Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lukasz1772

Gdy zegarek nie mieści się pod koszulą?

Rekomendowane odpowiedzi

O dopasowaniu zegarka do okazji było już sporo, także na tym forum. Min po to wymyślono ultra thiny. W przypadku zegarkowej elegancji grubość i średnica koperty mają znaczenie.

Ale codzienny garnitur/marynarka daje dużo więcej możliwości. Nie jestem doktrynalnym przeciwnikiem bransolet czy diverów do dziennych garniturów - co innego wieczorem.

Autorowi wątku radzę pokombinować z fasonem koszul , wiele z nich ma dwie opcje zapięcia guzikiem - ciasno i luźniej ( taka proteza koszul szytych na miarę , gdzie krawiec celowo zostawiał w jednym mankieice więcej miejsca na zegarek ). Widziałem też nieco nonszalanckie ale spełniające swoją funkcję noszenie koszuli z rozpiętym mankietem trzymanym dodatkowym guzikiem na przedramieniu i ciasnym rękawem marynarki.

Angelo - Mateusz nie żartował z Ciebie tylko przywołał nieżyjącego już seniora jednej z najbardziej wpływowych współczesnych włoskich rodzin min. wieloletniego prezesa Fiata i ...Juventusu....przy okazji słynącego z nietuzinkowej elegancji.

Wcale mnie nie dziwi , że współcześni Dandysi kopiują jego pomysły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Drake

JLC prezentuje się świetnie.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

Angelo - Mateusz nie żartował z Ciebie tylko przywołał nieżyjącego już seniora jednej z najbardziej wpływowych współczesnych włoskich rodzin min. wieloletniego prezesa Fiata i ...Juventusu....przy okazji słynącego z nietuzinkowej elegancji.

Wcale mnie nie dziwi , że współcześni Dandysi kopiują jego pomysły.

Wiem  :)   zartowalem...   ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadgarstek 18 cm i czasami noszę do pracy Seiko SBDX001 i się pod koszulą mieści.

Nie wiem jak wielki musi być zegarek albo jak gruby musi być nadgarstek by się zegarek pod koszulą nie zmieścił

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

Seiko: 6105-8110, SBDX001, 7549-7000

Citizen: 62-6198, SATELLITE WAVE AIR  CC1054 56E,  Signature Collection Grand Classic NB0046-51L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koszule zazwyczaj kupuje się na wymiar więc grubość nadgarstka chyba nie wiele ma tu do rzeczy a zegarek? Wcale nie trzeba olbrzyma żeby się nie mieścił. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koszule zazwyczaj kupuje się na wymiar więc grubość nadgarstka chyba nie wiele ma tu do rzeczy a zegarek? Wcale nie trzeba olbrzyma żeby się nie mieścił. 

Albo coś kręcisz albo nie kupujesz koszul na wymiar.

Nie rozumiem jak można zamawiać koszule na wymiar i nie uwzględnić miejsca na zegarek??

Seiko: 6105-8110, SBDX001, 7549-7000

Citizen: 62-6198, SATELLITE WAVE AIR  CC1054 56E,  Signature Collection Grand Classic NB0046-51L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo coś kręcisz albo nie kupujesz koszul na wymiar.

Nie rozumiem jak można zamawiać koszule na wymiar i nie uwzględnić miejsca na zegarek??

Mam na myśli po prostu kupowanie koszuli we właściwym rozmiarze. 

A szyjąc na wymiar to akurat lubie jak nie ma miejsca na divera pod mankietem więc tyle żeby garniturowiec cienki się zmieścił - jak ktoś chce na bonda nosić koszulę to musi sobie uwzględnić jeden mankiet większy... kto co lubi 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat wyczerpany,wszystikm życzę ładnych koszul i zegarków na miarę. :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.