalazłem RP 0 Share this post Link to post Share on other sites
mayor 225 #8 Posted April 12, 2014 Jeszcze w tej z prawej koronka mi się nie widzi.Z definicji koronka w zegarku z automatycznym naciągiem się nie zużywa- wiec nie powinna podlegać wymianie z powodu naturalnego zużycia. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Enkil 7855 #9 Posted April 12, 2014 Wskazówki takie jak w tej z prawej i jak u Pawła to ja mam w trzech rakietach i żadna nie jest składakiem. 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Share this post Link to post Share on other sites
Paweł Bury. 5750 #10 Posted April 12, 2014 Jakie to rakiety ??? 0 Share this post Link to post Share on other sites
mayor 225 #11 Posted April 12, 2014 Jakie to rakiety ???Kolega @rproch tym wątkiem otworzył puszkę pandory.Zaraz posprawdzam moje Szwajcary czy w nich nie ma odłamków z Rakiety 0 Share this post Link to post Share on other sites
Paweł Bury. 5750 #12 Posted April 12, 2014 Kolega @rproch tym wątkiem otworzył puszkę pandory.Zaraz posprawdzam moje Szwajcary czy w nich nie ma odłamków z Rakiety 0 Share this post Link to post Share on other sites
Enkil 7855 #13 Posted April 12, 2014 Chodzi mi o ten model. Występowały też czarne do białej tarczy i również białe do niebieskiej. Białych nie mam za to czarne mam w dwu egzemplarzach. Ed. Po bliższym przyjrzeniu są chyba jednak trochę inne.??? 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Share this post Link to post Share on other sites
rproch 9 #14 Posted April 12, 2014 Tak, są inne, bardziej smukłe. RP 0 Share this post Link to post Share on other sites
rk7000 3384 #15 Posted April 12, 2014 Nie jestem pewny czy wskazówki są ok? 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Share this post Link to post Share on other sites
rproch 9 #16 Posted April 12, 2014 Nie jestem pewny czy wskazówki są ok?Prawdę mówiąc to tutaj mało co jest OK koperta od Poljota, tarcza ZIM, wskazówki też pewnie ZIM, ale chyba inny. RP 0 Share this post Link to post Share on other sites
Gregorian 151 #17 Posted April 12, 2014 Koperta od klasycznego Poljota stadiona - nie ma o czym debatować.Natomiast sama tarcza Zima jest ciekawa. 0 Share this post Link to post Share on other sites
rk7000 3384 #18 Posted April 12, 2014 Ten zegarek to chyba franken roku Made in allegro.Zdjęcie również stamtąd. To tak żeby smutno nie było 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Share this post Link to post Share on other sites
kchrapek 4731 #19 Posted April 12, 2014 A i jaka cena godziwa za taką tfurczość! Bodajże 500 zeta jeśli dobrze pamiętam Edit: Ale Twoje pytanie Roman to rozumiem że na poważnie nie było? Znaczy się jak najbardziej jest to biały kruk, jedyny na świecie tak pięknie poskładany garażowo 0 Kilka moich zegarków Share this post Link to post Share on other sites
Guest Kwiatek #20 Posted April 12, 2014 A wypowie się ktoś w tym temacie? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Enkil 7855 #21 Posted April 12, 2014 Nie wiem czy jest oryginalny ale na pewno bardzo ładny i już widziałem gdzieś to zdjęcie lub podobne tego zegarka. Ed.Tak panie Grzegorzu, to chyba pańskie zdjęcia widziałem. 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Share this post Link to post Share on other sites
Gregorian 151 #22 Posted April 12, 2014 Wypowiedzieć to nie ale wyzdjęciować to tak.. tyłu nie zrobiłem 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest Kwiatek #23 Posted April 12, 2014 Wypowiedzieć to nie ale wyzdjęciować to tak.. w4173 - Kopia.JPGw4178 170.JPG tyłu nie zrobiłemPiękny, zazdroszczę 0 Share this post Link to post Share on other sites
kchrapek 4731 #24 Posted April 12, 2014 Hmm. Chyba już go dziś gdzieś widziałem. W obserwowanych??? 0 Kilka moich zegarków Share this post Link to post Share on other sites
seniormiras 0 #25 Posted April 13, 2014 Witamkupiłem ostatnio zegarek Poljot (za 50 zł) i mam pewne wątpliwości co do oryginalności wskazówek.Proszę o pomoc. 0 Share this post Link to post Share on other sites