Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
rproch

NIE PRZEPŁACAJCIE NA ALLEGRO

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzedający, to zaoszczędził na tarczy, bo wieje tandetą na kilometry :D

Edytowane przez bahuone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedający, to zaoszczędził na tarczy, bo wieje tandetą na kilometry :D

Koperta też nieoryginalna, żal mi kupującego :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż cukiereczek był błyszczący i taki ładny. To i za ładną cenę poszedł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postawa sprzedającego godna potępienia. Widać, że tylko kasa się dla niego liczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tego koszt wysyłki paczką wzrósł z 21 do 24 zl. Nie dość, że mógłby wysłać w gratisie, to jeszcze liczy sobie jak wysyłkę 20 kg. Ale taki nabytek musi iść w zbrojonym opakowaniu :)

Niekoniecznie, jeśli wysyłka jest z zadeklarowaną wartością np 1000 zł to cena wysyłki wzrasta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wklejka z przebiegu licytacji ->

Użytkownik Cena:           Data

G...6 (91)   1 175,00 zł   śro 08 sty 2014 20:44:47
M...a (16)   1 150,00 zł   śro 08 sty 2014 20:44:50

czy podzielacie moje podejrzenie, że tajemniczy M...a (16) to gospodarz aukcji, który wyczuł jelenia?

aronus, dlaczego uważasz, że koperta jest nie ok?

Edytowane przez cofer

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

del

Edytowane przez buczo85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo stalowe koperty do de luxów są zupełnie inne. Przede wszystkim różnice widać w deklu. Poljoty miały dekiel zakręcany pierścieniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już łapię! :)   miałem w łapach jedynie wostoczki w stalowych kopertach, dlatego pytam.

jesssssu... czyli z tą aukcją, to totalna pułapka!

a ja durny! się krygowałem na świebodzkim (taki szaberplac we Wrocku)  i w końcu nie kupiłem od ludka poljota za 1300pln :(

z tym, ze tamten na pewno nie miał stalowej koperty, bo miał ....złotą 585  :)

Edytowane przez cofer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ładnie. Tu koperta całkiem lipa , czy tylko dekiel ? Pytam, bo mam czarnego Poljota z deklem bez pierścienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

O qr..a!!! :blink:

...bym jeszcze dodał: "ja pie............lę!"

Jak się szczęśliwy nabywca na forum kiedyś zamelduje i zerknie w ten wątek to będzie się czuł jak po czymś takim ;-)

bruce.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wklejka z przebiegu licytacji ->

Użytkownik Cena:           Data

G...6 (91)   1 175,00 zł   śro 08 sty 2014 20:44:47
M...a (16)   1 150,00 zł   śro 08 sty 2014 20:44:50

czy podzielacie moje podejrzenie, że tajemniczy M...a (16) to gospodarz aukcji, który wyczuł jelenia?

aronus, dlaczego uważasz, że koperta jest nie ok?

NIekoniecznie... Licytujący mogli korzystać z tzw "snajperów" (automatów licytujących)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gratuluje przedawcy ze znalazł takiego jelenia .... ta aukcja to mega żenada która przebiła wszystko co widziałem do tej pory ale skoro kogos stać na taki wydatek to znaczy ze ten tysiak dla niego jest niczym

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja uważam, że to czyste oszustwo, jeleń jak jeleń nawet jeżeli s...a forsą to został najzwyczajniej oszukany i takie praktyki należy piętnować. Mam nadzieję, że kupił to bogaty pieniacz, który jak się dowie co kupił to poświęci trochę czasu i pieniędzy (bo ma ich dużo), żeby takiemu sprzedawcy utrzeć nosa. W każdym razie trzymam kciuki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to był sarkazm ... tez uważam ze ta aukcja to kant a sprzedający to oszust i tyle z mojej strony

Edytowane przez Treevill

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIekoniecznie... Licytujący mogli korzystać z tzw "snajperów"

nie wiemy jak w czasie przebiegało podbijanie ceny... chodziło mi o to, że raczej jest mało prawdopodobne, aby w przy jednej licytacji spotkało się dwóch idiotów.

Przecież w podobnych pieniądzach można już mieć nowego (i przede wszystkim oryginalnego) poljota chrono, a jeśli już koniecznie retro, to poljota w złotej 585 kopercie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również uważam, że to oszustwo. Facet sprzedaje zegarek poskładany z różnych części i opisuje to jako pełny oryginał, dodając bezczelne sformułowanie, że zegarek niby przeleżał sobie pół wieku w szufladzie. Robi to w pełni świadomie, bo widać, że w temacie siedzi długo i sprzedaje masę zegarków.

Jest na to jeden sposób. Nie wiem tylko czy będzie skuteczny, bo jednak mamy do czynienia z trochę innym krętactwem, ale spróbować można przy następnej okazji gdy wystawi takiego "nowego" Poljota zgłosić aukcje do allegro. Na takiej samej zasadzie jak zgłasza się podróbki Rolexów, Breitlingów itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja pozwolę sobie wkleić treść maila skierowanego do mnie po napisanym wcześniej do w/w Pana z pytaniami dlaczego nie informuje o tym, że Łucz, o którym pisalem wcześniej, ma współczesną tarczę i dlaczego nabija ludzi w butelkę ;)

Oto jego odpowiedź (była skierowana do mnie, ale mam ochotę się podzielić z Wami):

