mikipod 0 #1 Napisano 31 Stycznia 2016 Posiadam zegarek Orient fdb08002b0. Zawsze fascynowały mnie mechanizmy zegarków automatycznych i szukałem dla siebie zegarka typu open heart. Niespodziewanie stałem się właścicielem tego zegarka i jedyne czego mi w nim brakuje to właśnie przezroczysty dekiel. Czy jest jakiś sposób aby takowy wstawić? Niestety zupełnie się na tym nie znam i nie wiem, czy można takie dokupić czy trzeba przerobić ten co mam. Ma ktoś z tym jakieś doświadczenia? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 811 #2 Napisano 31 Stycznia 2016 Obawiam się , że będzie to bardzo problematyczne . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rinkazki 73 #3 Napisano 31 Stycznia 2016 a ) raczej nie ma takiej możliwościb ) straciłby przymiot 50M WR Ty masz chyba wersję esteem, gdybyś wybrał eminence - byłby przeszkolny dekiel albo nawet lepiej - Stara tylko to większy koszt 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikipod 0 #4 Napisano 1 Lutego 2016 No cóż, trudno. Kiedyś czytałem jakiś post, że podobno można, ale bez tego da się żyć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 811 #5 Napisano 1 Lutego 2016 A z tym wr , to czemu tak myślisz ? Certina ds first - wr 200 Multum zegarków ze szkłem z tyłu wr 100 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rinkazki 73 #6 Napisano 1 Lutego 2016 Tzn trzeba by idealnie dobrać dekielek + odpowiednio go zabezpieczyć - nie wiem czy to się opłaca. Wtedy jeszcze test WR i jeżeli by zachował wodoszczelność to i tak koszt takiej zabawy wart by był połowy zegarka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzo18 811 #7 Napisano 1 Lutego 2016 No, to się zgadza . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikipod 0 #8 Napisano 2 Lutego 2016 400zł za wstawienie szkiełka? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #9 Napisano 2 Lutego 2016 Nie wiem jak w orientach, ale w seiko do skx pasują dekielki przeszklone od piątek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach