Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość gulczas_gu

co to jest REPETYCJA MINUTOWA ?

Rekomendowane odpowiedzi

... no i nie plotkuje... Ale - szaaaa! Moja przyszła druga połowa zagląda mi przez ramię... Muszę być ostrożny - konspiracja :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość gulczas_gu

No tak ! :!:

powiem Ci w tajemnicy , ze moja przyszła druga połowa jest też juz zarażona tą choroba!

i sama mnie ciąga po wystwah omegi itd. antykwariatach i Bóg jeden wie po czym jeszcze! A ja na to jak na lato!

CZEGO I TOBIE RÓWNIEŻ ZYCZE!!!

ale tez cichuteńko to pisze i małymi literami bo jka sie coś lub kogos pochwali to sie moze zepsuć

-NIE DOTYCZY TO RZECZ JASNA IWC !!!

buhhhahahahaa :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tymi kobietami to trzeba ostrożniej niż z tourbillonem... :lol: Ale i tak tourbillon jest cenniejszy :wink: Ufff - dobrze, że tu nie ma (chyba) feministek :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość gulczas_gu

WIDZISZ BRACIE! :!: :!: :!:

masz racje!

jak juz porównujemy do zegarków to ja bym odwaznie stwierdził że kobitki mają coś w sobie nawiazując do tematu z :

-REPETYCJI MINUTOWEJ :D

-Zuaważ tylko jedna prawidłowość ze one sie zwykle same nakręcają , ale jak sie juz nakręcą to tak te swoje melodyjki śpiewaja :

a wtedy to juz zalezy na jaki temat! -co która lubi! , wzglednie co której zajdzie za skóre!

- BALANSU - :lol:

-bo balansuja zawsze NA KRAWEDZI NASZEJ WYTRZYMAŁOŚCI NERWOWO-PSYCHICZNEJ

:lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoje porównania trafiają w istotę rzeczy (tj. nie kobiet, a zegarkowych detali oczywiście) :lol: Oj, żeby tylko nie nastały nam realia "Seksmisji" :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość gulczas_gu

a wtedy :

' TO NAS TU O MAŁO NIE WYKASTROWALI A TY CYCKI BEDZIESZ SOBIE CYGANIE PRZYPRAWIAŁ'

' BARYKADUJ ALBERCIK , BARYKADUJ- ALE TANDETA '

' JUTRO TEZ WAM UCIEKNIEMY '

' PRZEPRASZAM CZY MOZNA STĄD ZADZWONIĆ NA MIASTO - ZONA SIE DENERWUJE '

:):lol::lol::D

ITD....

TYLKO WIESZ CO:?

- ŻEBY STWIERDZIC ŻE 'NASI TU BYŁI ' - MUSIELIBYSMY ZNALE?ąĆ

CHOĆBY POLIOCIKA no bo nie flaszkę przeciez!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt... I tak od repetycji minutowej przeszliśmy - sami nawet nie zauważając - do Machulskiego. Widać WSZYSTKO jakoś wiąże się z zegarkami... O czym zresztą my tu dobrze wiemy... Co do komedii - ciekawe jakiego "sikora" znalazł (własnego zresztą) na butelce od mleka K. Kowalewski w "Brunecie wieczorową porą" :?: I przy okazji - co nosili bohaterowie "Rejsu"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość gulczas_gu

no dokładnie!

zgadzam sie!

Ja juz zmykam sie uczyc ale miło było rozwinąc temat repetycji !

moze ktos go jeszcze rozwinie!

tak czy inaczej stronaka i pomysł mi sie bardzo podba1

tak więc do nastepnego tematu! albo do poegzaminia!

pozdrawiam!

8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. przede wszystkim gratuluję zegarka - taki PURYSTYCZNY :wink:

2. jak powiedział kiedyś szef GP : zegarek w przeciwieństwie do kobiety jest najczęściej na całe życie ...

3. co do reklam IWC to ostatnio ta :

oto dlaczego ryby pływają z otwartymi ustami.

img_3723_fisch-de.jpg

no i ciągle ta:

jeśli ten zegarek się zatrzyma proszę zadzwonić po lekarza ponieważ nie poruszałeś się od 7 dni

img_5001_arzt-de.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość gulczas_gu

NORMALNE ŻE TO REKLAMY ZACHODNIE!

ALE ŚWIETNEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE ! :):lol::lol::D:):):D:D

POZDRAWIAM!

siemio dniowa rezerwa chodu - nawet leniom IWC potrafi dogodzić !!! :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Ta minutowa repetycja to tylko dla ślepych chyba. Jak dla mnie ktoś ze zdrowymi oczkami "wysłuchujący' godziny z mikroskopijnych dzwoneczków to albo krewny Jasia Fasoli Bredzisz_1.gif albo kosmiczny szpaner, który musi zamanifestować, że może spbie kupić zegarek z "maksymalnym wypasem". "Heej, patrzczcie co mam!! "Banan_VW.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak pójdziemy dalej tym tropem myślenia, to na godzinach, minutach i sekundach i ewentualnie kalendarzu powinno zaczynać się i zarazem kończyć zegarmistrzostwo.

W/w "bajery" posiada pierwszy lepszy kwarc za 3,50zł, więc Tsuki po co Ci Longines, chcesz poszpanować :?: :twisted:

Pozdrawiam

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Przecieć dziś zegarek to bardziej biżuteria niż przyrząd bez którego się pogubimy w czasie (Władek Meller powiedział to w TVN24). Mój Longines miał podkreślić mój styl i być ozdobą. Nie miał robić wrażenia "O rany, ale gość ma sikorka! Blagam.gif" Natomiast posiadanie na ręku zegarka z kukułką to już przesada. :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiekszosc ludzi kupuje zegarki mechaniczne bo maja to cos, są wyrazami geniuszu mechaniki. Repetycja, tourbillon, wieczne kalendarze i inne bajery są najwyzszym stopniem wtajemniczenia. Tych rzeczy najczęsciej nie widac (bo nikt raczej nie biega i nie wlacza dzwonienia co sekunde). Do szpanowania rownie dobrze nadaje sie kwarc bo przecietny zjadacz chleba i tak nie zrozumie dlaczego repetycja jest tak cenna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ta minutowa repetycja to tylko dla ślepych chyba. Jak dla mnie ktoś ze zdrowymi oczkami "wysłuchujący' godziny z mikroskopijnych dzwoneczków to albo krewny Jasia Fasoli kosmiczny szpaner[/img]

Rzecz w tym, że to nie "mikroskopijne dzwoneczki" są źródłem dźwięku repetiera...

A poza tym, zegarki mamy przecież na każdym kroku (samochód, komórka itd.), więc wychodząc z takiego pragmatycznego założenia, są one jako odrębny przedmiot, całkowitym anachronizmem... Ale sądzę, że nie na tym forum. Mam taką nadzieję :?: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.