Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

jankomuzykant

Seiko 5, mechanizm 7009

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, 

Znalazłem Seiko 5 z mechanizmem 7009, w jaki sposób mogę się dowiedzieć czy to oryginał? Zegarek leżał bardzo długo, wciąż normalnie działa po ustawieniu go nie spóźnia się. Jestem w stanie dowiedzieć się czy to oryginał bez zdjęcia dekielka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie oryginal ;);):):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdziwy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po tym, że to Seiko i wszystko co dla Seiko charakterystyczne w wykonaniu zgadza się!

Zegarek ma już kilka dekad na karku (nie mam katalogu produkcji pod ręką - strzelam 81) i jest rewelacyjnie zachowany - może przez to, że leżał.

Majątku nie jest warty, ale warto oddać go do zegarmistrza i można z dumą nosić, naprawdę nie ma się czego wstydzić i ten zegarek nie ma się czego wstydzić bo trafił się model w przejrzystej i prostej formie... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym jednak obstawial '91 (lipiec).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co słyszałem to zegarek był kupiony przez dziadka w granicach 1985 roku. Dokładnie, jest dobrze zachowany, gdyż dużo leżał, w sumie był noszony gdzieś do 1995 roku. Planuję go oddać do zegarmistrza, lecz na razie noszę tak jak jest, w sumie oprócz dwóch rys na szybce to reszta jest w bardzo dobrym stanie, ale warto właśnie, żeby specjalista go zobaczył w środku. Dzięki wielkie za pomoc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli byłem bliżej :) haaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie da się ukryć. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek oryginał, poznasz to po staranności wykonania, indeksach, logo firmy, "5", dekiel uporządkowany tzn, starannie wybite cyfry, wszelikie dane towarowe, numery stanowiące o dacie produkcji, bransoleta oryginał, Seiko numerował swoje bransolety od spodu przy teleskopach(widać na foto numery).

Całość, jak na wiek bardzo ładny, niech się nosi

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.