Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość breslauer

podróbki Orienta

Rekomendowane odpowiedzi

Gość breslauer

spotkałem się z opinią że nie ma podróbek Orientów ,bo podobno nie jest to opłacalne finansowo,

nie wydaje Mi się aby to była prawda

proszę o wypowiedż osoby bardziej znające temat , ja mam bardzo mgliste pojęcie o zegarkach tej firmy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie jest to prawda. Kiedyś jeden z kolegów zarzucił mi, że sprzedawany przeze mnie zegarek był podróbką bo nie zgadzała mu się jakaś sygnatura... finał był taki, że Orient USA potwierdził oryginalność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość breslauer

czy jest możliwe żeby taki jak na foto , nowy , oryginalny kosztował 35 $ ??

post-41858-0-41467500-1426615531.jpg

post-41858-0-65782700-1426626474_thumb.jpg

post-41858-0-66646400-1426626778_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o co chodzi z Tue 2 ? na datowniku, Drugi Wtorek? o co chodzi ? :D Pierwszy raz się z czymś takim spotykam. Na Amazonie najtańsze nowe Orienty mechaniczne zaczynają się od 55$, te 35$ to z Azji? Nad napisem Crystal nie powinno być 3 gwiazdek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość breslauer

inny przykład

ten kolorowy za 49 $

z białą tarczą już droższy 85 $

post-41858-0-33483500-1426627122_thumb.jpg

post-41858-0-90364400-1426627352_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orienty AAA na chrono24 chodza po kilkaset $. Zastanawiajace jest po co te cyfry przy dniu tyg, odzwierciedlaja one, ktory to dzien ale przegladajac neta nie znalazlem na innych tego typu oznaczen. O Orientach AAA bylo juz na forum np

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/73858-orient-aaa-automat/

Wydaje mi sie, ze AAA to dzisiejsze 3 star. Nie mniej cena wskazywalaby na podrobki. Zdjecia sa kiepskie.

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do datownika z oznaczeniem nazwy i numeru dnia tygodnia, to było sporo takich Orientów.

Napis Crystal i jednoczesne oznaczenie AAA to też powszechny obrazek.

Najtańsze Crystale w Azji można kupić za 30-40$.

Wszystko to nie znaczy że nie ma podróbek, choć faktycznie nie są one tak powszechne jak innych marek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WSZYSTKO co się opłaca to podrabiają. jednak Orienty rzadziej, bo jest mniejszy popyt niż na takie "rolexy", a koszt podróbki praktycznie ten sam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podróbki się zdarzają, i owszem. Pamiętam nawet w którymś wątku przewinął się temat Orientaw automacie, który po odkręceniu dekla pokazał kwarcowe serce no name ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

inny przykład

ten kolorowy za 49 $

z białą tarczą już droższy 85 $

Chopie! To dwa całkiem inne zegarki. Nawet jask serducho mają te same to cała reszta inna. Poczynając od tego że ten "z białą tarczą" ma szafir a kończąc na wyglądzie :D , ale o gustach się nie dyskutuje :rolleyes:

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość breslauer

Chopie! To dwa całkiem inne zegarki. Nawet jask serducho mają te same to cała reszta inna. Poczynając od tego że ten "z białą tarczą" ma szafir a kończąc na wyglądzie :D , ale o gustach się nie dyskutuje :rolleyes:

Pozdrawiam.

to że są to dwa całkiem inne zegarki to każdy widzi ,gdzie doczytałeś że to ten sam zegar ? co dyskusja o gustach , ma do tego tematu?? nie rozumiem twojego postu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to że są to dwa całkiem inne zegarki to każdy widzi ,gdzie doczytałeś że to ten sam zegar ? co dyskusja o gustach , ma do tego tematu?? nie rozumiem twojego postu

No patrz kolego :D a ja rozumiem. Jak te dwa zegarki mają się do Twojego pytania? Jak? Nijak! Jakoś to uzasadnsz? Ja nie potrafię, daletego napisałem co napisałem :P

Nie ukrywam że sam mie sprowokowałeś - nie ma to jak wysoka samoocena - "nie wydaje Mi się aby"  .... :D

Pozdrawiam Kolegę uniżenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość breslauer

to postaram się wytłumaczyć

te dwa różne zegarki mają jak dla mnie wspólną cechę, dziwnie niską cenę ,i dlatego można podejrzewać że są podróbkami

takoż pozdrawiam , serdecznie z niskim ukłonem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się że to takie dorabianie fikcji do teorii. Podróbki Orienta? Pewnie są, ale daruj ... . Dasz się nabrać?

Szacunek dla Ciebie za zimną krew!

Pozdrawiam.

Paweł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość breslauer

. Podróbki Orienta? Pewnie są, ale daruj ... . Dasz się nabrać?

ja tak ,a Ty nie ??

post-41858-0-80344800-1429040997.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to oryginał. Mam ten model. Wykonanie perfekcyjne jak za tą cenę. Szafirowe szkiełko, pełna bransoleta i 50 wr. Mechanizm to standardowy wół roboczy Orienta. W Polsce około 600 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość breslauer

ja widziałem go za 85 $

adres na życzenie

podróba czy nie ??

możliwe że orginał ,ale....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wystarczy sprawdzić mechanizm. W tej klasie zegarków nikt nie będzie podrabiał mechanizmu. Jeżeli pojawiają się podróbki to do badziewnej chromowanej koperty wkłada się najtańszy chiński mechanizm zazwyczaj kwarcowy. Orienty są na szczęście tanie. Choć w przeciągu ostatnich czterech lat ich cena rośnie ale i tak są bezkonkurencyjne w porównaniu ze swiss made.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze! breslauer już sam nie wiem. Patrząc na fotkę to raczej bez szans :wacko: . Można jedynie posiłkować się ceną, ale chyba nie w tym przedziale cenowym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tak ,a Ty nie ??

post-41858-0-80344800-1429040997.jpg

czy ktoś kojarzy co to za model zegara ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zauważłem, że występuje teżpod nazwą z początkiem SEM

orienty mako/ray teżwystepująjako FEM i CEM.

Czy to robi jakąś różnicę np miejsca produkcji ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co mi wiadomo, to te pierwsze literki oznacają na jaki rynek est przeznaczony dany zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.