Waldzior 3218 #1 Napisano 6 Listopada 2015 Cześć, Ruszam z tematem kalendarza 2016 z Casio G-Shock.Były już oficjalne kalendarze, były radzieckie... a my co? Gorsi? Odbywać się to będzie w następujący sposób: 1. Wysyłacie do mnie na email maksymalnie 5 zdjęć, które tym samym zgłaszacie do wykorzystania w kalendarzu.2. Zdjęcia nadsyłacie do mnie do 13.11.2015 do końca dnia czyli jest na to cały tydzień.3. Orientacja zdjęć POZIOMA.4. 14.11.2015 wrzucam wszystkie zdjęcia w ten temat i każdy będzie mógł oddać swoje głosy przyznając punkty od 12 do 1 czyli 12 dla zdjęcia, które najbardziej się komuś podoba a 1 dla zdjęcia, które podoba się najmniej. Przy okazji oddajecie głos na typ kalendarza a typy są dwa: Nie będziemy robić dwóch rodzajów. Format, który dostanie więcej głosów przechodzi do projektu. 5. Swoje głosy oddajemy w dniach 14.11.2015 - 21.11.20156. Wyłaniamy 12 zdjęć, które zbiorą najwięcej naszych punktów. Te zdjęcia znajdą się w kalendarzu.7. Okładką będzie kolaż tych 12 zdjęć.8. Pozycjonowaniem zdjęć względem miesięcy zajmę się ja. Na zdjęciach mają być G-Shocki i wiadomo, jeśli przejdzie zdjęcie w śniegu to nie będzie widniało na karcie czerwca itp9. Nie będę "podkręcał" graficznie Waszych zdjęć. Takie jakie otrzymam, takie zostaną użyte. Jedyne co zostanie dodane do zdjęcia to model zegarka i ksywka forumowicza.10. Podczas głosowania na zdjęcia i format kalendarza wpiszcie również ilość kalendarzy, jaką będziecie dla siebie zamawiać.11. Co do płatności to wolałbym otrzymać pieniądze przed wysłaniem projektu do druku, aby uniknąć pozostania z kilkunastoma kalendarzami jeśli się kilka osób po drodze rozmyśli. Myślę, że to zrozumiałe.12. Do ceny kalendarza należy brać pod uwagę koszty przesyłki i pakowania (kilka pln). Wszystkie kalendarze zamówię do siebie i do Was porozsyłam.13. Nie głosujemy na swoje zdjęcia. Przykładowy post podczas oddawania głosów powinien więc wyglądać tak:--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------nazwa zdjęcia - 12nazwa zdjęcia - 11nazwa zdjęcia - 10nazwa zdjęcia - 9nazwa zdjęcia - 8nazwa zdjęcia - 7nazwa zdjęcia - 6nazwa zdjęcia - 5nazwa zdjęcia - 4nazwa zdjęcia - 3nazwa zdjęcia - 2nazwa zdjęcia - 1 Typ kalendarza - A5 biurko lub A4 ściana (przechodzi format z większą ilością głosów)Ilość sztuk - przykładowo 2 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Myślę, że wszystko jasne Czekam na fotki Waldzior 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał Lipiński 55 #2 Napisano 6 Listopada 2015 Foty poszły ale jest auto responder żeby wysłać na inny adres. 0 GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3218 #3 Napisano 6 Listopada 2015 Foty poszły ale jest auto responder żeby wysłać na inny adres. Nie używałem tego adresu kilka lat ale Twoja wiadomość dotarła.Responder już skasowałem. Dzięki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11063 #4 Napisano 6 Listopada 2015 Moje właśnie też poszły 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3218 #5 Napisano 6 Listopada 2015 Panowie, zmieniłem adres e-mail.GitBit i tommly proszeni o przesłanie swoich zdjęć na nowy adres (wysłałem Wam na PW)Michał Lipiński - Twoje mam. Jeśli jeszcze ktoś wysłał prócz Michała, GitBita i tommly'ego to proszę o wysłanie zdjęć jeszcze raz na adres podany w pierwszym poście tematu czyli na [email protected] 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #6 Napisano 7 Listopada 2015 Waldzior, dzięki, fajna inicjatywa. Wysłałem maila z moją propozycją zdjęć, ale z linkiem do pobrania zamiast załącznika. Paczka duża, mogłaby nie przejść. