Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Macek91

Edox z allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Bardzo proszę o waszą opinię dotyczącą poniższej aukcji. Rozumiem, że może ktoś kupił zegarki na przykład w hurcie i cena jest dużo niższa, ale aż tyle ? Czy dostrzegacie jakiegoś rodzaju niebezpieczeństwa w tej aukcji ?

http://allegro.pl/edox-wrc-chronorally-automatic-z-12-500zl-gwarancj-i5862832422.html

Co generalnie myślicie na temat tego modelu ? Jeżeli ktoś w kontrze do tego modelu ma jakieś inne propozycje w podobnym stylu będę wdzięczny za wszelkie uwagi

Z góry dziękuje za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypominam się z prośba na temat waszych opinii dotyczących powyższej aukcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się wydaje że zegarki u tego sprzedawcy są oryginalne. Cena fakt niska ale może ma jakiś układ z dystrybutorami albo sam nim jest, gdyż swojego czasu oferował bardzo dużo zegarków edox, albo pracował/pracuje w aparcie?. Jeśli chcesz się w jakiś sposób upewnić to wejdź w komentarze i napisz do kilku osób które u niego kupiły i zapytaj o wiarygodność. Choć ja prywatnie płacąc ponad 5000 zł za zegarek nie ze sklepu, wysiliłbym się o przejażdżkę i obejrzenie zegarka na żywo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z moich informacji jakie uzyskałem bezpośrednio od sprzedawcy cena wynika z tego, że zakupił on ponad 100 takich edoxów i partiami ściąga je sobie z USA. Co do przejażdżki to jak najbardziej się wybiorę jeśli się skuszę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zatem być może kupił je w cenie hurtowej i to w czasie kiedy dolar był dużo tańszy :) Jeśli masz możliwość przejażdżki i będziesz go chciał to nawet się nie zastanawiaj. Ja na przykład do Jeleniej Góry(skąd jest sprzedawca) mam 750 km :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 500, ale jeśli się zdecyduje na niego to trzeba wsiadać i jechać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I bardzo słusznie. W wielu przypadkach co innego na zdjęciach a co innego w realu. Nie twierdzę, że tutaj tak jest, ale zaufanie to jedno, a pewność to coś zupełnie innego :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co możecie powiedzieć o samych Edoxach (spotkałem się z opiniami, że są mocno przereklamowane) ? Z tą marką jeszcze osobiście nie miałem do czynienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie miałem w ręku więc ciężko się wypowiedzieć. Mi z "dizajnu" również się podobają niektóre modele jak na przykład les vauberts day retrograte :) Marka wydaje mi się ma jakąś tam historię, jednak jak sam też zauważyłem nie jest mocno lubiana na forum. Może dlatego że jak to kolega Seba mi kiedyś napisał "jak masz pieniądze to możesz wstawić do byle jakiego zegarka, markowy szwajcarski mechanizm" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.