Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Soandsen

Calvin Klein - potrzebna pomoc:)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Jako że jest to mój pierwszy post na tym forum, proszę o wyrozumiałość :)

Zainteresował mnie zegarek Calvin Klein, konkretnie ten model- http://wkruk.pl/zegarek/zegarek-calvin-klein-city-gent,id-80514

Przeczesałem już wiele tematów odnośnie tych zegarków i nijak nie mogę znaleźć jakichś informacji o mechanizmie tego zegarka, poza tym że jest kwarcowy. Oczywiście mam PEŁNĄ ŚWIADOMOŚĆ, że panuje wszechobecne wyobrażenie, że nie powinno się kupować modowych zegarków, bo chinczyzna bo taniocha bo skoro majtki produją to niech przy tej produkcji zostaną itp., ale jestem zdania, że powinno się dać szansę majtkowym producentom tymbardziej, że 50% wartości produktu jest pochodzenia szwajcarskiego  <_<, w końcu napis "swiss made" zobowiązuję do przestrzegania jakichś tam rygorów(tak, znam je). 

A TERAZ po krótkim wstępie chciałem się szanownego grona czytelników zapytać, czy jest coś wiadomo o tym, co siedzi w środku tego zegarka( chodzi mi o konkretny model mechanizmu), oraz zależy mi na wypowiedzi jakiegoś fascynata tej marki zegarków, który uwzględniłby wady i zalety ck. 

Pozdrawiam

ps. 

Uprzejmie proszę, o rezygnację z komentarzy polecających jakieś inne zegarki innych marek, bowiem w tym tygodniu zamierzam kupić zegarek bezpośrednio, po przymiarce w sklepach Swiss bądź Kruk, ponadto przejrzałem cały ich asortyment internetowy i nie spodobała mi się znakomita większość zegarków, a o to tu właśnie chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bateria rok moze 2 werk 10 lat

If your watch is not ticking I will make it tock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jeszcze jedno pytanie; czyli średnia długość życia zegarków kwarcowych wynosi na oko 10? Czy te "górnolotne" kwarcowe trzymają podobną długość czy jednak jest jakieś znacznie odchylenie? Zaznaczam, że jestem trochę zielony w tej dziedzinie, ale do tego wniosku już raczej doszedłeś :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 to srednia widziale od 7 do 15 lat ze chodza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Proszę nie uogólniać. ;) Mam kwarca, który ma ~ 20 lat i "robi" kilka sekund na rok względem czasu atomowego. b630e31bc930569ae88e5961de8906e1.jpg

No,.. ale to nie swiss made. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to inny kwarc  co nie ma ruchomych czesci  :o

nie porownujmy jablka do banana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
    • Przez chrapo
      Dzień dobry. 

Jakiś czas temu nabyłem w częściach moduł casio 5054 który pracuje w zegarku g-shock gw-3500. Mam problem z trzema sprężynkami ktore były osobno. Czy ktoś jest w stanie wskazać gdzie powinny sie znajdować?

• Przez dennyk
      Poszukuję fajnej koperty pod Unitasa 6498. Dla utrudnienia nie chińczyka
      Muszę pomieścić tarczę o średnicy 39 mm

pozdrawiam
    • Gość zdzichu
      Przez Gość zdzichu
      Cześć
      Z pewnością jak zbieracie vintage to też macie swój ulubiony mechanizm. Ja pokochałem automaty felsy 
      Głównie za ich konstrukcję i to jakiej wysokiej jakości są

• Przez jozek88
      Witam. Zakupiłem zegarek Epos Verso 1, z racji , że to.kij pierwszy automat(na pewno nie ostatni 🙂 ) mam kilka pytań, których z racji braku czasu i pospiechu nie zadałem w salonie. Jak dbać o taki zegarek? Co ile czasu powinien być oddany na serwis(jakies przepatrzenie mechanizmu itp.) Zegarek bede nosił sporadycznie, kilka-klikanascie razy do roku,  czy powinien być mimo to regularnie nakrecany czy w okresie nieużytkowania nie pracowac? Wgl ile takie zegarki się nakreca? Do zdecydowanego oporu czy już przy cięższym kreceniem koronki to jest max? Sory za podstawowe pytania ale z racji, że to.moj pierwszy taki zegarek jestem zielony w temacie. Pozdrawiam
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.