Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

arek1a2b

Jak otworzyć Omega Seamaster De Ville automat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

jak w temacie proszę o poradę jak dostać się do mechanizmu, chcę zobaczyć czy mechanizm nakręcający chodzi lekko i zegarek późni się około dwie minuty na dobę więc chcę go wyregulować

Proszę więc o dokładniejsze opisanie co mam zrobić żeby to wyregulować i nic nie ułamać

Bo z tego co widzę od tyłu nic nie zdziałam.

post-61298-0-53618500-1453633468_thumb.jpg

post-61298-0-19607600-1453633482_thumb.jpg

post-61298-0-64516700-1453633490_thumb.jpg

post-61298-0-54995700-1453633498_thumb.jpg

post-61298-0-07573500-1453633508_thumb.jpg

post-61298-0-28683700-1453633516_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest monoblok z pierscieniem zaciskowym  łamanym wałkiem otwierany przez szkło posiadający pierscien obrotowy do wyjecia mechanizmu , dalej chcesz otwierać zegarek ? 

zegarmistrz norbert żukowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest monoblok z pierscieniem zaciskowym  łamanym wałkiem otwierany przez szkło posiadający pierscien obrotowy do wyjecia mechanizmu , dalej chcesz otwierać zegarek ? 

No jasne, że chce, dziwi to Ciebie?

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli uzyskam jasne informacje jak to zrobić to dlaczego mam nie chcieć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie żartuje chce go wyregulować , a nie sadze że da się to zrobić nie otwierając zegarka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo przy braku odpowiednich narzedzi i wprawy na 99% powstana kosztowne uszkodzenia nie liczac paskudnej rysy na tarczy ktora pewnie zrobisz. Pozniej mozesz zlamac lamany walek jesli ktos przed toba juz nie wsadzil zwyklego.

Jesli chcesz aby zegarek chodzil dokladnie oddaj go do fachowca.

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie wracam do pracy , poprowadzie tego młodego tapadana na droge swiatła , dziś mnie czeka kara jestem  znienawidzonym cuistom serwis i  weryfikacjacach , mogę byc lekko cyniczny ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uzytkowniku, przy braku wiedzy, i odpowiednich narzędzi to jedyne co mozesz wyregulowac to jasnosć swojego monitora w komputerze.

Uszkodzisz zegarek i będziesz plakał.. ;)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosiłem o wskazówki jak to zrobić, a otrzymuje poradę od informatyka - sam jestem po informatyce :))

Jeśli nie będzie szło to na siłę nic nie zrobię ale to nie znaczy że nie chce spróbwać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Informatyku posiadaczu tej Omegi , zapewne jeżeli postarasz się  i przejrzysz Yutuba gdzie pełno jest filmików odnosnie dostawania się do zegarków systemu monoblock  że  wymagane jest kilka dosyc isotnych narzedzi .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopie, koledzy próbują Ci powiedzieć, że nie jest to łatwa sprawa i na podstawie instrukcji nawet genialny świeżak nie da rady bez popsucia czegoś. Tylko zegarmistrz i to nie byle jaki, bo niejeden też potrafi sp....lic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Pajączek to podstawa, ale nawet jak mechanizm będzie na wierzchu, regulacja na oko wymaga wielu prób, bo często nie jest liniowa. Jak tego wcześniej nie robiłeś, to szkoda będzie tej omegi. Jak już rozbierać to razem z czyszczeniem i oliwieniem

Prostego seiko regulowałem ze dwa tygodnie zanim doszedłem do dobrego wyniku. Przydał by się wibrograf, żeby ocenić pracę mechanizmu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopie, koledzy próbują Ci powiedzieć, że nie jest to łatwa sprawa i na podstawie instrukcji nawet genialny świeżak nie da rady bez popsucia czegoś. Tylko zegarmistrz i to nie byle jaki, bo niejeden też potrafi sp....lic.

Ta wypowiedz mnie przekonała do nie robienia tego.

Co Panowie sądzicie o tym zegarku ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładna piękna nie zgwałcona ;) Dewilka w dosyć rzadkiej wersji stalowej i zakówki ze złota i   złotym pierscieniem zaciskowym szkła .

