Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

login

Naprawa gwarancyjna - ile trwa?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wygląda taka naprawa (w moim przypadku regulacja)? Czy są jakieś ramy czasowe których serwis musi przestrzegać? Kupiłem zegarek Tissota i za dwa dni oddałem po tym jak spostrzegłem że wskazówka minutowa chronografu mija się z indeksami. Sprzedawca wysłał na serwis a oni stwierdzili usterkę i powiedzieli że zrobią regulację. Czekam już prawie miesiąc, w związku z tym postanowiłem zadzwonić do sklepu i spytać ile to jeszcze potrwa. Sprzedawca mi spokojnym głosem odpowiedział, że serwis ma 2 tygodnie na rozpatrzenie gwarancji a naprawa może potrwać nawet i kilka miesięcy i mam być cierpliwy i spokojnie czekać na telefon od nich... Jak to się ma w praktyce? Może ma ktoś doświadczenie z serwisem Tissota? Nie będę czekał kilka miesięcy... Sam prowadzę warsztat co prawda samochodowy a nie zegarmistrzowski ale jak bym miał tak auta naprawiać to byłbym bankrut. Ile się można pier.... z zegarkiem tym bardziej jeśli jest się autoryzowanym serwisem i ma się części na miejscu...  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co masz napisane w karcie gwarancyjnej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja właśnie przerabiam ten temat z innym sprzętem, z rowerem za 6500zł.

Serwis powiedział mi dokładnie to samo: 14 dni na rozpatrzenie reklamacji a później naprawa w nieokreślonym czasie :(

Oczywiście informację o decyzji otrzymałem dokładnie 14 dnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co mam napisane, nawet nie zdążyłem się z nią zapoznać bo zabrał ją sklep wraz z zegarkiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz lisalem kolegom w innym temacie , ale widze ze tu tez trzeba . Jesli sprzet ma mniej niz pol roku i ulega awarii/ ma wade ktora zobaczylismy po zakupie , nie korzysta sie z gwarancji , a zglasza z tytulu niezgodnosci towaru z umowa !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@bury22 - czym to się różni w praktyce??

Albo podrzuć jak możesz linka do miejsca gdzie o tym pisałeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Jeżeli gwarant nie napisał nic w karcie to stosuje się ustawę, ale ta niestety nie określa terminu naprawy. Ma być "możliwie najkrótszy".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Juz lisalem kolegom w innym temacie , ale widze ze tu tez trzeba . Jesli sprzet ma mniej niz pol roku i ulega awarii/ ma wade ktora zobaczylismy po zakupie , nie korzysta sie z gwarancji , a zglasza z tytulu niezgodnosci towaru z umowa !

Dokładnie tak się powinno robić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mogę cos zrobic w tej sytuacji? Np. w związku z wada fabryczna odstąpić od umowy czy już za późno? Zaznaczam zegarek nowy kupiony w sprzedaży internetowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Jeśli kupujesz w sieci to pamiętaj, że masz czas na zwrot towaru bez podania przyczyny. Jaki okres upłynął od zakupu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po trzech dniach od zakupu w tym weekend zgłosiłem sie do sklepu z w/w wadą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli podpisałeś papier na gwarancję to po ptakach bo zgodziłeś się na te warunki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli była sprzedaż internetowa to może nie podpisał... Ja bym odstąpił od zakupu zgodnie z przysługującym prawem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podpisałem jak odwiozłem do sklepu. Jutro zadzwonię i spróbuję to omówić może uda się odstąpić od umowy... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kończąc temat napiszę. Zadzwoniłem do sklepu poprosiłem sprzedawcę o interwencje w serwisie po tygodniu odebrałem sprawny zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem tylko co mi z tego jak nie ma na co wymienić. Limitowana seria...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.