Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Fistach5

Delbana renowacja we Wrocławiu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam w posiadaniu  Delbane - modelu nie znam, w środku jedyne co jest to nr 955112.

Jest w opłakanym stanie:

Delbana.jpg

Kiedyś zbiła mi się szybka i tarcza jest porysowana.

Koperta była pozłacana i zostały tylko ślady tej powłoki.

Moje pytanie to czy jest jakaś fima w okolicach Wrocławia co odrestaurje mój zegarek? - wyczyszczenie i pozłocenie koperty, odnowienie tarczy.

Ile to może orientacyjnie kosztować?

Czytałem że warstwa pozłocenia jest cieniutka i szybko schodzi, ale on będzie racze używany bardzo okazjonalnie.

Dzięki za każdą informację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj. Przede wszystkim z całą pewnością renowacja przewyższy znacznie wartość tego zegarka. Więc musisz zastanowi się jak bardzo Ci na nim zależy.

Gruntowny przegląd mechanizmu 100-200 zł

złocenie koperty 140-200 zł

renowacja tarczy 140-160 zł

wskazówki ok 50 zł

Podałem Ci ceny dobrego warsztatu w Warszawie. W twojej okolicy ceny oczywiście mogą być inne, musisz sprawdzić. Niestety nie jestem w stanie pomóc Ci jeśli chodzi o konkretny adres. Ale myślę, że znajdzie się ktoś, kto podpowie.

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten zegarek to jest jakas pamiatka rodzinna - bo  w  tym przypadku przedstawia  wartosc sentymentalna. Jego wartosc materialna - nic, zero.

Ma mechanizm kwarcowy ( zasilany przez bateryjke) to chyba zauwazyles?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiątka komunijna :P

Dlatego najpierw robię rozeznanie cenowe.

Napisałem do jakiegoś zegarmistrza co w necie znalazłem ( z Wawy ) to napisał "... renowacja koperty grube zlocenie to 250zl a renowacja tarczy 160zl i możne trzeba wskazówki za 60zl. ..."

Może jednak znajdzie się coś z Wro...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tej wstaw szkiełko i schowaj do pudełeczka. Kup identyczny model w dobrym stanie, wcześniej czy później trafisz na taki. I tak uszanujesz pamiątkę nie tracąc majątku :)

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybkę wstawiłem od razu po stłuczeniu, teraz właśnie zastanawiałem się czy nie pora pójść dalej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.