Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

CCzarek

Witam

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panie i Panowie (pozwolę sobie założyć, że miłośnikami zegarków nie muszą być tylko i wyłącznie mężczyźni).

Muszę przyznać na wstępie, że mając kilka lat stażu na innym polskim forum (traktującym o modelach głównie w skali 1:18), na tym jestem wciąż odrobinę zagubiony (mimo regularnego przeglądania od kilku tygodni). To jednak jak sądzę minie z czasem.

Ostatnimi czasy nieco bardziej "zakręciłem" się wokół tego tematu… zegarki. Oczywiście już wcześniej bardzo je lubiłem, ale ze względu na ceny na przeglądaniu zdjęć w internecie się kończyło. No właśnie zdjęć… wygląd zegarka był najważniejszy. Jakiś już czas temu zarejestrowałem się na tym forum i z zainteresowaniem czytam co ciekawsze wątki, które udaje mi się znaleźć dość przypadkowo. Stopień wtajemniczenia powoli wzrasta a i sytuacja finansowa jest inna niż jeszcze kilka lat temu (już nie musi się kończyć na przeglądaniu zdjęć) stąd pomysł aby powolutku "coś tam" sobie zbierać i rozwijać tą pasję.

Obecnie posiadam dwa zegarki:

DSCF2008_zpsdu41lice.jpg

DSCF2012_zpsofrnozfp.jpg

Pierwszy był Maurice, kupiłem go już ponad 5 lat temu. Później (jakieś 2 lata później) pojawił się Epos (trudno funkcjonować bez sportowego zegarka). Będąc zupełnie szczerym obecnie Pontos podoba mi się mniej niż te 5 lat temu   :P … Eposa uwielbiam do tej pory. Z zegarkami już jest tak (a przynajmniej ja do tej pory tak mam/miałem), że każdy, którego kupię ma u mnie dożywocie. Zegarek ma się bez przerwy na nadgarstku, więc z każdym z nich wiąże się wieeele wspomnień. Epos zjeździł ze mną świat od Szanghaju po LA i pływał w niejednym morzu (nie dbam o niego szczególnie a sprawuje się bez zarzutu- przyspiesza ok. 5 sekund na dobę, ale jak się zdążyłem zorientować to nic niepokojącego) a Maurice odliczał czas na niejednym istotnym egzaminie (akurat ten jest nieco bardziej kapryśny jeśli mowa o niezawodności).

Jak się domyślacie, zarejestrowałem się tutaj nie bez powodu. Zamierzam w niedługim czasie zakupić zegarek, nazwijmy to trywialnie "z wyższej półki". Podobają mi się produkty Panerai, Rolex, Breitling, ale mam też słabość niemieckich pilotów… ta kwestia będzie pewnie dość dynamiczna ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj. 

Zapewne zorientowałeś się czytając forum od pewnego już czasu  że preferujemy raczej zdjęcia  własne niż z sieci.

Na temat zegarków z tzw. wyższej półki  znajdziesz wiele informacji, zaryzykuję stwierdzenie że tak wiele ze przestaniasz myśleć o Rolexie czy Pamie jako o wyższej półce :)

Choć to jest naprawdę "wyższa półka"  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcia zmienione ;) Nie jest łatwo o tej porze cyknąć coś sensownego, ale coś tam widać. 

Ps. Nadgarstek mam ok. 19cm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.