Brak podmoczeń i sladów na tarczy potencjalnie wrózy to dobry stan mechanizmu i to że obecny Własciciel będzie ją szanował .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nabyłem ja wczoraj na kole szkoda ze muszę udać się z nią do zegarmistrza.

A mogę o jej wycenę prosić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Utrudniony serwis z powodu budowy koperty.

Przyzwoity model.

Edit

Na forum nie wyceniamy zegarków.

Na 'kole' bedąc laikiem poza kawą nic bym nie kupił.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

totalnym laikiem nie jestem żyje ze sprzedaży zegarów od 5 lat

ale postanowiłem stworzyć sobie kolekcję zegarków i to mój drugi obiekt pierwszy to kieszonka LUC pytałem o nią jakiś czas temu.

Mam zaufanego kolesia na kole dużo razem interesów zrobiliśmy i by mnie nie oszukał bo to tak jak urwać gęsi znoszącej złote jaja głowę.

No i ta góra część zegarka w kolorze złota to złoto

A na maila mogę prosić orientacyjną wartość

A Kawę maja naprawdę kiepska - nie polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarow moze tak, a to jest zegarek ;)

To technika 'gold cap',taki zloty chełm,trwalsza niż "pozlacany" ( gold plated).

W srodku zapewne cal.562

Ceny sprawdz na portalach aukcyjnych ( e bay...)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No faktycznie sa takie na ebay ale albo na fotkach tak średnio wyglądają albo są nie za ciekawe.

moja w porównaniu do tych z ebaya to igła choć na fotkach źle wygląda prawdę mówiąc

Dziękuję za każdą pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

totalnym laikiem nie jestem żyje ze sprzedaży zegarów od 5 lat

ale postanowiłem stworzyć sobie kolekcję zegarków i to mój drugi obiekt pierwszy to kieszonka LUC pytałem o nią jakiś czas temu.

Mam zaufanego kolesia na kole dużo razem interesów zrobiliśmy i by mnie nie oszukał bo to tak jak urwać gęsi znoszącej złote jaja głowę.

No i ta góra część zegarka w kolorze złota to złoto

A na maila mogę prosić orientacyjną wartość

A Kawę maja naprawdę kiepska - nie polecam

To mi zabrzmiało podobnie jak: 

Kto mi powie jak wygląda szczypiorek i ile kosztuje, ale nie myślcie, ze jestem totalnym laikiem, ze sprzedarzy warzyw i owoców żyję od 5 lat. Mam zaufanego kolesia... itd.  :D 

Wartość zależy od wielu czynników, których na zdjęciach nie widać i forum jako takie służy entuzjastom zegarków do wymiany doświadczeń, a nie do darmowego wyceniania zegarków handlarzom z 5-cio letnim stażem.

A  rada jest taka, samemu można dość łatwo zorientować się co do przypuszczalnej ceny zegarka, przeglądając znane portale aukcyjne internecie.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To mi zabrzmiało podobnie jak: 

Kto mi powie jak wygląda szczypiorek i ile kosztuje, ale nie myślcie, ze jestem totalnym laikiem, ze sprzedarzy warzyw i owoców żyję od 5 lat. Mam zaufanego kolesia... itd.  :D 

Wartość zależy od wielu czynników, których na zdjęciach nie widać i forum jako takie służy entuzjastom zegarków do wymiany doświadczeń, a nie do darmowego wyceniania zegarków handlarzom z 5-cio letnim stażem.

A  rada jest taka, samemu można dość łatwo zorientować się co do przypuszczalnej ceny zegarka, przeglądając znane portale aukcyjne internecie.

Skoro dla Pana tak to brzmiało to ja nie mam z tym problemu.

Nie rozumiem co Pana zabolało jak zapytałem o wartość, gdybym znał dobrze tą gałąź zegarmistrzostwa to bym nie oczekiwał pomocy a sam bym jej udzielał i nie sądzę że to wielki wysiłek wycenić zegarek na podstawie tego co się widzi.

Na portalach aukcyjnych o których Pan raczył wspomnieć to można ujrzeć optymistycznie wyglądające oferty sprzedawców a nie realną wartość danego przedmiotu.

Dziękuje Panu serdecznie za pomoc.

Jeśli ta porada coś kosztowała proszę o dane do wpłaty - w końcu za darmo - a co to ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.