Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

loituma

Czas na myjkę ultradzwiękową

Rekomendowane odpowiedzi

Przyszedł czas na myjkę ultradzwiękową.

Przeleciałem forum pod kątem myjek i właściwie nie znalazłem jednoznacznych odpowiedzi dotyczących tych najtańszych urządzeń

W związku z tym pytanie, czy tania myjka, w granicach 100zl zdaje egzamin, czy jest do niczego? Jesli okaże sie, że to badziew nad badziewie to raczej pozostanę przy ręcznym myciu podzespołów, niż zdecyduje sie na droższy zakup.

A jesli jest wystarczająca, to poproszę o porady jakich płynów używajcie w takich myjkach?

Za wszelkie sugestie z góry dziękuje

Pozdrawiam

Arek

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyszedł czas na myjkę ultradzwiękową.

Przeleciałem forum pod kątem myjek i właściwie nie znalazłem jednoznacznych odpowiedzi dotyczących tych najtańszych urządzeń

W związku z tym pytanie, czy tania myjka, w granicach 100zl zdaje egzamin, czy jest do niczego? Jesli okaże sie, że to badziew nad badziewie to raczej pozostanę przy ręcznym myciu podzespołów, niż zdecyduje sie na droższy zakup.

A jesli jest wystarczająca, to poproszę o porady jakich płynów używajcie w takich myjkach?

Za wszelkie sugestie z góry dziękuje

Pozdrawiam

Arek

Poszukaj moich postów na ten temat udzielałem się kilka razy ;) Jest myjka ze zdjęciem. Moja była droższa od 100 zł i myje ładnie. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Arku za odpowiedź. Na Ciebie zawsze mozna liczyć :)

Właśnie przeglądałem Twoje posty i oglądałem Twoją myjkę ale wydaje mi sie, że ona podchodzi pod 300 zł i jest nieco przydroga.

Myślę o czyś tanim jak barszcz. Wiem jak to jest z najtanszymi produktami. Mam tego 100% świadomość. Ale moze jednak ktoś cos takiego używał i ma jakieś doświadczenie w tym względzie.

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja myjka kosztowała około 250 zł. Ma zbiornik 1100 ml obecnie są dostępne myjki tego samego typu z większym zbiornikiem kosztują około 250 zł. http://allegro.pl/myjka-ultradzwiekowa-1400-ml-ultrason-cd4800-i5170642635.htmlZ

Z myjkami trzeba uważać, bo podczas mycia kruszy się szelak, niszczą się powłoki lakiernicze, są wyrywane cząstki metalu... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki serdeczne.

Przemyśle jeszcze co z tym fantem zrobić.

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co to znaczy w praktyce, że trzeba uważać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano nie wkładać do niej tego, czego nie wolno :)

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano nie wkładać do niej tego, czego nie wolno 

A czego nie wolno? Jeśli można, bom zielony w temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z myjkami trzeba uważać, bo podczas mycia kruszy się szelak, niszczą się powłoki lakiernicze, są wyrywane cząstki metalu... 

A z tego co nam kolega Arek podpowiada lakierowanych płyt, kotwicy i koła balansu z palcem przerzutowym.

Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.