loituma 289 #1976 Napisano 6 Grudnia 2017 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #1977 Napisano 7 Grudnia 2017 Zmiana 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puma 229 #1978 Napisano 7 Grudnia 2017 Na mojej ręce zawitał najnowszy olbrzym 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #1979 Napisano 7 Grudnia 2017 a ja dziś rozkładam pawi ogonPozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
viki_gte 1219 #1980 Napisano 7 Grudnia 2017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1981 Napisano 7 Grudnia 2017 . 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #1982 Napisano 8 Grudnia 2017 (edytowane) Ten zegarek warto pokazać z kilku powodów.Po pierwsze tarcza i jej opisy.Po drugie dekiel I po trzecie ze względu na bardzo rzadki mechanizmGUBA 1200 Edytowane 8 Grudnia 2017 przez loituma 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1983 Napisano 8 Grudnia 2017 . 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #1984 Napisano 9 Grudnia 2017 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 290 #1985 Napisano 9 Grudnia 2017 Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że można by zmienić nazwę wątku na „jaką Delbanę masz dziś na ręku?” 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71875 #1986 Napisano 9 Grudnia 2017 Nie tylko Ty. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #1987 Napisano 9 Grudnia 2017 Spokojnie, spokojnie koledzy. Wszystko zgodnie z regulaminem. Ja po prostu innych nie mam Ale z ogromną przyjemnością oglądam też inne. Wrzucajcie swoje 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kossutiusz99 52 #1988 Napisano 10 Grudnia 2017 Ale chyba można by było już skończyć ten miesiąc delbanowy. Po prostu jest ich już przesyt 0 Wołny, ałmazy, WP, mołnie precyzyjne itd..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1989 Napisano 10 Grudnia 2017 Duża intensywność pokazywania Delban ma wiele powodów. Chociażby chęć zwrócenia uwagi na piękne zegarki z niższych półek cenowych, i fakt, że do ich kolekcjonowania nie potrzeba mieć aż tak wiele pieniędzy. Kolejnym powodem to chęć przypomnienia historycznych powiązań i upodobań naszych ojców i dziadków do szwajcarskich zegarków w trudnych latach dominacji radzieckiej myśli nie tylko technicznej. Pamiętajmy, że taki trudny do zdobycia zegarek (Atlantic, Delbana, Doxa, Tissot) kosztował na przełomie lat pięćdziesiątych i sześćdziesiątych jedną dobrą pensję urzędniczą. Kolejny powód, to jeśli już się zbiera takie zegarki to co jakiś czas trzeba je nakręcić ustawić, a wtedy łatwiej jest nam któryś z nich założyć i chociażby jeden dzień ponosić.Bardzo kolegów przepraszamy, że zanudziliśmy was i ten wątek, ale jest nas kilkunastu lubiących i zbierających zegarki tej marki i tak po ludzku chcieliśmy się nimi po prostu pochwalić. Teraz czekamy na waszą kontrofensywę. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
50 CENT 184 #1990 Napisano 10 Grudnia 2017 Jesteście chyba jedyni na tym forum klubowym co ma tak piękne i wspaniałe zegarki jakimi są Delbany bez dwuch zdań i należą wam się brawa za to co pokazaliście,a kolega Kossutiusz jak jest taki kozak to niech coś pokaże. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #1991 Napisano 10 Grudnia 2017 Dziękujemy serdecznie za uznanie. Faktem jest, że Delban w tamtych latach wyszła gigantyczna wręcz różnorodności. Mamy jeszcze sporo do pokazania, ale rozumiem, że mogą nie wszystkim się podobać Dlatego też zachęcałem wcześniej do pokazywania swoich, innych zegarków. Zawsze temat by się urozmaicił. 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
50 CENT 184 #1992 Napisano 10 Grudnia 2017 To i ja skorzystam z okazji pokazania swojej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71875 #1993 Napisano 10 Grudnia 2017 Teraz czekamy na waszą kontrofensywę. Nie prowokuj, bo pójdę na targ i kupię worek rusków. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1994 Napisano 10 Grudnia 2017 Ty lepiej nie prowokuj kolegów z działu "radzieckie i rosyjskie". Tam to dopiero są kolekcje i w jakim stanie, mnóstwo NOS. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #1995 Napisano 10 Grudnia 2017 (edytowane) Ale dlaczego zaraz tam "prowokuj"? Przecież to są nierzadko piękne zegarki Edytowane 10 Grudnia 2017 przez loituma 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71875 #1996 Napisano 10 Grudnia 2017 Przecież dałem emotki, po których widać, że to tylko niewinny żarcik. Nikogo nie chciałem urazić. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1997 Napisano 10 Grudnia 2017 Tu się nikt nie obraża, tu się wszyscy świetnie bawimy i czujemy. Były emotki po każdej ze stron, więc dalej możemy żartować. Też byłbym niezadowolony gdyby przez ponad miesiąc banda Lonżinowców terroryzowała wątek. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71875 #1998 Napisano 10 Grudnia 2017 Qe'est-ce que c'est "banda"..? Lonżinowcy to wzory savoir vivre i manier! 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #1999 Napisano 10 Grudnia 2017 I dlatego ich tu nie ma 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #2000 Napisano 10 Grudnia 2017 Qe'est-ce que c'est "banda"..? Lonżinowcy to wzory savoir vivre i manier! Sorry, sorry zły przykład - zapomniałem, że do tej "bandy" należy również właściciel znajdującego się po lewo od wpisu avatara. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach