Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

jaswon

Wymiana linek zegara wagowego

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam prośbę o udzielenie kilku porad , w temacie wymiany linek.  Nie znalazłem o tym nic na forum , czyżby nikt nie poruszył tego zagadnienia?.

Sprężyny już wymieniałem nie raz , natomiast z linkami dotąd nie miałem okazji.  Na oko nie wydaje się to jakieś skomplikowane , ale chciałbym się dobrze przygotować. Szczególnie zależy mi na takich kwestiach , jak dobór odpowiedniej długości oraz , czy taką "surową" linkę trzeba czymś powlec. Linki zakupiłem ze skrętki z jelit baranich , adresowanych do zegarów wiszących , mają one długość 125cm.

Pozdrawiam  Janek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Linki już wymienione.   W między czasie znalazłem krótki opis  kol.Taranta .  Widzę że, łatwość znalezienia konkretnego tematu ,w dużym stopniu zależy od trafności nadania odpowiedniego tytułu w pierwszym poscie .  Często znajduję odpowiedzi na moje pytania w postach opisujących inne tematy. Warto robić sobie notatki :) .  Wracając do tematu , to mam jeszcze pytanie o prawidłowa długość i czy trzeba ją czymś powlec.

Pozdrawiam   Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli jest to naturalne jelito, warto je natłuścić olejem.

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A długość linki ma być taka, że po pełnym jej rozwinięciu się, waga powinna zawisnąć kilka milimetrów na dnem skrzyni.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie Dzięki Panowie.

Pozdrawiam Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.