Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Rekomendowane odpowiedzi

A ma AR?

Jasne, że ma. Zapomnieli tylko o ABS-ie i ekranie FHD :D

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ma AR?

Tylko wewn. Przez grube szkło "zazdrośnicy" mówią, że kiepskie... ;) więc suma sumarum, to tak jakby nie miał. 

Taki sobie,nic mu do Kisiela ;)

Całe szczęście.

Jasne, że ma. Zapomnieli tylko o ABS-ie i ekranie FHD :D

Dziwne, moje egz. mają... ;)

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Panowie, czy któryś z Was posiada tridenta i jest z okolic Łodzi? Zależy mi żeby zobaczyć go na żywo przed zakupem. Będę wdzięczny za odpowiedź :)

Pozdrawiam,

Michał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Panowie, czy któryś z Was posiada tridenta i jest z okolic Łodzi? Zależy mi żeby zobaczyć go na żywo przed zakupem. Będę wdzięczny za odpowiedź :)

Pozdrawiam,

Michał.

Możesz brać w ciemno. Jak w Łodzi nie znajdziesz, to kilka sztuk jest dost. bardziej na południe. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sie nie spodoba to mozesz zwrocic w ciagu 60 dni. Z tego co ludzie pisza na Wusie Ward nie robi problemow I kase zwraca. Swoja droga zegar jest niezly I nie powinienes zalowac zakupu

Sent from my XT1032 using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie techniczne - po kilku dniach intensywnego używania, na noc odkładany w różnych pozycjach c65 vintage dziś sprawdzony ma +30 sekund. Czy to normalne? Możliwe że to się wyrówna i badać go dalej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie techniczne - po kilku dniach intensywnego używania, na noc odkładany w różnych pozycjach c65 vintage dziś sprawdzony ma +30 sekund. Czy to normalne? Możliwe że to się wyrówna i badać go dalej?

Na dobę czy przez te kilka dni?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez te kilka dni łącznie o tyle przyspieszył w stosunku do http://www.zegaratomowy.com.pl

Co oznacza kilka dni? Sprawdź jakie są odchyłki w różnych pozycjach. Jeżeli średnio na dobę, trzyma parametry deklarowane przez producenta, to nic nie ruszaj. W końcu to mechanik. Przyjdzie lato zwolni. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli to jest wynik z kilku dni - to jest bardzo dobrze.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn. Że jeśli po tygodniu będzie +2 minuty to jest ok, skorygować i nie narzekać?

A jeśli na dobę nie przekracza +25 sek. to jest ok i jak ktoś ma taki sam zegarek co robi +2 sek /dobę to ma szczęście i mogę jedynie pozazdrościć? :)

PS. kilka dni = dokładnie 4

Edytowane przez dopeman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn. Że jeśli po tygodniu będzie +2 minuty to jest ok, skorygować i nie narzekać?

A jeśli na dobę nie przekracza +25 sek. to jest ok i jak ktoś ma taki sam zegarek co robi +2 sek /dobę to ma szczęście i mogę jedynie pozazdrościć? :)

PS. kilka dni = dokładnie 4

Tak. Zobacz sobie na forum ChW. jaki rozstrzał w dokładności mają Tridenty. Jeden z moich robi teraz +2s na dobę, drugi w zimie +8s, a w lecie +4s. 

Twoje +7.5s to jest dobrze, ważne aby było stabilnie. Daj mu czas, poobserwuj w różnych pozycjach. Dopóki chód jest stabilny czyli nie ma tak, że jednego dnia +7s, drugiego -10s, to nie ma co się przejmować. Dodatkowo, jak jest nowy, to trzeba mu dać czas na rozruch i ułożenie się smarów. 

Jak jednak stwierdzisz, że Cię stan taki nie satysfakcjonuje, wpierw niech zegarmistrz sprawdzi go na wibrografie (bez otwierania). Zaniesienie zegarka do zegarmistrza celem otwarcia i regulacji wiąże się potencjalnie z utratą wodoszczelności, złapaniem niepotrzebnych rys, no i chód wyregulowany na dziś, może się okazać inny za parę mies. jak się ciepło zrobi.

