Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

pk_kamil

Ranking BASENÓW

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy i Koleżanki,

od jakiegoś czasu zacząłem inetnsywniej niż wcześniej uczęszczać na basen, a to za sprawą karty Multisport oraz możliwości czasowych...

Stąd też postanowiłem podzielić się z Wami swoja subiektywna oceną wybranych -uczęszczanych - przeze mnie basenów.

Na pierwszy rzut idzie BASEN w Łomiankach (http://www.icds.pl/index.php/obiekty-centrum/category/13-plywalnia):

w ramach kartnetu można być na basenie aż 90min. Duży PLUS! Na basenie jest pustka (chodzę albo z samego rana albo po 16.). Tak więc nikt o nikogo nie zachacza - jak dla mnie bomba ;) Trochę gorzej z szatniami - duzo by tam można poprawić, ale nie czepiam się. Pływanie wszak jest najważniejsze;) Czysta ciepła woda, jest zjeżdżalnia brodzik dla dzieci. Brak niestety - i tu minus - zegara elektronicznego, co bym wiedział jaki mam czas, ale...

Jest gdzie zaparkować auto, przynajmniej w tym czasie co bywam ;):] Jak dla mnie ocena 5 z minusem wiedząc jak jest na innych basenach.

O innych basenach następnym razem ;):]

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może ktos poleci basen dla dziecka 6 miesięcznego do nauki pływania w Warszawie ?

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a w jakiej części Wawy? byłem na Ochocie, Bemowie, Bielanach i Śródmieściu. Z tych wszystkich to OSiR na Ochocie miał najcieplejszą wodę - co chyba najważniejsze. Za czysto może nie było, ale... byłem tyż na Bielanach, ale dawno, ale słyszałem, że jest ok. Dawniej też nie było źle, ale kombinowali coś z godzinami... tzn. trzeba było wchodzić o pełnej godzinie - masakra! ponoć już tego teraz nie ma:)

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Interesuje mnie Bemowo, Ursus tudzież Włochy. Musi byc blisko domu:)

O i T 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To byłem w PINGWINIE na Bemowie, woda w głównym basenie zdeczka zimna jak dla dzieciaków ale w brodziku już jest git. Na basenie czysto, choć to nowy obiekt nie jest. minus niestety za tłok - zawsze tam są ludzie czy rano czy w połowie dnia czy na sam koniec:( ciężko też z zaparkowaniem auta, ale... sam basen POLECAM  da dzieciaków. jest zjeżdzalnia:]

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To byłem w PINGWINIE na Bemowie, woda w głównym basenie zdeczka zimna jak dla dzieciaków ale w brodziku już jest git. Na basenie czysto, choć to nowy obiekt nie jest. minus niestety za tłok - zawsze tam są ludzie czy rano czy w połowie dnia czy na sam koniec:( ciężko też z zaparkowaniem auta, ale... sam basen POLECAM  da dzieciaków. jest zjeżdzalnia:]

dodam, że to prawda co w necie jest nt personelu do obsługi basenu PINGWIN. Kolejnym minusem jest fakt, że o tłoku na basenie dopiero informują jak w szatni zostawię ubranie i stoję w kolejce po bilet - LIPA:(

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dla maluchów polecam basen na Kasprzaka. Z dzieciakami zaliczyliśmy dużo basenów w stolicy i ten ma wielki plus. Zupełnie oddzielna niecka dla maluchów. Ciepła woda, oddzielna szatnia, nikt bez dzieci się nie kreci. Jedyny minus to brak parkingu, więc trzeba dobrze sie wysuszyc. Tzn dziecko, ale siebie też warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o Ursus to są 2 baseny "Skalar" na Sosnkowskiego ma więcej atrakcji pod kątem dzieci (zjeżdzalnie etc.) przez co jest bardziej oblegiwany popołudniami. Sauny są dodatkowo płatne a woda w basenie lekko chłodna. W  "Albatrosie"  na Orląt Lwowskich ceny wejśc są niższe, po południu trochę mniej ludzi ale wszyscy raczej nastawieni na pływanie. Rodzin z dziećmi tam za dużo niema chyba że na lekcjach pływania. Z atrakcji sauna w cenie, która cieszy się sporym powodzeniem i jacuzzi z raczej chłodną wodą:) w basenie woda zimna może nie lodowata ale często wracałem z katarem.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odświeżę temat gdyż... ostatnio miałem sposobność nawiedzić kilka ciekawych miejsc- czyt. basenów :]

Każdy kto jest fanem pływania nie może nie być na BASENIE na INFLACJKIEJ- basen stary jak świat ;) dosłownie! dla niektórych może to być minus dla innych duuuży plus. Osobiście potraktowałem to jak podróż w przeszlość, kiedy była to jedna z nielicznych rozrywek, ale... do rzeczy

Basen na Inflanckiej - szczegóły na ich stronce http://aktywnawarszawa.waw.pl/inflancka

w ramach mojej karty czas pobytu to 60min, kiedy się płaci to 90 cena jednak wynosi 14pln. Basen do celów pływackich rewelka - ma 50m długości!!! jednak woda w nim ma niejednorodną temperaturę - raz jest zimna zaraz ciepła znów później jest chłodna. Basen duzy ma 10 torów po ok. 3 m każdy, więc swobodnie można pływać i  się nie ocierać ;):] każdy tor ma swoją drabinę, zadaszenie jest w postacji membrany  - duzy namiot. Wewnątrz jest ów basen, brodziko gł. ok. 80cm wraz z kilkoma zjeżdzalniami dla maluchow plus duża zjeżdżalnia w całości pod ty zadaszeniem. Pryszniców i przejścia pomiędzy basenem a przebieralnią opisywać nie będę - to trzeba zobaczyć -poczuć się jak w dobrych latach 70tych :] jak dla mnie ocena dobra 4 za oldschool pomimo trendów na nowoczesne aqua parki i za 50 meterków - można się zmęczyć. dodam tylko jeszcze, że jest gdzie zaparkować, niestety - wszędzie dookoła jest strefa płatnego parkowania :(

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Łodzi korzystam z 2 basenów. W WSI na ul. Rzgowskie, fajny w miarę nowy, przystosowany dla dzieci. Niestety w wolne (ferie) sporo ludzi. Natomiast pod Łodzią w Tuszynie (mam działkę nie daleko) jest super basen i kiedy tam jestem nigdy jeszcze nie było tłumów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przypominam się z tematem... może ktoś ma swój ulubiony basenik, piszcie :]

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oki, cisza w temacie... zatem odświeżam ponownie temacik - wszak wakacje się skończyły!!!

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Mazowszu nie znam, ale jeżdżę czasami z Poznania do Białki Tatrzańskiej, tamte termy są rewelacyjne :wub: ...

Polecam też basen w Tarnowie Podgórnym k/ Poznania.

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Mazowszu nie znam, ale jeżdżę czasami z Poznania do Białki Tatrzańskiej, tamte termy są rewelacyjne :wub: ...

Polecam też basen w Tarnowie Podgórnym k/ Poznania.

fakt, termy w białce i jeszcze w szaflarach wymiatają - tylko zawsze jest tam tłoczno :(

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.