Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

arek1a2b

Jak otworzyć Omega Seamaster De Ville automat

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro dla Pana tak to brzmiało to ja nie mam z tym problemu.

Nie rozumiem co Pana zabolało jak zapytałem o wartość, gdybym znał dobrze tą gałąź zegarmistrzostwa to bym nie oczekiwał pomocy a sam bym jej udzielał i nie sądzę że to wielki wysiłek wycenić zegarek na podstawie tego co się widzi.

Na portalach aukcyjnych o których Pan raczył wspomnieć to można ujrzeć optymistycznie wyglądające oferty sprzedawców a nie realną wartość danego przedmiotu.

Dziękuje Panu serdecznie za pomoc.

Jeśli ta porada coś kosztowała proszę o dane do wpłaty - w końcu za darmo - a co to ?

Więc handlujesz tymi zegarkami czy nie? Bo u mnie to wygląda tak, że jak chce wiedzieć ile kosztuje zegarek, to pytam się kolegów handlarzy. :)

Tu masz namiar na naszego kolegę, który jest rzeczoznawcą i wycenia zegarki: http://tinyurl.com/juctxqy

A co do bulu, to przecież jest Twój problem, a nie mój.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc handlujesz tymi zegarkami czy nie? Bo u mnie to wygląda tak, że jak chce wiedzieć ile kosztuje zegarek, to pytam się kolegów handlarzy. :)

Tu masz namiar na naszego kolegę, który jest rzeczoznawcą i wycenia zegarki: http://tinyurl.com/juctxqy

A co do bulu, to przecież jest Twój problem, a nie mój.

Zegarami nie zegarkami (o tych wiem praktycznie nic) - jak pisałem wcześniej postanowiłem stworzyć kolekcję dla siebie a że się nie znam to pytam - a gdzie pytam na forum poświęconemu tym sprawom.

Ja bólu ani problemu nie mam.

Z kontaktu skorzystam - dziękuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak zegarami, ale na pewno ktoś znajomy chociażby na Kole zegarkami handluje, a u nas na forum zegarków nie wyceniamy, o czym wyraźnie mówi regulamin. 

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na kole mam owszem dobrych fachowców ale Panowie są już w starszym wieku i w zimę nie pojawiają się na kole.

A do lata jeszcze trochę.

A napisze mi Pan czy możliwe że zegarek się późni bo nie jest noszony i traci moc czy też ma zastawke maltanska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest taka możliwość, ze zegarek długo nie używany się spóźnia czy "traci moc", często taki zegarek się sam "rozchodzi", alenajczęściej pomaga czyszczenie i smarowanie. A zastawka maltańska w większości zegarków naręcznych szczególnie popularnych nie wystepuje.

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest taka możliwość, ze zegarek długo nie używany się spóźnia czy "traci moc", często taki zegarek się sam "rozchodzi", alenajczęściej pomaga czyszczenie i smarowanie. A zastawka maltańska w większości zegarków naręcznych szczególnie popularnych nie wystepuje.

o to jest nadzieja że wizyta u speca nie czeka mnie od razu.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nazywa się te urządzenie widywane w salonach z zegarkami i u zegarmistrzów na który zakłada się zegarki automaty i to się kreci i je nakręca

znalazłem Rotomat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.