Dorian06 44398 #1276 Napisano 9 Listopada 2020 Kalkulator pojechał dalej. Kilka fotek udało się zrobić. Wkleję później. Dzięki za udział. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7294 #1277 Napisano 9 Listopada 2020 2 godziny temu, Szyszkops napisał: A teraz, gwoli ścisłości, Wojewódzki Park Kultury i Wypoczynku (WPKiW), obecnie po rebrandingu znany jako Park Śląski, jest przecież w Chorzowie Z katowickich parków, to najbardziej lubię za to Dolinę Trzech Stawów, czyli tę cywilizowaną cześć Katowickiego Parku Leśnego obok lotniska Muchowiec (tam, gdzie od 2010 roku jest Off Festival ) Wiem. To jest katowicki Park Chorzowski jak ja zawsze mówię Ale to przez to, że granice miast, jak już sam wyżej wspomniałeś, są niezauważalne. Tak naprawdę w Kato jest cała masa parków, lasów itp. Wiele z nich swojego czasu poznałem i do dziś lubię 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #1278 Napisano 9 Listopada 2020 Wiem. To jest katowicki Park Chorzowski jak ja zawsze mówię Ale to przez to, że granice miast, jak już sam wyżej wspomniałeś, są niezauważalne. Tak naprawdę w Kato jest cała masa parków, lasów itp. Wiele z nich swojego czasu poznałem i do dziś lubię Nawet niektórzy twierdzą, że katowicko- siemianowicki Park Chorzowski Z tymi parkami to prawda - kiedyś zupełnym przypadkiem odkryłem np. park Wełnowiecki - taki kawałek za Sądem Apelacyjnym - byłeś ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7294 #1279 Napisano 10 Listopada 2020 Nie. Myślę, że jeszcze wiele do odkrycia przede mną Kalkulator już do mnie dotarł. Niestety covid miesza szyki w pracy i obecnie mam mało czasu na wyjścia w teren. Proszę o cierpliwość 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #1280 Napisano 12 Listopada 2020 @Szyszkops Suuuuuper relacja!! Wow! Nigdy nie byłem na Śląsku... to teraz jakbym prawie tam był Mega mi się podobało! Brawo! @Sol trzymaj go tak długo jak trzeba, Twoich zdjęć również nie mogę się doczekać! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #1281 Napisano 12 Listopada 2020 7 godzin temu, Kwiatek napisał: @Szyszkops Suuuuuper relacja!! Wow! Nigdy nie byłem na Śląsku... to teraz jakbym prawie tam był Mega mi się podobało! Brawo! Dzięki Najwyższy czas zwiedzić, po pandemii nie tylko zdalnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7294 #1282 Napisano 15 Listopada 2020 Dobry wieczór Tytuł dzisiejszego zdjęcia to Moja babeczka pohazi z... (kalkulatorem) Starsi będą wiedzieć gdzie jest obecnie kalkulator 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Carrot 2432 #1283 Napisano 15 Listopada 2020 @Sol dawaj to zdjęcie do konkursu! Będzie idealne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #1284 Napisano 15 Listopada 2020 Starsi będą wiedzieć gdzie jest obecnie kalkulator W Australii? To by tłumaczyło, dlaczego jest do góry nogami na nadgarstku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7294 #1285 Napisano 16 Listopada 2020 Nie, no babeczka nosi przecież zegarek dla mnie. Myślałem, że to jasne Chrzanów. Małe, spokojne i wręcz senne miasteczko, którego niewątpliwą zaletą jest położenie przy A4, oraz bliskość zarówno do Krakowa jak i Katowic. Jest to małopolska i wszyscy kulturą, oraz sercem związani są z Krakowem, jednak pracy szukają tuż za miedzą, gdzie zaczyna się Śląsk. Jeszcze niedawno spora część mężczyzn pracowała na okolicznych kopalniach i czasem zakładała tradycyjny strój górniczy, jednakże córki sypały kwiaty na procesji w tradycyjnych strojach krakowskich. Taki mały, lokalny tygiel dzięki czemu można połączyć kluski śląskie z obwarzankiem krakowskim, a nawet oryginalnym oscypkiem, bo już gdzieś tutaj obok zaczyna się Pogórze Karpackie OK, idziemy na pole - sorry, u nas tak się mówi Chyba najbardziej charakterystyczny dla miasta jest orzeł na Placu Tysiąclecia. W ramach ciekawostki: w roku 1978 został sfilmowany, wraz z innymi częściami miasta i wystąpił w filmie "Amator" Krzysztofa Kieślowskiego. Zatem foto na dziś to "Orzeł wylądował" 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 21257 #1286 Napisano 16 Listopada 