Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.
Rekomendowane odpowiedzi
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez Kwiryncjusz
Witam,
posiadam zegarek, którego zdjęcia załączam. Zegarek łożyskowany na 15 kamieniach firmy H. Moser & Cie. Chciałbym uzyskać bliższe informacje, w szczególności dotyczące modelu zegarka, lat, z jakich może pochodzić, danych co do mechanizmu, materiału, z którego wykonana jest koperta itp. Proszę o pomoc i pozdrawiam.
-
Przez Jan M. Krawczyk
Koledzy
Potrzebuję pomocy w identyfikacji zegarka mojego przyjaciela, dla którego to bardzo ważna rodzinna pamiątka. Przeszukałem forum, ale nie udało mi się znaleźć podobnych tematów. Jedynie jeden wątek z 2011 i drugi z 2013. Niemniej, niewiele to pomogło, a chciałbym dowiedzieć się na jego temat jak najwięcej.
Ale, do rzeczy. Kieszonka jest mocno zniszczona i ma skandalicznie upaćkane wskazówki. Mechanizm nie jest na chodzi i na pierwszy rzut oka wydaje się, że jest niekompletny (na zdjęciach widać szczegóły). Interesuje mnie wszystko co da się o nim powiedzieć, czyli lata produkcji, jaki to mechanizm, czy ma oryginalne części, a nie jest składakiem itp.
Druga kwestia to naprawa. Czy ktoś mógłby podpowiedzieć gdzie i do kogo się z nim udać? Jestem z Krakowa, ale nie obawiam się wysyłki w inne rejony Polski.
Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Janek
-