Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Szpet

Witam, odebralem "nowy" zegarek pare dni temu.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Szpet

Super forum, dopiero tutaj znalazlem.

bond0010jz.jpg

nato0038ph.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Ten pasek nie pasuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szpet

Pasek jest orginalny "Nato" dokladnie w tych samych kolorach co

James Bond mial.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie to prawdziwy klasyk

goldfinger2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No całkiem fajny zegareczek Naszej "ulubionej" firmy :twisted:

Poważnie- ładny zegarek z pasującym, jak najbardziej paskiem :)

A komentarzem Tsuki się nie przejmuj, ostatnio zachowuje się jak zmierzła baba :twisted:

Pozdrawiam

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Pasek jest orginalny "Nato" dokladnie w tych samych kolorach co

James Bond mial.

Bond to maszynka do promowania zearków. Rolex, Omega... Po prostu reklama. Nie zmienia to faktu, że wg. mnie ten paseczek nie pasuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponoc w przypadku pierwszych Bondów to bardziej producentom filmu zalezało na tym aby 007 miał Rolexa niż samemu Rolexowi aby był w tym filmie reklamowany (tak samo było z Astonem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szpet

Jak sie nie myle to chyba nawet Ian Flemming jusz w swoich filmach pisal o Rolex.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szpet

Ten zegarek ma 39 lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

To dlatego w tytule słowo "nowy" jest w cudzysłowiu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szpet, jeśli to nie tajemnica - gdzie kupujesz swoje zegarki?

.... Nie wiem dlaczego, ale widok tego Rolexa zmienił moje nastawienie do tej marki .... znaczy z lekko negatywnego na lekko pozytywne :)

Heh, nastawienie nastawieniem a finanse finansami :)

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szpet

neuro, kupuje je w calym swiecie. Ten jest z SaoPaolo w Brazylji.

Ja tesz nie lubie nowych Rolex ale te stare bardzo lubie.

Poz.

Szpet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szpet, kupujesz te zegarki podczas podróży czy via internet :?:

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szpet

Roznie to bywa, nieraz przes internet, nieraz przes znajomych a nieraz podczas podróży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie śmiałem podejmować tematu Rolexa, bo generalnie mi się nie podobały. Natomiast ostatnio zapałałem do Rolexa (jedynie Submarinera co prawda) miłością (niestety chyba długo jeszce platoniczną).

Marcin

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin, nie jesteś jedyny...

Od jakiegoś czasu również chodzi mi po głowie stalowy Rolex, ale przed przyjęciem kolejnej postawy w sprawie Rolex'a muszę przekonać się o tym "na żywo", po prostu muszę go przymierzyć, no i jak się spodoba, to nie wiem jak miałbym to wytłumaczyć :oops: :roll: :twisted:

Pozdrawiam

Marcin

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym przymierzeniem Rolexa to jest chyba problem, bo nie ma w Polsce sklepu z Rolexami. Z kolei moje porównania Omegi i Breitlinga pokazują, że o ile Breitling mi się bardziej podoba :oops: , to Omega lepiej leży na ręce. No a Rolex, to jednak inna półka, więc nawet używany bije te marki na głowę.

Z innych temu podobnych mam katalog Eterna, i zegarki z serii SuperKontiki są też bardzo interesujące, a zdaje się, że dużo lepsze niż Breitlingi i Omegi. W przyszłym tygodniu spodziewam się cennika i dużego katalogu Eterny.

Pozdrowienia,

Marcin

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin z przymierzaniem Rolex'a nie powinno być problemu (ale tylko nie powinno- wiadomo gdzie żyjemy :wink: ) od jakiegoś czasu podobno sprzedażą zegarków tej firmy zajmuje się W.Kruk. Pisząc "podobno" mam ku temu powód, bo ostanio będąc w Katowicach u Kruka, nie dość, że nie zobaczyłem Rolex'a to praktycznie nie zobaczyłem niczego więcej oprócz Tissot'a i Anne Klein :shock:

Pozdrawiam

Marcin

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niektóre sklepy sprowadzają Rolki na własną rekę (np podczas materiału Polsatu o zegarkach polityków Pan Pluciński prezentował Rolexy)

Zeby nie bylo tak do konca doskonale z Rolexami to wiadomo, że podczas testów NASA Daytona się dwa razy zatrzymała

SuperKontiki są też bardzo interesujące, a zdaje się, że dużo lepsze niż Breitlingi i Omegi

Takie może dziwne pytanie - w czym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
SuperKontiki są też bardzo interesujące, a zdaje się, że dużo lepsze niż Breitlingi i Omegi

Takie może dziwne pytanie - w czym?