2020 @Sol relacja będzie w formie serialu ? Ilu odcinkowy (chyba "Mody na sukces" nie chcesz przebić 😜) ? Może jakaś stała pora emisji nowego odcinka 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7294 #1287 Napisano 16 Listopada 2020 Tak jak w poprzedniej edycji, gdzieś na początku tego wątku, jedno zdjęcie dziennie. Pora popołudniowa / wieczorna. Zdjęć będzie 5 Dasz radę 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7294 #1288 Napisano 17 Listopada 2020 The Calculator Strikes Back 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarloa12 544 #1289 Napisano 17 Listopada 2020 Jeśli jest taka możliwość to ja się chętnie zapiszę Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7294 #1290 Napisano 18 Listopada 2020 Kiedyś Chrzanów znany był także ze względu na największy zakład przemysłowy w okolicy. Lokomotywy z Pierwszej Fabryki Lokomotyw w Polsce Fablok S.A. założonej w 1919 roku widywane były, i nadal są, na całym świecie, więc na pewno każdy z Was zna popularny i używany do dzisiaj model SM42 w kilku wersjach. Źródło: Wikipedia Lokomotywę taką można zobaczyć dzisiaj także na obrazkach z biedniejszych krajów, gdzie ciągle są w użyciu i mają się całkiem dobrze. Niestety fabryka ta nie przetrzymała kolejnej transformacji gospodarczej i zostały po niej tylko lokomotywy. Dzisiaj zdjęcie z jedną z wcześniejszych wąskotorowych ślicznotek na parę "Kolej na Casio" 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #1291 Napisano 18 Listopada 2020 Kiedyś Chrzanów znany był także ze względu na największy zakład przemysłowy w okolicy. Lokomotywy z Pierwszej Fabryki Lokomotyw w Polsce Fablok S.A. założonej w 1919 roku widywane były, i nadal są, na całym świecie, więc na pewno każdy z Was zna popularny i używany do dzisiaj model SM42 w kilku wersjach. Źródło: Wikipedia Lokomotywę taką można zobaczyć dzisiaj także na obrazkach z biedniejszych krajów, gdzie ciągle są w użyciu i mają się całkiem dobrze. Niestety fabryka ta nie przetrzymała kolejnej transformacji gospodarczej i zostały po niej tylko lokomotywy. Dzisiaj zdjęcie z jedną z wcześniejszych wąskotorowych ślicznotek na parę "Kolej na Casio" Mega !!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nocny duch 5371 #1292 Napisano 18 Listopada 2020 Nic tylko wykadrować i do kalendarza! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7294 #1293 Napisano 19 Listopada 2020 Byliśmy na w kosmosie, na ziemi, to zejdźmy na koniec do podziemia "Prawdopodobieństwo" Na tym kończy się moja druga przygoda z tym kalkulatorem. Zegarek cały czas w dobrej formie i może być świetną wizytówką dla Casio. Do kogo mam wysyłać? Dopisujemy kolegę Astarloa12 do listy, czy uważamy ją już za zamkniętą? Kwiatek - decyduj 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #1294 Napisano 23 Listopada 2020 @Astarloa12 Jeśli masz ochotę to piszą śmiało do @Sol @Sol jak zwykle się nie zawiodłem Super reportaż!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7294 #1295 Napisano 23 Listopada 2020 Dziękuję za Wasze miłe słowa Napisałem przed chwilą do kolegi. jak podeśle dane wysyłkowe to pakuję i wysyłam. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarloa12 544 #1296 Napisano 23 Listopada 2020 Już przesłałem namiary Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarloa12 544 #1297 Napisano 26 Listopada 2020 Dotarł W tle zabytkowa wieża ciśnień w Kluczborku, za którą wschodzi księżyc. Obiecuję sesję zdjęciową w weekend Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Carrot 2432 #1298 Napisano 26 Listopada 2020 Jak klimatycznie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarloa12 544 #1299 Napisano 27 Listopada 2020 W pracy, Polanica-Zdrój.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astarloa12 544 #1300 Napisano 29 Listopada 2020 Zapraszam do Kluczborka, miasta na północy Opolszczyzny. Po przybyciu pociągiem wita nas budynek dworca z XIX wieku, który obsługiwał podróżnych przyjeżdżających do Kreuzburga (niemiecka nazwa Kluczborka). Zabytkowa lokomotywa Ty45-149. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach