Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Szpet

Witam, odebralem "nowy" zegarek pare dni temu.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

BTW - ludzie co wy z tymi rolexami? Fobię jakąś macie? To wyśmienite zegarki zarówno mechanicznie jak i stylistycznie. Jak można mieć do nich "negatywne" nastawienie? Nie jest to pojedynczy przypadek, słyszałem już podobne opinie na tym forum. Można zapytać o co chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi chyba o to,że Rolexy są niepoprawne politycznie,może dlatego że są symbolem jakże nietolerowanej w Polsce "burżuazji" :wink: a może dlatego że Rolexy jako najbardziej chyba "replikowane" czasomierze można było kupić wszędzie,choćby i tam nawet za budką z piwem :) Jednego jestem pewien,prawdziwy zegarkowy pasjonat nie będzie się przejmował takimi opiniami.Rolex to doskonały zegarek a jego legenda nie wzięła się z nikąd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
są symbolem jakże nietolerowanej w Polsce "burżuazji"
Kolego, taka wypowiedź jest oburzająca. Jaką "burżuazją"? W jakich Ty czasach żyjesz? Nie podoba mi się to myślenie. Kkojarzy mi się z sierp.gif Od takiego myślenia tylko krok do "podatku od luksusu", podatku 50% i innych kar dla "znienawidzonej burżuazji"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... ironia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
... ironia...
znaczy się ironiczne przedstawienie pewnego zjawiska czy raczej światopoglądu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak? a ja myślałem że to coś z żelaza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Tak? a ja myślałem że to coś z żelaza...
Skoro nie masz nic wartościowego do powiedzenia milcz i inaczej spożytkuj nadmiar energii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chłopek-roztropek z bobrowników...

Szkoda Tsuki ze tak szybko zmieniasz swe posty...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie wyładowania frustracji (jak sądze) na forum nie prowadzi do niczego konstruktywnego,dlatego proponuję uciąć temat.Co do samego potoku myślowego Tsuki,dziwię się że nie nawiązałeś do Grunwaldu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

ojej, masz racę. Ja też mogłem się urodzić w zadupiu dolnym. Glaszcze.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Co do samego potoku myślowego Tsuki,dziwię się że nie nawiązałeś do Grunwaldu.
ku.r.na, czy naprawdę nie potraficie normalnie argumentować nie uciekając do tej waszej ukochanej ironii?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tsuki, może Twoja reakcja wyniknęła z tego, że nie zrozumiałeś żartu (czy jak kto woli- skojarzenia) kolegi Yargoth'a :)

Jeśli tak to może jednak Ty zamilkniesz, albo zaczniesz zachowywać się tak, jak do tej pory przyjęte to było na tym forum :evil:

Nie raz nie komentowaliśmy Twoich niczego nie wnoszących do dyskusji postów, więc proponuję podobne zachowanie- jeśli nie znasz się na żartach.

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ojej, masz racę. Ja też mogłem się urodzić w zadupiu dolnym. Glaszcze.gif

Tsuki juz rozumiem dlaczego nad morzem taką karierę robią koszulki z napisem " Nie jestem z Warszawy"...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maximm

No zegarek całkiem fajny ale ten pasek.... Nie słuchaj tych, którzy twierdzą, że on pasuje.... W tego typu zegarkach ważny jest ka żdy szczegół a te paski mnie przynajmniej totalnie powaliły.... Są blllleeeeeeeee.... zainwestuj lepiej w konkretny pasek, ze skóry a efekt będzie piorunujący...

Pozdrawiam: Max

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamiętajmy że te rolexy to przede wszystkim sportowe zegarki (z ładną historią) !

... więc taki historyczno-sportowo-wojenny pasek jak najbardziej pasuje

piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
zainwestuj lepiej w konkretny pasek, ze skóry

Pozdrawiam: Max

Do takiego zegarka elegancki pasek skórzany to jest jak kwiatek do kożucha. Ten zegarek jest z założenia do zakładania na okazje, kiedy ręka się poci, moczy i kurzy. Do tego tylko pasek taki jak obecnie, albo bransoleta albo guma.

Marcin

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Do takiego zegarka elegancki pasek skórzany to jest jak kwiatek do kożucha. Ten zegarek jest z założenia do zakładania na okazje, kiedy ręka się poci, moczy i kurzy. Do tego tylko pasek taki jak obecnie, albo bransoleta albo guma.

Zgadzam sie w 100%. Niestety niektórzy myślą, że Rolexy nadają się tylko do garnituru :/. Najlepsze są posty na niektórych zachodnich forach, w których ktoś opisuje na przykład jak to ściąga Sea-Dwellera do umycia rąk :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yargoth napisał:

Niestety niektórzy myślą, że Rolexy nadają się tylko do garnituru

:shock:

Mowa o TYCH Rolex'ach :?:

Szczerze mówiąc zastanawiam się czy w ogóle jakikolwiek Rolex pasuje do garnituru :roll:

Zgadzam się z przedmówcami- Rolex w większości to ekskluzywny zegarek stworzony do ekstremalnych przygód :wink:

Pozdrawiam

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szpet

Ja tesz uwarzam ze Rolex to sportowy zegarek i Panerai tesz, to sa zegarki na codzien. Ja uwarzam ze ten pasek pasuje z powodu historii a czy to ladnie wyglada czy nie to karzdy musi sam dycydowac i my wszyscy mamy inne smaki. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szpet

Tutaj mam zdjencie mojego drugiego 5513 ale tym razem troche nowszy model (1979).

55130011ux.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc

ładne cacka :D:D:D za ile cos takiego moge kupic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Z tym przymierzeniem Rolexa to jest chyba problem, bo nie ma w Polsce sklepu z Rolexami.

W.Kruk na al.Jerozolimskich ma Rolex'y. Słyszałem, że "od ręki" dostali 7 sztuk. Czyżby R cienko prządł? :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szpet

Dzienkuje :D

Zalezy w jakim stanie ale od 9000zl. za te w nie najlepszym stanie.

Poz.

Szpet

ładne cacka :D:D:D za ile cos takiego moge kupic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc

dobra cena - moze kiedys :cry: :cry: :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość niepokorny666

No ten Submariner na branzolecie to cacko, nowy chyba okolo 5000 euro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.