Moja rada, to nie kwarc. Nie ruszać i cieszyć się z zegarka!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden z moich robi teraz +2s na dobę, drugi w zimie +8s, a w lecie +4s.

Dzięki za odpowiedź! A powyższe wyniki to średnia wyciągnięta z kilku dni?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź! A powyższe wyniki to średnia wyciągnięta z kilku dni?

I tak i nie. Dobowe są bardzo bliskie tym wartościom. Zresztą, jak po dobie wychodzi raz +1,1 s, raz +1.7 s to przecież może to być zwykły błąd pomiaru. Dopóki nie wrzucisz zegarka na maszynę, nie wiesz, a w praktyce zależy to od sposobu noszenia, temperatur, etc... Jak odkładasz w różnych pozycjach i przy różnym naciągu sprężyny, wyniki będą różne. Przy moim trybie noszenia i odkładania (robię ciągle tak samo), uznaję, że chód jest stabilny i nic poprawiać nie mam zamiaru.

Dodatkowo, jak już poobserwujesz zegarek, to przez sposób leżakowania go, kiedy go nie używasz możesz spróbować niwelować odchyłki. 

Co do wyników innych, jak pisałem w wątku Eterny, traktuję to jak opowiastki ze spalaniem w naszych autach... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj też odkładać go na noc w różnych pozycjach. U mnie koronką w dół gubi trochę sekund. No i kwestia naciągu, jeśli masz bardzo niewiele ruchu w ciągu dnia to mechanizm może się nie nakręcać w pełni. W ostatniej części rezerwy dokładność spada w większości mechanizmów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dziękuję, będę obserwował! :)

Edytowane przez dopeman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dziękuję, będę obserwował! :)

Taka obserwacja: odpaliłem zegarek, o który pytałeś w innym wątku - bazowa ETA, noszony jako EDC i odkładany na noc tarczą do góry robi +12-15s na dobę, co jest nadal w normie dla tego werka. Jak był na gwarancji, Pan Płonka odradził grzebanie i regulację. Po gwarancji już parę razy do tematu się zabierałem ale na tyle nieskuteczne, że zegarek nie dotarł do zegarmistrza.. ;) Okazuje się, że jak na noc zostawię go leżącego na koronce, suma sumarum, na dobę wychodzi średnio +4s... Certyfikatu COSC ten werk nie zdobędzie ale dla mnie tak jak jest wystarczy, przynajmniej do następnego przeglądu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś nocuje koronką w dół właśnie, zobaczymy jak to podziała. Zrobię mu podsumowanie jak minie tydzień :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak tu go nie kochać? :) Ostatnio mój ulubiony zegarek...

a jak z grubością bo wiem ze  est spora -  jak się nosi na co dzień nie za ciężki ?

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13.3mm to nie jest dużo. Bardzo wygodny i nie sprawia wrażenia ciężkiego. Przez krótkie uszy dobrze leży nawet na mniejszych nadgarstkach.

Jedna niedogodność może się pojawić: w przypadku niedopasowania bransolety czy paska, koronka "lubi wbijać się w nadgarstek".

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darmowa wysyłka i zniżka 100 oraz 50£.

'100SPRING17 in the promo code box at checkout for £100 savings on purchases of £500 or more, or use 50SPRING17 for £50 off purchases of £300 or more.'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś takoś cicho...

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może ma ktoś c65 vintage i Trident Pro Vintage i mógłby porównać i napisać coś o obu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może ma ktoś c65 vintage i Trident Pro Vintage i mógłby porównać i napisać coś o obu?

Jak porównać dwa różne zegarki? Na temat C60 Pro i C60 Pro Vintage MkII coś mogę powiedzieć. Co chcesz wiedzieć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi