Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

impactom

Orient patelnia

Rekomendowane odpowiedzi

Z którego roku jest ten orient?

46D001-92 CA

20150220_112317_zps1cc449e6.jpg

20150220_134947_zps5add86a1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno powiedzieć, orient nie bardzo kwapi się do udostępniania takich informacji. Zapewne są to lata dziewięćdziesiąte. Myślę, że można przyjąć najniższą datę w tarczy kalendarza jako datę produkcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jakim roku zaczyna się u ciebie kalendarz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

03. AS powiedz proszę bo lata oddzielone są co kilka znakiem gwiazdką? To po to żeby się zgadzały dni w miesiącu czy to jakieś specjalne lata? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

03

Można by przyjąć, że 2003 rok to data produkcji. Te zegarki zaczęły się na polskim rynku pojawiać mniej więcej od połowy 90-tych lat do .... tego nie wiem. Wcześniej był orient z kalendarzem który miał dwie koronki i przycisk. Orient ten był produkowany w latach 70, 80 i nie wiem czy jeszcze na początku lat 90-tych. Twój model zastąpił go.

Mam oba modele w starszym data w kalendarzu to 88 a kupiłem go w 93 roku, drugi kupiłem w drugiej połowie lat 90-tych, lecz nie powiem ci jaką ma datę w kalendarzu. Dzisiaj oba poszły do majstra gdy odbierałem orienta damkę.

Wiesz kiedy twój został sprzedany?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, wyjąłem go okazyjnie, przez przypadek z lombardu. Przechodziłem i rzucił mi się w oczy z wystawy. Facet w lombardzie mówił, że ktoś go od roku zastawiał aż w końcu nie odebrał. No to go odebrałem bo chorowałem na taki model a cena po negocjacji była do zaakceptowania. Ostatnia data jaka jest na tarczy to 2024, a co z tymi gwiazdkami, o których pisałem? A jeszcze pytanie - rozumiem że model tego zegarka to 46D001-92 CA bo spotkałem się z oznaczeniami zaczynającymi się od FEM. Pewnie musiałbym go otworzyć żeby zobaczyć jaki jest mechanizm w środku? Czy to możliwe że to Cal EM60?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.