Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

galder

Zegarek męski TCM 270771 - cóż to jest?

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo mi się podoba pewien zegarek Tchibo, ale nigdzie nie mogę znaleźć o nim informacji ani opinii. Jest to identyczny model jak tu http://www.ebay.ph/itm/TCM-HERREN-CHRONOGRAPH-DAY-DATE-ARMBANDUHR-KAUTSCHUK-GENTS-WATCH-OROLOGIO-/171345839983?pt=DE_Kleidung_Schmuck_Accessoires_Uhren_Armbanduhren&hash=item27e502076f

Mam mozliwość kupna takiego w stanie praktycznie idealnym. Czy warto, i jeśli tak to za ile?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyprodukowane przez male chinskie raczki. Jako zegarek wartosc prawie zerowa, jako bizuteria ma taka wartosc ile za niego chcesz dac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zgodziłbym się, że wartość zerowa.

W sklepach Tchibo pojawiają się zegarki całkiem znośnej jakości. Był swego czasu pamiętam fajny, prosty model, który cieszył się dużą popularnością.

Ten nie wygląda wcale tak źle, w środku pewnie przeciętny kwarc.

Stylistyka zegarka bardzo fajna. IMO przy niewysokiej cenie warto zaryzykować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie a co z tym przelicznikiem z ruchomej tarczy? Jak to działa? Zegarek moge miec za 100pln.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie a co z tym przelicznikiem z ruchomej tarczy? Jak to działa? Zegarek moge miec za 100pln.

Fajny zegarek, jeszcze z suwakiem logarytmicznym na tarczy. Za 100 zł brałbym w ciemno, przecież kwarc choćby i był najbardziej chiński z chińskich, będzie bardzo dokładny (bez porównania z dowolnym, choćby najdroższym klasycznym mechanikiem).

Jak posługiwać się suwakiem (slide rule) opisywałem już na tym forum przy innej okazji. Przejrzyj proszę moje posty gdzieś z początku.

(edit)

W razie czego kup za 100, a odkupię od Ciebie za 150. ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.