Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

TDT

Zegarek ~1000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym kupić zegarek w półce cenowej ~1000 zł (ale najbardziej zależy mi na stosunku cena/jakość, więc jak zajdzie

potrzeba to mogę trochę dopłacić).

Szukam zegarka do codziennego noszenia, nie garnituru - lekki uniwersalizm byłby mile widziany.

Pasek najlepiej skórzany, czarny.

Tarcza może być zarówno okrągła jak i kwadratowa, raczej większa.

Przeglądając oferty znalazłem kilka zegarków które przedstawiają mniej-więcej to, czego szukam, w ten sposób będzie chyba najłatwiej pokazać:

(niestety swoją przygodę z zegarkami dopiero zaczynam więc sugeruję się niestety głównie wyglądem i zasadą "byle nie marka modowa" :) )

- ADRIATICA CHRONOGRAPH

- ADRIATICA AVIATOR CHRONO

- CASIO EDIFICE (już trochę zbyt sportowy, ale rzucił mi się w oczy i jestem ciekaw opinii)

Prosiłbym o pomoc w znalezieniu zegarka i ew ocenie tych które umieściłem, dzięki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzyj Orienta Elite z mojej galerii http://zegarkiclub.pl/forum/topic/92912-orient-elite-fet0h001b-wersja-lux-d/ . Dobrze wyglda tez na pasku http://zegarkiclub.pl/forum/topic/32066-orienty-forumowiczow/?p=952701

- szafirowe szkło

- wodoszczelnosc 100 m

- luma (słaba ale jest)

- automat

- data

- idealna średnica

- nie jest gruby 12 mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za wszystkie propozycje, teraz mam się nad czym zastanawiać. Z mojej strony chciałem tylko zapytać o opinie odnośnie tych zegarków Adriatica co wyżej wstawiłem + wpadł mi w oko jeszcze Aztorin Sport ( http://s1.apart.pl/files/czeg_img/img_prod1987_0_o.jpg ) ale totalnie nic nie wiem o tej firmie - warto zwrócić uwagę czy jednak zostać w obrębie Tissot/Orient/Seiko/Certina (+ew Adriatica co wstawiłem) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aztorin bym odradził. To marka stworzona przez Apart, bez żadnej historii. Według mnie słaby stosunek cena/jakość.   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aztorina jak radzi Kolega powyżej odpuść sobie.

Poszukaj w japońskich markach Seiko, Citizen, np. na dutyfreeislandshop.

Jeśli chcesz szwajcara to w tej cenie kwarcowa Certina, Tissot.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aztorinie - lepiej kupic coś innego . W określonym budżecie polecane : Seiko , Orient, Citizen. Oferta szeroka na pewno cos znajdziesz dla siebie.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.