Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Raf_fkn

Rotomat?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Raf_fkn

Witam!

Gdzie kupię najtaniej przyzwoity rotomat :?:

Z góry dziękuję za odpowiedzi :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na eBay. Tam są w granicach 20-30 $ + 35 $ koszt wysyłki z USA. Ostatnio snajper ustrzelił mi taki jeden za absurdalną kwotę, ciekawe co przyjdzie w paczce, aż sam się boję :wink:

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Raf_fkn

A zakup w Polsce :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radek jesli ten sprzedawca ma wiecej tych rotomatow to daj jakis namiar na aukcje lub nazwe uzytkownika. Dzieki :wink:

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki wielkie!

I daj znac co przyszlo, czy warto licytowac.

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwaga, do tych rotomatów trzeba zasilacz kombinować, albo adapter (transformator) ze 110 na 220V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak podejrzewam patrząc na zdjęcie i tę dziwną wtyczkę, która zapewne jest na 110 V, ale cena była tak absurdalna, że i tak sie opłaci dokupić przejściówkę :twisted:

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na aukcji jest napisane:

"It comes with a 110v-240v power adaptor." Czyli transformator nie bedzie potrzebny?

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli się sprawdzi to również proszę o informacje. Mam tylko 2 automaty i już są z nimi problemy. Przy okazji to jak ma się sprawa wykorzystania znaku firmowego na tym sprzęcie?

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przejzalem aukcje tego sprzedawcy i raz rotomat poszedl za 1$ ;) Tylko jedna osoba licytowala.

Radek jak juz przyjdzie to daj znac jakiej to jakosci jest, jak dziala, glosne, ciche, czy potrzebny transformator...

Za ile udalo Ci sie wylicytowac?

Liczymy na Twoje zdanie w tej sprawie 8)

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem rozpoznanie bojem i zakupiłem za 1,27 $ ;) Tzn. snajper, bo ja smacznie spałem, a tu rano szok :) Nie wygląda toto solidnie, ale za taką cenę to nie żal wyrzucić jakby co. Też zwróciłem uwagę na opis: "It comes with a 110v-240v power adaptor." Mimo wszystko jestem przygotowany na konieczność dokupienia transformatora (to jakieś 15-20 zł takiego o mocy 50W). Jak dojdzie to Wam napiszę czy warto się przyczaić na te aukcje czy lepiej omijać z daleka. Tego typu rotomatów jest na eBay bardzo dużo, często startują od 0,01 $ i tłumów brak przy licytacji. Ten znak firmowy to zapewne lipa, bardziej to wygląda jak wątpliwa reklama firmy. Toż przecież nie rotomaty produkcji Omegi czy Rolexa (nie wiem czy firmy zegarkowe w ogóle produkują rotomaty, tak więc piractwo? Sam nie wiem... :roll: ).

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielu sprzedawcow zaczyna od 1 centa, ale za to sztucznie zawyza cene przesylki - na to tez warto zwrocic uwage.

W ten sposob wychodza na swoje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Raf_fkn

Witam!

Zakupiłem w końcu rotomat i w związku z tym pytanko:

Rotomat pracuje w następującym trybie: co 4 h włącza się na 1 h i nakręca zegarek. W ciągu doby zegarek jest nakręcany przez 6 h w odstępach 4-ro godzinnych. W ciągu godziny rotomat wykonuje 240 obrotów, co łącznie w ciągu doby daje 1440 obrotów (na 6 rat).

Czy Waszym zdaniem jest to dobry tryb pracy dla zegarka, który do pełnego nakręcenia wymaga ok 650-800 obrotów :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud

no jak wymaga 650-800 to po co krecic do 1440?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Raf_fkn

Ale w przerwach miedzy "kręceniem" sprężyna chyba troszkę się rozciąga, więc to nie jest ciągłe 1440 obrotów :?:

Chyba, że się mylę... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud

Ale w przerwach miedzy "kręceniem" sprężyna chyba troszkę się rozciąga, więc to nie jest ciągłe 1440 obrotów :?:

Chyba, że się mylę... :D

to nie ma znaczenia, tyle ma sie krecic na dobe i juz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Raf_fkn

Czyli co proponujecie :?:

Ładować go do rotomatu tylko na 3-4 sesje, gdy go nie używam :?:

A gdy go noszę to na 1-2 sesje :?:

Co Wy na to :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud

ustaw go zeby sie krecil tylko tyle obrotow ile jest konieczne i to cala filozfia- ale przy automacie nie ma problemu ze sie przekreci wiec jak nosisz to nie musisz sie zastanawiac na ile sesji go tam wkladac :D rotomat z zalozenia ma sens tylko wtedy kiedy zegarek nie jest noszony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Raf_fkn

ustaw go zeby sie krecil tylko tyle obrotow ile jest konieczne i to cala filozfia- ale przy automacie nie ma problemu ze sie przekreci wiec jak nosisz to nie musisz sie zastanawiac na ile sesji go tam wkladac :D rotomat z zalozenia ma sens tylko wtedy kiedy zegarek nie jest noszony

Problemem jest to, że nie można ustawić go inaczej - po porstu jest tak jak jest.

Zegarek noszę, ale nie codziennie, więc zakupiłem rotomat, by cały czas był na chodzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud
Problemem jest to, że nie można ustawić go inaczej - po porstu jest tak jak jest.

no to tak musi byc i juz, co tu kombinowac :wink: automatowi nie specjanie szkodzi jak sie przekreci, zdarza sie to przeciez w normalnym noszeniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Raf_fkn

no to tak musi byc i juz, co tu kombinowac :wink: automatowi nie specjanie szkodzi jak sie przekreci, zdarza sie to przeciez w normalnym noszeniu

Dzięki za pomoc :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Timer wtykany w gniazdko 230V, do ktorego podlacza sie urzadzenie powinien rozwiazac ten problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Raf_fkn

Timer wtykany w gniazdko 230V, do ktorego podlacza sie urzadzenie powinien rozwiazac ten problem.

Dokładnie - dzięki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tymczasem dotarło moje cudo :)

rotomatqk6.jpg

Zgłupiałem jedynie czytając napisy na wtyczce. Czy mam dokupić jedynie przejściówkę na nasze gniazdka, czy też transformator przerabiający 110 V na 230 V?

post-1432-0-07746300-1330643141.jpg

post-1432-0-43565100-1330643142.jpg

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.