Żeby sprawa była jasna: Yargoth zadałeś pytanie, więc wyjaśniam skąd wzięło się to co napisałem. Nie wymądrzam sie, bo sam nie mogę tego sprawdzić, ale pisząc "zdaje się" miałem na uwadze to, co usłyszłem od kilku zegarmistrzów (sprzedawców), a mianowicie, że "Omega made by Hayek jest jakości znacznie gorszej niż to do czego przyzwyczaiła nabywców przez lata. a certyfikat chronometru za 5 EURO każdy sobie może kupić."

Twierdzeń tych nie jestem w stanie zweryfikować, Omegi ani Eterny nie używałem, sam mam sztampowego ML i kilka staroci. W życiu nie rozebrałem zegarka, a tym bardziej współczesnego. Nie mam kompetencji, aby odpowiedzialnie stwierdzić wyższość lub niższość jakości Omegi w stosunku do Eterny, więc to co piszę poprzedzam pięcioma określeniami typu "podobno", "ponoć", "mówi się", itp.

Zwraca jednak uwagę to, że Eterna jest w miarę niezależna (Ferdinand Porsche, P. Design), a ETA to w całości jej dziecko kupione przez Swatcha (swoją drogą ktoś musi sobie pluć w twarz za tę transakcję).

Pozdrawiam

Marcin

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin(nie ja :wink: ) napisał:

certyfikat chronometru za 5 EURO każdy sobie może kupić.

:)

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś na Time Zone też był poruszony taki temat, i wyszło na to że to sprzedawcy Omeg nie są już tacy sami. Ponoc (choc to wiedza tylko oni) Hayka nie lubią głównie dlatego, że im wprowadził o wiele surowsze normy sprzedazy.

Jedyne problemy jakie się pojawiały byly w przypadku pierwszych mechanizmów 33xx, które bezpłatnie wymieniono w przypadku jakichkolwiek usterek.

Co do COSC'u to skoro każdy go sobie moze kupić to czemu nie robią tego nagminnie inne firmy (dlaczego Longines nagle przestał testować? Przecież ma na bank na to środki?? Kiedyś mieliśmy tu ranking firm, które najlepiej przechodza COSC (z pamięci pierwszy Rolex druga Omega trzeci Breitling). Skoro to tylko kwestia pieniedzy to czemu prowadziło się taki ranking

Moje pytanie nie miało być złościwością w stylu "a ja wiem lepiej". Eterne lubię niewiele mniej od Omegi, po prostu chciałem wiedziec dlaczego. To co dla mnie wyróżnia Omegę czy Breitlinga nad Eterna moze dla kogos byc nieistotne w obliczu jakis konkretnych zalet Eterny wiec kierując sie maksymą kto pyta nie błądzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc, sam jestem trochę zdziwiony zasłyszanymi informacjami. Inna rzecz, że jak rozmawiałem ze sprzedawcą Breitlinga, to usłyszałem, że Omega to szajs, sprzedawcy Omegowcy jednoznacznie wskazali na wyższość Omegi na Breitlingiem, a gdybym zapytał ich o zdanie na temat Eterny, to by mnie wyśmiali :)

Pozdrowienia,

Marcin

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coz tak to juz jest, na przykład dzis w Wiśle w sklepie Domino (tak na marginesie to polecam bo oferta zegarkowa sie rozszerzyła i jest kilka ciekawych egzemplarzy) dyskutowałem ze sprzedawcą czy Longinesowi potrzebny jest COSC (sprzedawca upierał sie, ze to tylko kwestia ceny, ja bylem w opozycji :)). Co oczywiście nie zmienia faktu, że Evidenza na mojej ręce wygląda fenomenalnie i bez wzgledu na to czy ma w srodku wlasny mechanizm czy ETĘ i tak chcę ją mieć!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
nie ma w Polsce sklepu z Rolexami.
Gucio prawda. Kruk ma w ofercie Rolexy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.