impactom 8 #1 Napisano 20 Lutego 2015 Z którego roku jest ten orient?46D001-92 CA 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pit55 509 #2 Napisano 20 Lutego 2015 Trudno powiedzieć, orient nie bardzo kwapi się do udostępniania takich informacji. Zapewne są to lata dziewięćdziesiąte. Myślę, że można przyjąć najniższą datę w tarczy kalendarza jako datę produkcji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pit55 509 #3 Napisano 20 Lutego 2015 Na jakim roku zaczyna się u ciebie kalendarz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
impactom 8 #4 Napisano 20 Lutego 2015 03. AS powiedz proszę bo lata oddzielone są co kilka znakiem gwiazdką? To po to żeby się zgadzały dni w miesiącu czy to jakieś specjalne lata? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pit55 509 #5 Napisano 20 Lutego 2015 03Można by przyjąć, że 2003 rok to data produkcji. Te zegarki zaczęły się na polskim rynku pojawiać mniej więcej od połowy 90-tych lat do .... tego nie wiem. Wcześniej był orient z kalendarzem który miał dwie koronki i przycisk. Orient ten był produkowany w latach 70, 80 i nie wiem czy jeszcze na początku lat 90-tych. Twój model zastąpił go.Mam oba modele w starszym data w kalendarzu to 88 a kupiłem go w 93 roku, drugi kupiłem w drugiej połowie lat 90-tych, lecz nie powiem ci jaką ma datę w kalendarzu. Dzisiaj oba poszły do majstra gdy odbierałem orienta damkę.Wiesz kiedy twój został sprzedany? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
impactom 8 #6 Napisano 20 Lutego 2015 Niestety, wyjąłem go okazyjnie, przez przypadek z lombardu. Przechodziłem i rzucił mi się w oczy z wystawy. Facet w lombardzie mówił, że ktoś go od roku zastawiał aż w końcu nie odebrał. No to go odebrałem bo chorowałem na taki model a cena po negocjacji była do zaakceptowania. Ostatnia data jaka jest na tarczy to 2024, a co z tymi gwiazdkami, o których pisałem? A jeszcze pytanie - rozumiem że model tego zegarka to 46D001-92 CA bo spotkałem się z oznaczeniami zaczynającymi się od FEM. Pewnie musiałbym go otworzyć żeby zobaczyć jaki jest mechanizm w środku? Czy to możliwe że to Cal EM60? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pit55 509 #7 Napisano 20 Lutego 2015 Nie musisz go otwierać. Kaliber masz pod godz. 6-tą.To ten.http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&2uswk&Orient_46D40 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach