ondra1955 18 #1 Napisano 5 Października 2014 Witam Kolegow, prosilbym o pomoc w rozpoznaniu tego zegarakto go wyprodukowal i w jakich latach,wlasciciel twierdzi ze okolo1860, werk nie ma logo sa tylko numery,niestety nie mam zdjec werku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #2 Napisano 5 Października 2014 Czasem i "tylko numery" wystarczą. Zaś skrzynia zwykle nie mówi nic o producencie. Może pochodzić z lat 60, i owszem. Edit. Wskazówki trochę Junghansem trącą. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WueM 119 #3 Napisano 5 Października 2014 Skrzynia Lenzkirch No 5, w każdym razie dość podobna. 0 Wojtek + Certina Club 2000 od lat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #4 Napisano 5 Października 2014 Skrzynia Lenzkirch No 5, w każdym razie dość podobna. Raczej Lorenz Bob 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WueM 119 #5 Napisano 5 Października 2014 Faktycznie. 0 Wojtek + Certina Club 2000 od lat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ondra1955 18 #6 Napisano 6 Października 2014 Dziekuje Panom, zeczywiscie bardzo podobna skrzynka,czyli mozna by sie spodziewac w srodku werku Lenzkircha,tarant kto to byl Lorenz Bob?Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #7 Napisano 6 Października 2014 Lorenz Bob to była firma produkująca zegary, głównie szwarcwaldzkie. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ondra1955 18 #8 Napisano 6 Października 2014 Rozumiem ze oprocz szwarzwaldow robili takze inne wiszace,ale co ma ten moj ewentualny (lenzkirch) wspolnego z Lorenz Bob?dzieki za informacje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #9 Napisano 6 Października 2014 Okolice Z Furtwangen do Lenzkirch jest jakieś 30 kilometrów.Twój to (ewentualnie) Lorenz Bob. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ondra1955 18 #10 Napisano 7 Października 2014 Dziekuje bardzo i pozdrawiam.Mam kumpla w Schwenningen wiec przy nastepnej wizyciemusze te miejsca odwiedzic,pewnie sa tam jakies muzea zegarow. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FRANK 1 #11 Napisano 7 Października 2014 Zrób zdjęcia mechanizmu z tyłu i zawieszenie ,do którego jest przykręcony mechanizm oraz zdjęcie drugiej strony soczewki wahadła. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ondra1955 18 #12 Napisano 7 Października 2014 FRANK, puszcze zdjecia jak go kupie,narazie sa dostepne tylko te co wyzej,Aukcja trwa,o ile go kupie to dam zdjecia ze wszystkich stron.Pozdrawiam, ondra05 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ondra1955 18 #13 Napisano 8 Października 2014 No niestety nie kupilem, obserwowalem do konca,poszedl za 183 eur,moja Pani powiedziala ( jak jeszcze jeden kupisz to cie za........)szkoda a tylko dlatego ze mam jeszcze 2 do zrobienia,ale ja mam jak zegar,czas. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
So.Ry 0 #14 Napisano 9 Października 2014 Witam,skąd ja to znam, w sumie mam do dyspozycji tylko dwie ściany 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #15 Napisano 9 Października 2014 Możesz tę szafę z encyklopediami wywalić. Mamy teraz wiki, google 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #16 Napisano 9 Października 2014 Szafa choc nie antyk to bym ja zostawil na zegarki-kilka malych w niej upchniesz, encyklopedie to juz Kol. wie co z nimi zrbic . Malzonka moze tez przestanie marudzic. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
So.Ry 0 #17 Napisano 9 Października 2014 Masz żonę ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #18 Napisano 9 Października 2014 Tak od 20 lat. Marudzic nie przestaje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ondra1955 18 #19 Napisano 9 Października 2014 Hi, rodzi sie nowy temat ,powiedzialbym szerszy od tematu starych zegarow, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach