Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

bartekfm

Rodina

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

czy zamawiając Rodinę z tej strony zamówiłbym podróbkę?

http://www.good-stuffs.com/Classic-Rodina-automatic-wrist-watch-OEM-by-Sea-Gull-ST17_p_156.html

Wydaje mi się że tak, ale z drugiej strony próbowałem odnaleźć miejsce, gdzie mógłbym kupić w innej cenie, co potwierdziłoby, że na tej stronie oferują podróbkę, ale nie moge znaleźć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pierdykam - RODINA  zrobiona na NOMOSa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chyba nie chodzi Ci o Rodinę z lat 50-60?  A w opisie wyraźnie masz napisane jaki mechanizm jest w tym zegarku , ST17 to typowy chiński mechanizm więc co tu rozpatrywać cokolwiek ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pierdykam - RODINA  zrobiona na NOMOSa

Wybacz, ale nie rozumiem szyfru :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chiński zegarek, który "mocno przypomina" zegarek marki Nomos, konkretnie model Nomos Tangente. Jako że na tarczy ma napis Rodina, to podróbką Nomosa tego nazwać nie można... Ale wygląd jest, nazwijmy to delikatnie, mocno Nomosem inspirowany...  Inna sprawa, że ten Nomos z kolei jest "zerżnięty" ze Stowy, która pojawiała się w latach 30...

No i z radziecką (ruską?) Rodiną to nie ma nic wspólnego.

Oryginalny chińczyk, na oryginalnym chińskim werku, z zerżniętą stylistyką. Tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz bo to najlepsze miejsce na zakup rodiny. Sam kupowałem rodinę w tym sklepie i jest polecany na forach. Sprzedawca praktycznie nie odpowiada na maile ale towar wysyła zawsze. Co do zegarka- Porządny chiński zegarek inspirowany stylistyką bahaus w której w latach 30 sporo firm tłułko zegarki. Gdzieś na WUS był temat i pokazywano foty różnych staroci wyglądających identycznie jak stowa czy Nomos. Do tego w środku dobry mechanizm seagulla upychany do szwajcarskich zegarków jako Claro 888. No i ma szafirowe szkło co dobrze się sprawdza jesli nie lubisz rys.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zasadzie każdy producent zegarków powiela styl, szablon, kształt koperty, wskazówki, tarcze, szkiełko, uszy. Mamy np dwóch zegarki klasyczne dwóch producentów - ściągnąć napisy producenta czasami trzeba się bliżej przyglądnąć który jest który :)

PP-Calatrava-vs-Symphony.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.