Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

Czy ten zegarek jest w 100% oryginalny?

Rekomendowane odpowiedzi

Było coś takiego? Pytam, bo jeszcze nie widziałem takiej Rakietowej tarczy. No chyba że to współczesna jest i ktoś ją upchnął do starej koperty od Pobiedy?-

http://allegro.pl/zegarek-rakieta-1957r-czerwona-tarcza-i5753867097.html

Edytowane przez bahuone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było coś takiego? Pytam, bo jeszcze nie widziałem takiej Rakietowej tarczy. No chyba że to współczesna jest i ktoś ją upchnął do starej koperty od Pobiedy?-

http://allegro.pl/zegarek-rakieta-1957r-czerwona-tarcza-i5753867097.html

To jest tarcza rzemieślnicza Krzysztof u nas tzw. warszawska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz to mnie zaskoczyłeś. Nie bardzo przypomina rzemieślnicze tarcze, które widziałem. Ciekawe... Dzięki za info.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie czy ten Komandir jest wpełni orginalny ?http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5741167206

Tarcza, koperta i wskazowki pokrywają mi się z tym co jest w katalogach.

Nie jestem pewien szkła i dekla na którym chyba powinien się znajdować emblemat wschodzącego slońca.

Dlatego proszę o opinie bardziej doświadczonego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie, to nie ma się do czego przyczepić! także wolę dekiel ze wschodzącym słoneczkiem lub jak kto woli z -> wybuchem termojądrowym po drugiej stronie Pacyfiku :))

ale 'gładkie' dekle w komandirach także są dopuszczalne...

Szkiełko jest prawidłowe. Jedyne co - to pojawiające się przetarcia do mosiądzu na rewersie koperty

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie! to chwilowe noworuskie czknięcie/rzygnięcie dizajnerów z Czistopola ...taki koszmarek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak przypuszczałem, ale werk mnie trochę zastanowił. Swoją drogą, to paskudny jest i raczej damski niż męski. Cena również przynajmniej o sto złotówek za wysoka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/potezny-zlocony-unikatowy-krab-wostok-zsrr-70-i5733691244.html

Coś mi nie pasuje, że to lata 70te? Były w ogóle takie Wostoki?

Ten ma koronkę od czapy. Jest taki w katalogu z 1993 roku.

post-27093-0-59557200-1445853276_thumb.jpg

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, 

czy ta Rakieta to oryginał?

Koperta chrom a indeksy złocone...

post-61474-0-02546100-1446155096_thumb.jpg

Nawet popsuty zegarek dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest ok mam identyczna. 

najczesciej zielone tarcze widzialem z pozkacanymi kopertami. 

W przypadku tej rakiety zauwazylem tez duza niekonsekwencje fabryki. 

mam tez taka z brazawa tarcza i indexy byly zlote a wskazowki srebrne, podnienilem na zlote, jakis czas potem trafilem na nastepna. identyczny uklad i jeszcze klika widzialem z ukladem zlote indexy srebne wskazowki.

Nie spotkalem natoiast ani razu w tym typie rakiety srebrnych indexow...... moze jeszcze za malo widzialem.

Lubie ten model.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy Poljoty 55g mogły delikatnie różnić się ostrością krawędzi kopert? Mam 3. Z czego 2 mają jakby bardziej ostre krawędzie a ten jeden ma odrobinę bardziej wyrobione, ale za to ma najmniej rys. Czy to możliwe, że był polerowany?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To pewnie był polerowany. U mnie koperty mają takie same krawędzie.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolekcjonerskiego? Jeżeli tylko nosisz te zegarki, to nie ma się czym przejmować bo i tak tego nie widać. Dwa, że i tak się porysują. Jeżeli mają leżeć w gablocie to osobiście bym wolał niepolerowanego w dobrym stanie :) Ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tarcza jest repliką, tak?

post-54348-0-59131000-1446726522_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to w takim razie, jest wyszorowana, czy co?  brakuje mi tej1-szej moskiewskiej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nie na każdej tarczy były, ale mogę się mylić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@cofer ja mam identyczna tez bez napisow...

Zdjecie jeszcze z aukcji...teraz wyglada o niebo lepiej.Kupiony po jakims dziadku  nie od handlarza bo nie mieli wiecej zegarkow tylko jakies szmaty i buty,kupiony z terenu niemiec zachodnich wiec watpie zeby tam dotarly tarcze warszawskie....

post-82362-0-86776700-1446749712_thumb.jpg

tarcza jest jasna indeksy mienia sie pod innym katem jak sie spojrzy... to szklo tak pozolklo

a tu jest katalog tyle ze inne wskazowki,no ale to raczej wielkiego znaczenia nie ma...o tarcze chodzi...

https://plus.google.com/photos/113098239036073221216/albums/5696339340498381441/5696339918279501442?pid=5696339918279501442&oid=113098239036073221216

Edytowane przez popeyefiddichow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi