Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

werax

ATLANTIC WORLDMASTER ART DECO

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Jestem świeżym użytkownikiem tego forum więc bardzo proszę o wyrozumiałość  B)

Czytałem wasze posty odnośnie firmy Atlantic oraz mechanizmu ETA 2804 i szczerze mówiąc jestem zdruzgotany waszym negatywnym nastawieniem.

Pytanie czy warto inwestować w zegarek:

ATLANTIC WORLDMASTER ART DECO MECHANICAL

nr. kat. 51651.41.25S

http://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/13160_Atlantic_Worldmaster_Art_Deco_Mechanical_516514125S

Worldmaster_Art_Deco_Mechanical_82566585

lub w ten sam zegarek ale

nr. kat. 51651.41.20

http://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/9065_Atlantic_Worldmaster_Art_Deco_Mechanical_516514120

Czym one się różnią poza ceną oraz wymiarami

Dla mnie wizualnie jest to zegarek idealny - zwłaszcza do garnituru

Byłem w sklepie i kobieta coś mówiłą do mnie o jakiś kamieniach z tyłu - czy tam są kamienie szlachetne - po co? ;)

Z góry dziękuję za odpowiedź i ewentualnie proszę o jakieś propozycję zastępcze z lepszymi mechanizmami.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://zegarkicentrum.pl/pl/p/Atlantic-Worldmaster-1888-Mechanical-Limited-Edition-536534193R/31693

Mam takiego, na tym samym mechanizmie, bardzo sobie chwalę, a psioczymy na Atlantica, bo " to już nie to co kiedyś"- marka w tej chwili w zasadzie finansowo polska, ostatnio wypadła z katalogu FHS, więc nie wiadomo czy spełnia standardy swiss made, no i po co ten szklany dekiel przy surowym, paskudnym mechanizmie? Ale poza tym swojego bardzo lubię- to prezent od lepszej połowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co złego poczytałeś o eta? To bardzo dobre, popularne mechanizmy. Każda Eta.

Wspomniane kamienie to rubiny, syntetyczne, które są łożyskami dla osi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"... a psioczymy na Atlantica, bo " to już nie to co kiedyś"- marka w tej chwili w zasadzie finansowo polska..."

Czyli ze Szwajcarią to już ma wspólną tylko przeszłość?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli ze Szwajcarią to już ma wspólną tylko przeszłość?????

eta jest nadal szwajcarska w przeciwieństwie do claro jeśli się nie mylę, który nadal ma napis swiss made

te zegarki są fajne i trwałe na dobrych ale surowych mechanizmach

niestety cena tych zegarków jest troszkę wysoka w porównaniu do jakości- starają się jechać na marce z przeszłości

ogólnie z tymi zegarkami to ciężki temat ale jak się komuś podoba to śmiało można kupować

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogólnie z tymi zegarkami to ciężki temat ale jak się komuś podoba to śmiało można kupować

Jak najbardziej, ale pod warunkiem, że w środku siedzi Eta a nie Claro.

W modelach z ręcznym naciągiem Eta 2804_2, w automatach 2824_2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te szklane dekle to "moda", ktora panuje od dluzszego czasu. czasami pomaga to w zakupie bo natychmiast bez otwierania widze mechanizm i moge stanowczo stwierdzic czy mi sie zegarek podoba czy nie. w kwarcowych nie spotykam sie z tymi deklami no bo kto by to wtedy chcial kupic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te szklane dekle to "moda", ktora panuje od dluzszego czasu. czasami pomaga to w zakupie bo natychmiast bez otwierania widze mechanizm i moge stanowczo stwierdzic czy mi sie zegarek podoba czy nie. w kwarcowych nie spotykam sie z tymi deklami no bo kto by to wtedy chcial kupic...

Kinetiki od SEIKO mają przezroczyste dekle.

Poza tym trzeba nauczyć się rozpoznawać mechanizmy. Inaczej na nic szkiełko w deklu :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie także tej model Atlantica bardzo się podoba i przymierzam się do jego kupna. Ponawiam pytanie postawione przez autora tematu czym różni się model o nr katalogowym  51651.41.25S od tego z nr 51651.41.20. Różnica w cenie wynosi ok. 500 zł. Pomorze ktoś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Średnicą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Średnicą

Dziękuję bardzo. Miał ktoś w ręce obydwa modele. Warto zapłacić 500 zł więcej za zegarek o 2 mm szerszy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej jak bys mial mozliwosc zalozenia obydwoch wersji na nadgarstek. Wtedy o decyzje latwiej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Wydaje mi się, że to nie jest różnica w średnicy:) Trochę stron odwiedziłem jak kupowałem swojego art deco i nie spotkałem się z różnymi rozmiarami kopert, chociaż ....

na stronie "facebookowej" atlantica są zdjęcia modelu damskiego i on jest mniejszy, może to właśnie ten z 38 mm.

https://pl-pl.facebook.com/AtlanticWatchPolska

Najlepiej zadzwonić do sklepu, niemniej zastanawia mnie cena. Wydaje mi się, że warto poszukać głębiej w internecie bądź w lokalnych sklepach zegarmistrzowskich. Można znaleźć "leżaka" z wcześniejszej wersji z czerwonym grotem sekundnika.

Jak szukałem swojego to ceny w granicach 1450 zł były osiągalne!!!

Ja mam z ciemną tarczą i czerwonym grotem sekundnika, również na ecie 2804, kupiłem z tzw. "drugiej ręki". Według poprzedniego właściciela, zakupił go za 1400 zł.

Zegarka używam codziennie od blisko 4 lat.

Odchyłka dobowa od 3-10 sekund, posiada szafir i wewnętrzny antyrefleks a obecnie przebywa u zegarmistrza:) urwałem sprężynę:(

taka sytuacja:(

pozdrawiam

Jacek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nie chodzi o wielkość zegarka to o co? Mnie osobiście najbardziej podoba się wyżej przedstawiony srebrny model Worldmastera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak prawdopodobnie chodzi o wielkość... w moim poście najpierw napisałem, że nie znalazłem różnych rozmiarów art deco ale później się zoorientowałem, że na stronie jest info o wprowadzeniu modelu damskiego. Zapewne więc chodzi o damski model art deco

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.