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #7 Napisano 7 Listopada 2015 Ja też wysłałem, więc ponawiam.Chyba będzie zaszczytem jak kogoś foto będzie w tym kalendarzu 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrovka #8 Napisano 8 Listopada 2015 ja sie zglosilem mail powinien dotrzec 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 22017 #9 Napisano 8 Listopada 2015 Foty i odemnie poszły 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3218 #10 Napisano 8 Listopada 2015 Panowie.Potwierdzam otrzymanie zdjęć od:GitBitkamilspiderMichał LipińskimrovkatomaliusztommlyxenocratexElixirpiowaBędzie się działo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3218 #11 Napisano 8 Listopada 2015 mrovka, dałeś 4 zdjęcia. Tak ma być? Na tą chwilę mamy już 49 zdjęć! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 22017 #12 Napisano 9 Listopada 2015 Nie mogę się doczekać fotek i głosowania Waldzior, uchyl rąbka tajemnicy, ciekawy jestem czy dużo jest zdjęć z zimową scenerią? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #13 Napisano 9 Listopada 2015 Wstawię link, żeby nie powielać tego samego postu. Edit: Waldek, jeśli dobrze pamiętam, to to samo zdjęcie, które będzie w Kalendarzu KMZiZ, znalazło się w piątce wysłanej przeze mnie do Ciebie, jako propozycja do Kalendarza G-Shock. W tej sytuacji, żeby nie powielać, może nie bierzmy go pod uwagę przy wydawaniu naszej wersji kalendarza, co o tym myślicie? Ewentualnie mogę dosłać inne zdjęcie, albo pozostanę przy propozycji czterech tylko? Zostawiam to pod rozwagę Organizatora inicjatywy oraz Kolektywu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 22017 #14 Napisano 9 Listopada 2015 I to właśnie tam napisałem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3218 #15 Napisano 9 Listopada 2015 Zdjęć z zimową scenerią brak Lato i jesień w większości.Wiosnę też można odnaleść i dopasować ale śniegu to najwięcej na razie widziałem w temacie o kalkulatorze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 628 #16 Napisano 9 Listopada 2015 Ja mam jedno ze śniegiem ale w pionie niestety.. Mogę je co najwyżej przekręcić o 90 stopni ale nie jestem przekonany czy to będzie dobrze wyglądać. Przy kadrować się też nie da bo zegarek zajmuje praktycznie połowę kadru. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 22017 #17 Napisano 9 Listopada 2015 Poszukajcie jakiś zimowych fot, większa szansa że pojawi się w kalendarzu taka fota skoro ich nie ma 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #18 Napisano 9 Listopada 2015 niestety, z zimowych mam tylko film. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #19 Napisano 9 Listopada 2015 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 628 #20 Napisano 9 Listopada 2015 Waldzior, zimowa fotka poszła na maila 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 22017 #21 Napisano 9 Listopada 2015 niestety, z zimowych mam tylko film. Można dopłacić do małego pendrive-a i dopinać film na nim do kalendarza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3218 #22 Napisano 9 Listopada 2015 GitBit. Dołączę Twoją zimową fotkę. Prośba. Starajcie się nie wysyłać zdjęć o wadze 20MB jedno dzięki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #23 Napisano 9 Listopada 2015 Apeluję o kalendarz z ruchomymi zdjęciami/filmami Tanaki jak w Harrym Potterze pewnie po tym filmie powstały foto/wideo ramki.Kto jeszcze jest za? 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ShoRtie 1611 #24 Napisano 9 Listopada 2015 Fotki wysłane chyba poszło 5 bo wysyłałem kilkanaście razy 0 GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3218 #25 Napisano 9 Listopada 2015 Jakby nie miały po 20 MEGA to byłoby łatwiej Mam 5, wszystko dotarło. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach