Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

turbosmiglo123

kod rabatowy duty free island

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie forumowiczów,

Czy kupowaliście ostatnio na duty free island? Jest tam okienko Coupon code, czy znany jest komuś taki kod i już z niego korzystał?

Chciałem pierwszy raz skorzystać z zakupów na tej stronie, czy w związku z możliwością obciążenia cłem i vatem macie może doświadczenia co ewentualnie napisać sprzedawcy w sprawie nadania wysyłki?

Z góry dzięki za udzielone porady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupowałem, kodu ja i kumpel nie dostaliśmy.

Zwrócić uwagę należy tylko na to czy chcesz z pudełkiem czy bez.

Szanse na opłaty 50/50 brak pudełka może lekko przechylić szalę, ale i tak nie jest wyznacznikiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybieraj jak najprostszą, najzwyklejszą przesyłkę bez pudełka.

Wtedy najmniejsze szanse na zapłacenie cła i VAT.

Jak weźmiesz kuriera to masz właściwie murowane dodatkowe opłaty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to jest z trackingiem z tej strony? Bo mam napis "is being processed for departure from Hong Kong". Czyli czekam aż przedmiot opuści jeszcze Hong Kong? Jakie są następne statusy? Widzę, że są tam wymienione kraje w których można widzieć "delivery status" ale nie ma tam Polski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze wydaje mi się, popierając to doświadczeniem, że przesyłka czeka na odpowiedni samolot (w moim przypadku trwało to kilka dni - chyba 4).

PL nie ma, ale nie musisz tego wprowadzać.

Kolejnych statusów nie pamiętam, ale jakieś tam słowa się zmieniają,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Następna zmiana statusu poinformuje o wyznaczonej dacie wylotu z HK, aczkolwiek jeśli nie ma dużej kolejki to takowej informacji nie będzie i po upływie kilku dni pojawi się ostatni status, informujący o opuszczeniu HK ("left Hong Kong for its destination"). Po kolejnych 3-4 dniach przesyłka powinna pojawić się w trackingu Poczty Polskiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki planuję zakup od nich, czy kupując pierwszy raz trzeba się rejestrować i zakładać jakieś konto itp.

Sent from my RM-821_eu_poland_360 using Tapatalk

"Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba tak, ale to kwestia 5 minut albo i mniej. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak z opłatami na skywatches

"Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ewentualne opłaty , wszędzie są takie same , bez znaczenia jaki to sklep.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie dodatkowo koszta od 300 $ trzeba doliczyć? W wyborze kraju brak polski. Pomoże ktoś przez PW co zaznaczać przy opcjach wysyłki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cło kilka % , VAT 23% . Spróbuj z płatnościami PayPal i wysyłka na adres z PayPal .

Wybieraj free shipping .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie jak napisał kolega wyżej. Wybierając płatność przez PayPala system automatycznie pobierze Ci adres z ustawień PayPal.

Wysyłane z mojego Z10 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie trzeba było uważać na adres, który podawałem w rejestracji na dutyfreeisland, bo w nazwie ulicy było "ą" i się robił krzak - na szczęście dało się wybrać adres z PP. Moja paczka dzisiaj odleci z Hong Kongu, czekam z niecierpliwością :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysyłka z HK następuje bodaj w piątek. w poniedziałek można śledzić swój zegarek na stronie poczty polskiej. jak nic się nie dzieje to we wtorek jest u kupującego (przynajmniej ja tak mialem ostatnio).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

A działa wam strona sklepu? U mnie jest bad request......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysyłka z HK następuje bodaj w piątek. w poniedziałek można śledzić swój zegarek na stronie poczty polskiej. jak nic się nie dzieje to we wtorek jest u kupującego (przynajmniej ja tak mialem ostatnio).

Miałeś zegarek w 4 dni od wysyłki w domu ?

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A działa wam strona sklepu? U mnie jest bad request......

o to samo miałem pytać... działa wam ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałeś zegarek w 4 dni od wysyłki w domu ?

od wysyłki przez kogo?

zapłaciłem w środę, wysłali (duty) w czwartek, w piątek poczta HK wysłała z HK do Polski, we wtorek miałem zegarek w domu.

może jakbym zapłacił w czwartek to by się wyrobili w 4 dni robocze, ale nie wiem jak tam dokładnie jest ze strefą czasową i jak pracują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo szybko . Tylko się cieszyć. Życzyć sobie aby zawsze tak expresowo to się odbywało.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To był mój drugi zegarek tam kupiony (dla taty). poprzedni nie wiedziałem i płaciłem bodaj w poniedziałek i też miałem w następny wtorek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziala tracking na poczcie polskiej? Bo moj zegarek w sobote wylecial (?) z hong kongu a nadal nie ma go w travkingu poczty polskiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z trackingami jest różnie. Zdarzyło mi się, że jak zamawiałem zegarek z Azji to zegarek był już u mnie a jeszcze nie zdążył się pojawić w trackingu PP. Nie ma się tym co przejmować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.