Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

petrosbike

Nacinanie wąskich rowków

Rekomendowane odpowiedzi

Poproszę o poradę jak i czym naciąć wąski rowek. Na przykład na łebku śrubki pod mały srubokręt, lub przeciąć wałek aby sprężynował. Szczelina mała do max 0,5mm.

Chodzi o w miarę proste narzędzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalnie to robi sie frezem tarczowym o takiej grubości jak potrzebujesz,ale musisz mieć chociażby tokarkę zegarmistrzowską,najprościej możesz spróbować piłką włosową no ale z dokładnością może być różnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry za zdublowany temat.

Niestety tego się obawiałem. Frezarki nie mam. Tokarkę mam prostą bez suportu krzyżowego.

Nacinanie piłką włosową mnie nie zadowala.

Takiego pilnika nie posiadam....

No to klops.

Trochę jestem zmartwiony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś był taki stary wojskowy patent na wycinanie orzełków z monet: Robiło się piłkę z żyletki :) Jak wiadomo żyletka jest ostra z gładkim ostrzem więc robiło się ząbki na ostrzu innym ostrzem. Np.: scyzorykiem uderzając w ostrze żyletki. Tak powstałym brzeszczotem dało radę wyciąć właśnie rzeczonego orzełka. Precyzja uzależniona od "operatora" ale szerokość cięcia naprawdę zacna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.