Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Many70

Prośba o identyfikacje

Rekomendowane odpowiedzi

Nie widziałem wcześniej, nie znalazłem takiej sygnatury. Jezeli jest nabita przez sprzedawcę, to cienko to widzę. Podtrzymuję oczywiście prośbę roberto266.

post-6402-0-22293800-1412786723_thumb.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegar ma werk w stylu francuskim. Bardzo podobne robił Lenzkirch, Carl Werner, RSM, Kienzle itd. Mogę wrzucić zdjęcia na NAWCC, moze tam ktoś wie. W mikrolisk i Lexikon takiej sygnatury nie ma. Inicjały pasują do kilku wytwórców (np. Hermann Braukmann), ale reszta symboliki nie.

Dodaj jeszcze zdjęcie całego zegara i tarczy.

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
H B (mit Uhr, Flügeln, Rahmen) bildmarke_cwerner6.jpgCarl Werner Uhrenfabrik für??? Gefunden auf Uhrwerk von Carl Werner, wohl die Bildmarke eines seiner Händler; Villingen, Deutschland; gegründet 1870

jedyne co napisali, to tyle aby...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Scheisse! Wpisywałem H B i nic. Ale są tam ???, sugestia że dla kogoś to produkował.

Edit.

H.H. Schmid podaje, że Werner zaczął produkować masywne regulatorowe werki "nach franzosischer Art" w roku 1883. Podaje też w przypisie Es handelt sich um Nachbauten von Uhwerken der Firma Japy Freres in Beaucourt. Tłumaczyć można to jako są to odwzorowania ( kopie, repliki)...

Ale skąd H B ?  Hergestellt in Beaucort ;) ?

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ich weiß nicht po niemiecku, więc wkleiłem tylko. Nie pierwszy raz lisek mnie przerasta... Już kiedyś szukałem czegoś zajadle, a kluczem była spacja. Wpisałem H spacja B i wtedy zatrybił   :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śmiejąc się z chińskich podróbek (replik, hłe,hłe) zaczynamy odnajdywać w historii Europy analogiczne metody.

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.