Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Volti

Zegarki Swatch'a. Warto? Czy Seiko 5?

Rekomendowane odpowiedzi

Jednak kupiłem Seiko 5 na nylonowym pasku. Niestety jutro go odsyłam bo dziwnie się czuje z takim małym zegarkiem...

Szkoda czasu i pieniędzy na wysyłkę no ale mówi się trudno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozwiązaniem jest większy orient Ray lub mako:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba zamówię dziś Casio wv200de bo w cenie do 300 - 350 zł nie ma nic z zegarków Seiko czy Orienta który by miał przynajmniej 40mm średnicy. Używane nie wchodzą w grę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W g są porządne gumowe paski. Żeby G miał kajdan to trzeba dać kolo 1k . Bardzo fajny i niedrogi jest dw 5600 zwykły lub w negatywie. Sam noszę na zmianę z OSem 11 letniego G 600. Paska nigdy nie zmieniłem . Raz tylko baterię.

Polecam również tego g 600 , jeśli go gdziekolwiek dostaniesz .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od kilku lat (chyba trzech) mam G-7700-1ER i pasek wygląda tragicznie... Od noszenia po prostu się wytarł i jest chyba o połowę cieńszy a o obudowie już nie wspomnę.

Mój pierwszy G-Shock to był G-2900F i po roku wymienili mi na gwarancji obudowę i pasek bo się porozjeżdżało wszystko na boki, rozciągło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tak jak piszę: mam mojego G 600 11 lat. Był tyrany, jest porysowany ( szkło czyste ) poobijany , nawet go lutownicą przypaliłem. Raz wymieniłem baterię i tyle. Dalej mi służy jako zegarek do tyrania na rowerze i jako otwieracz do piwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W podforum g-shock forumowicze zamawiali bransolety do dw-6900 i dw-5600 i musze Cię zmartwic bo sama taka bransoleta od zibi to koszt ponad 200 złotych. A i tak plastikowa.

A amfibie noworuskie nie są za bardzo polecane na forum radzieckich z powodu niskiego poziomu kontroli jakości, który się znacznie pogorszył od upadku ZSRR. Tylko ta z aukcji coś droga, jeszcze niedawno widziałem je za ok. stówę taniej. Można ryzykować bo majątek to nie jest.

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiego polecasz? Tylko wolałbym na bransolecie bo pasek jest bardzo kiepskiej jakości.

Ewentualnie taki? http://allegro.pl/automatyczny-zegarek-vostok-black-diver-i5705911889.html

Dobre są te vostoki?

Szczerze, wolałbym coś takiego:

http://www.demus-zegarki.pl/product-pol-8617-Zegarek-Casio-MTP-1191A-1AEF.html

Można go kupić poniżej 200zł. Zastanawiałem się też nad zakupem wersji z paskiem tylko dlatego, że jest sympatycznym zegarkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lub są też bardzo fajne Casio edifice w granicach 300-400 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten z bazarku jest niezwykle klasyczny i wygląda bardzo tandetnie. Mój budżet to 350 zł więc liczę że kupie za te pieniądze coś mniej kiczowatego :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodzi mi o modele Edifice tylko o ten konkretny model z bazarku. Czytaj ze zrozumieniem a unikniemy nieporozumień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie on nie jest tandetny , jest prosty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech kolega spojrzy na Lorusy jeszcze, jak tam nic nie podejdzie to już chyba będzie po prostu trzeba podnieść budżet :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli Ci się podoba, to czemu nie.  Zgrabny i miły dla oka.

Miej tylko na uwadze że Nautica to firma odzieżowa, a zegarki robi dla nich timex. Jakość wykonania i design jakby półkę wyżej, ale raczej nie kupujesz mniej kiczowatego zegarka, niż edifice, tylko więcej na niego wydajesz.

Padło już tyle rozsądnych propozycji w tym budżecie, że naprawdę temat powoli się wyczerpuje...

PS. Jeżeli masz zamiar okazjonalnie pływać, to miej na uwadze, że nylonowy/parciany pasek nie jest idealnym rozwiązaniem. Bransoleta lub kauczuk/silikon/inna guma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.