Witam
Jest Pan w błędzie . Wyprzedaję olbrzymią kolekcję zegarków i wyposażenie , części i.t p. z likwidacji zakładu zegarmistrzowskiego po moim ś.p. ojcu , spadek mam przeprowadzony sądownie . Nie odnawiam zegarków , sprzedaję takie jakie są a mam ich jeszcze około 2 tys. sztuk. Takie zegarki jak Łucz , Wostk , Sława Pobieda , itp. , do niedawna dodawałem gratis przy zakupie zegarków drogich marek ( dopiero niedawno bardzo podrożały ) nawet kupujący pisali o tym w komentarzach .Dla mnie tej marki zegarki nie przedstawiają dużej wartości w porównaniu do tych które miałem i mam do sprzedania , dlatego nigdy bym ich nie dawał do renowacji ( nawet nie wiem gdzie odnawiają zegarki ) a aukcję zaczynam od jeden złoty , także pozostałe zegarki ponieważ nie znam cen rynkowych a ocenę wartości pozostawiam kupującym i sprzedaję za cenę którą wylicytują . Szkoda że nie był Pan jednym z pierwszych moich klientów bo pewnie też by Pan taki zegarek otrzymał.
Pozdrawiam serdecznie zbigniew12
Edytowane przez Nightdream

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie zastanawia jedna sprawa pojawiająca się w każdej aukcji oraz powyższej wiadomości - niespójny język, co sugerować by mogło, że sprzedający delikatnie mówiąc jest młody lub ... (wstaw swoje).

"a aukcję zaczynam od jeden złoty , także pozostałe zegarki ponieważ nie znam cen rynkowych".

Tak, jak powiedzieli poprzednicy, w pełni świadomie prowadzi ten "oszukańczy" proceder. A najgorsze jest to, że nie ma za bardzo możliwości ukrócenia tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wystarczy poczytać negatywne komentarze od kupujących. Niestety poziom odpowiedzi tego Pana jest żenująco niski powiedziałbym poniżej wszelkiej krytyki. Współczucie dla tych co się złapali na te jego piękne słówka.

Edytowane przez llcoolm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze kilka maili od innych, ale z uwagi na panującą tu cenzurę, nie będę wklejał ich treści ;) Ale ich nazwy, nicki czy user name'y podam w wątku założonym przez Treevilla :D, któremu bardzo dziękuję za ten temat.

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie też jeden handlarz z "alle..." straszył "mafia gliwicką" jak wynikł spór co do niezgodności zegarka z jego opisem z aukcji (zegarek miał być sprawny a okazał się nie; sprawa miała osobny temat na tym Forum, dotyczyła Cornavina na 2209, jak ktoś chce to niech poszuka, wywiązała się wtedy całkiem ciekawa dyskusja). Ja z gościem poradziłem sobie, i to skutecznie i bardzo szybko bez wdawania się w większe pyskówki, pytaniem "Czy płaci pan wszystkie przewidziane prawem podatki i inne daniny od prowadzonej przez siebie działalności handlowej? (gość miał co najmniej dwa konta na alle i na każdym ponad 1tys sprzedanych "fantów") Bo właśnie piszę donos do właściwego US a mam wszystkie pana dane łącznie z nr konta bankowego". I co gość zrobił się potulny, kasę zwrócił ja odesłałem mu zegarek.

Bo w życiu to czasami trzeba tak "gwałt niech się gwałtem odciska... rzekła du...a do mrowiska" ;)

Pozdrawiam!

Edytowane przez Krzysiek_W

CZAS to najcenniejsza rzecz, którą człowiek może stracić. /Teofrast/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Trwa jeszcze aukcja czarnego Sputnika http://allegro.pl/un...3847688355.html i też według sprzedającego wszystko w nim oryginalne.

polowanie na jelenia trwa! proceder kręci się w najlepsze...

i nie ma bata na szubrawca :(

w sumie tego typu frankenstainów, zombi (z wyprutymi bebechami),imitacji, podróbek i innej "radosnej twórczości" zawsze było jest i będzie pełno na aukcjach... przynajmniej mamy pożywkę, aby pojeździć sobie po nich w tym poście :)

Jednak jest różnica pomiędzy wtopiemiem stówy a  kilkunastu stówek. Sądzę, że w tej aukcji z kombinowanym poljotem zbulwersowała nas skala oszustwa Zbigniew12_2005 (!) która świadczy o tym, że gościu pozbawiony jest jakichkolwiek skrupułów, to normalny kryminalista! Niestety, tak jak zauważył waski123 tylko osoba oszukana, może cokolwiek konkretnego mu zrobić ...smutne :(

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

To, to, to ! Leppard, bardzo cenny wpis

już pisałem, że mnie aż korci (choć to nieetyczne) aby wjechać mu na jakąć aukcję nie po to aby zfinalizować  transakcję, lecz aby dysponować danymi dla skarbówki w Krakowie. 

Zajrzałem do komentarzy aukcji Zbigniew12_2005 i jednak przeważają pozytywy... Wpisy negatywne rzucają jednak światło, na szachrajstwa tego gościa, a jego chamskie i agresywne odpowiedzi na nie świadczą wymownie o "wysokim" poziomie intelektualnym!

hmmm... tak sobie teraz pomyślałem, że za jakiś czas można tam znowu zajrzeć i poszukać komentarza allegrowicza ukrytego pod G...6 (91), który komentuje transakcję nr 3828457289. Portal umożliwia tam dostęp do osób komentujących i tą drogą można, owemu G...6 (91) zasugerować poczynienie kroków prawnych wobec oszusta...  

Co sądzicie o moim pomyśle?

Edytowane przez cofer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi