Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość n1pz

Zakup pierwszego zegarka do 400zł

Rekomendowane odpowiedzi

Gość n1pz

Obecnie jestem w trakcie poszukiwania zegarka do 400zł. Myślałem nad emporio armani ale po przeczytaniu paru tematów jednak zrezygnowałem ;). Potem myślałem nad takim casio http://zegarownia.pl/zegarek-meski-casio-edifice-ef-552pb-1a4vef. Szukam zegarka w miarę dobrego jakościowo podobnego do tego http://allegro.pl/zegarek-meski-emporio-armani-ar5890-wyprzedaz-i5799592898.html lub do tamtego casio. Ogólnie to podobają mi się zegarki z trzema licznikami na środku, nie jestem pewny jak to się nazywa. Proszę o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te liczniki to tarcze chronografu. W dużym skrócie to funkcja stopera w zegarku.

Jeśli jest Ci potrzebny stoper, to fajnie mieć coś takiego. Jeśli zaś nie, to szkoda na to kasy, ale to moje zdanie.

Pamiętaj, że w większości chronografów "duży" sekundnik jest sekundnikiem stopera i podczas "zwykłego" używania zegarka jest on unieruchomiony na godzinie 12.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość n1pz

Timex, casio i lorus jak to sie układa jakościowo. Który firma robi zegarki najlepszej jakości

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z całej trójki najgorzej wypada Timex. G(ł)ównie chińszczyzna. Casio i Lorus na japońskich mechanizmach, za to składane g(ł)ównie w Chinach. Jeżeli chodzi o Casio to dobre jakościowo są te z serii Edifice (z mojego doświadczenia). Lorus to brand należący do Seiko, czyli głównego gracza na rynku japońskich zegarków, wraz z Orientem i Citizenem (Miyota).

Z Lorusów w Twoim stylu polecam np. TO.

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strasznie kombinujesz moim zdaniem. Najlepiej jak zawęzisz poszukiwania do Casio i Lorusa.

Mając do dyspozycji 400 złotych i ograniczoną wiedzę, poszukiwania poza ofertą tych dwóch producentów grożą tzw wtopą :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość n1pz

Kombinuje bo chce być pewny wybrania zegarka, żeby potem nie pluć w brodę, że wybrałem ten a mogłem inny  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego właśnie proponuję te dwie firmy. Tu zakup nie jest obarczony ryzykiem nabycia bubla.

Wybierz model, który Ci się podoba i mieści w budżecie.

Kombinowanie ze Swatchami i gaciowymi zegarkami to nie jest sposób na udany zakup.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dorzucę Ci jeszcze seiko i orienta.

Pisałeś , że chcesz chrono . I w tej cenie powinieneś coś dopaść .

Ale z tych marek można mieć za tyle automat . Nie rozważałeś automatu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby Cię interesował swatch irony fajny brązowy, na pewno pasku skórzanym, na gwarancji prawie dwuletniej, założony kilka razy na rękę, to daj znać. Na pewno się dogadamy.

Wysłane z BlackBerry Passport.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 400 zł można mieć lepszy zegarek od swatcha .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.