Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Darecki

Mój ideał legł w gruzach

Rekomendowane odpowiedzi

do you deserve that watch?:> :)

Świetna reklama!

Zdecydowanie za dluga. Udalo sie ja komus obejrzec od poczatku do konca?

Przerywałem kilka razy bo ktoś szedł....

:P:(:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jak dla mnie infantylna :roll:

skoro tak się szczycą historią, to czemu nie pokazali pilotów i nawigatorów niemieckich bombowców np. w nalotach na Londyn, tylko akurat Spitfire, na których zestrzeliwano właśnie te bombowce??

Skoro tak uważasz, to chyba jej nie zrozumiałeś....

produkcja najdroższych zegarków mechanicznych nie może być aż tak droga, bo żeby inwestować w takie reklamy trzeba dobrze na tym zarabiać.

Trzeba inwestować w takie reklamy bo to podnosi prestiż osób które je noszą.

Dużo rzezcy w tym samochody i zegarki kupuje się po to aby się pokazać a nie tak na prawdę korzystać.

W tym drugim przypadku miałbyś Toyote i Casio.

Każdy by miał.... :cry: :cry: :cry: :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Skoro tak uważasz, to chyba jej nie zrozumiałeś....

zrozumiałem - chodzi w niej o to, żeby kupić zegarek IWC :)

Trzeba inwestować w takie reklamy bo to podnosi prestiż osób które je noszą.

Dużo rzezcy w tym samochody i zegarki kupuje się po to aby się pokazać a nie tak na prawdę korzystać.

W tym drugim przypadku miałbyś Toyote i Casio.

Każdy by miał.... :cry: :cry: :cry: :cry:

oczywiście że to rozumiem, tak tylko się przyczepiam, bo naprawdę reklama mi zupełnie nie leży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh
W sumie może masz rację...może to i męski model - w końcu różnych mamy mężczyzn :shock: ale faktem pozostaje, że ten model ma średnicę 33mm czyli tyle ile wszystkie Lady Royal Oak podczas gdy standardowy Royal Oak ma 39mm...no ale jak ktoś lubi :wink:

Kupiłbyś sobie 33mm zegarek?

:) Miałem jakiś czas temu Portugiesera na werku Jaeger-LeCoultre, o średnicy koperty 36 mm i dość szybko się go pozbyłem. Tak więc 33 mm to również zdecydowanie za mało. Co do prestiżu - masz rację, ale na prestiż Audemars Piguet nie takimi zegarkami pracował. Podobnie jest z TAG Heuer o którym pisał Darecki. Wracając do AP, to jakoś trudno jest mi się pozbyć wrażenia, że w przypadku tego kwarca, klienci w dużym stopniu kupują go dla samej chęci posiadania produktu Audemars Piguet w dobrej (jak na warunki AP) cenie. Za 6000 Euro można na przykład nabyć Ingenieura IWC, ale Audemars prestiżem bije IWC na głowę więc wniosek dla grupy klientów o snobistycznych zapędach może być przy takim wyborze oczywisty.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zdecydowanie za dluga. Udalo sie ja komus obejrzec od poczatku do konca?

:?: :!: :shock: Człowieku, o czym Ty piszesz ?

Obejrzałem raz, potem drugi i potem trzeci, a potem dodałem do ulubionych.

Spitfire w locie jest zjawiskiem samym w sobie. Trzeba być kompletnym ignorantem żeby nie dostrzec jego piękna. Smukła sylwetka, niesamowity dźwięk silnika, lekkość z jaką przecina przestworza.... jest niepowtarzalny, jedyny w swoim rodzaju.

dlaczego taki krótki?!

pozdrawiam,

Peacemaker

edit:

to jest filmik mojego autorstwa - sprzed chyba roku...

http://peacemaker.neostrada.pl/pub/video/Warclouds.wmv

nic wielkiego, moja pierwsza i jedyna produkcja :) niby tylko zwykły symulator, ale kiedy w słuchawkach słyszysz nawoływania kolegów z eskadry, ostrzeżenia, etc... naprawdę klimat robi się niesamowity.

niestety sam siebie zawiesiłem w tego typu zabawie na minimum 2 lata (czas budowy domu). pozbyłem się wszystkiego - pc, osprzętu, kontrolerów, etc... i kupiłem działkę :P ale kiedyś znowu będę wirtualnie latał :twisted: a co!

Panerai Luminor PAM 112---Maurice Lacroix Pontos Day&Date---G-Shock's

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehm. Dla mnie ta reklama moglaby byc lepsza. Lepiej zrealizowana, sensowniejsza w fabule (na Boga, to 9 minut) i za malo w niej zegarka.

Natomiast na miejscu tych pilotow na pytania Malkovitcha:

- Have you ever seen a Spitfire, have you ever made a barrel under 1000ft ?

odpowiedzialbym

- And have you ?

:)

Ja pilotow mysliwcow, pasazerskich stawiam na rowni. Tym drugim powierza sie podczas wylotow sluzbowych, wakacji zycie swoje i swojej rodziny. Oklaski po wyladowaniu sa tutaj bardzo milym akcentem, co zdarza sie tylko, jezeli w samolocie leca Polacy. Kiedy lecialem BA i KLM czegos takiego nie bylo, ale jesli jest w samolocie wiecej niz 5 Polakow to na 100% po ladowaniu zaczna klaskac a po kilku sekundach oklaskami za lot i bezpieczne ladowanie dziekuja juz wszyscy pasazerowie. Piekny gest.

Seiko SNM011

...w codziennej pogoni za dokładnością, w powietrzu, na lądzie, po wodą.

PMy nie dochodza (czasem), kontakt via email.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...A czy wspomniana ETA F06.111 jest montowana także w Certinie DS First? (model C115.7184.42.67)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, w tej Certinie siedzi ETA 955.112

Na PM podesłałem Ci linka.

"A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, dzięki za info - a byłem prawie pewny że montują tam ETA F06.111 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam nie wiem, ale jakbym kupował kwarca to brał bym firmę, która potrafi robić kwarce (tak przewrotnie :) )

OMEGE, AP czy IWC kupił bym dlatego , że chłopaki znają się na mechanikach, a żeby mieć kwarca to trafiałbym w seiko, citizen, nawet casio.

Przy tych firmach też można wydać kilka tysięcy za kwarca (czy nawet kilkanaście).

Bo jak chcę limuzynę, to Toyoty nie kupię, ale jak chcę porządną terenówkę to bez mrugnięcia okiem.

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
OMEGE, AP czy IWC kupił bym dlatego , że chłopaki znają się na mechanikach

modyfikacja ETY to żadna wiedza

Bo jak chcę limuzynę, to Toyoty nie kupię, ale jak chcę porządną terenówkę to bez mrugnięcia okiem.

moi znajomi kupują (np. Lexusa LS600) albo nawet Volkswagena (Phateon), a za terenówkę robi Mercedes (G-Klasa)

i o żadnym z nich nie można powiedzieć, że to że to był zły wybór

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

od jakiegos czasu przygladam sie zegarkom IWC Portofino. O ile wiem to napedza je zmodyfikowana ETA! Czy warto jest wydac 2 tys euro za taki zegarek? Osobiscie podoba mi sie poprzedni model z bialym cyferblatem. Niestety nie ma juz go w sprzedazy, wiec pozostaje uzywka. Jak czesto trzeba taki zegarek serwisowac i jak wygladaja tego koszty?

Aktuelnie znalazlem taki:

http://www.worldoftime.de/de/uhr/iwc.2885

Z gory dziekuje za wszystkie wskazowki i sugestie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.