Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Korhazz

Patek Philippe - replika

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś na bazarku dorwałem taki oto zegarek. Czy ktoś może mnie naprowadzić jaki to model? Skąd jest ta replika - chińczyk czy cos innego? Wygląda naprawdę dobrze.

IMG_0454.jpg

IMG_0459.jpg

IMG_0461.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie żadna replika a ordynarna podróbka. Wstyd coś takiego pokazywać jako swoją własność na forum zegarkowym...

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początek sprawdź w słowniku znaczenie słowa "replika" - to najzwyklejsza podróba jest i do tego jakaś masakryczna...

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś na bazarku dorwałem taki oto zegarek. Czy ktoś może mnie naprowadzić jaki to model? Skąd jest ta replika - chińczyk czy cos innego? Wygląda naprawdę dobrze.

IMG_0454.jpg

IMG_0459.jpg

IMG_0461.jpg

jakie to znaczenie czy chinczyk czy rosjanin niech sie nosi:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie żadna replika a ordynarna podróbka. Wstyd coś takiego pokazywać jako swoją własność na forum zegarkowym...

Czyli jak mniemam nie można już nawet się zapytać o nic?

Po co w takim razie jest założony ten temat skoro nie minęło nawet 10 minut, a już poszły ataki w moją stronę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego. To nie jest replika. Replika , to jest reedycja jakiegoś zegarka wyprodukowana przez producenta tego zegarka lub na licencji . Na przykład atlantic worldmaster .

To jest podróbka . Sprzedać przestępstwo , nosić wstyd . Wartość zero.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To forum zegarków oryginalnych.

To nie ataki tylko fakty.

Zegarek jest bublem wykonanym z kapsla po occie 6% spirytusowym. I podobnej do octu cenie.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co w takim razie jest założony ten temat skoro nie minęło nawet 10 minut, a już poszły ataki w moją stronę?

Ale Ty nie pytasz czy to oryginał czy podróbka - bo to już wiedziałeś zakładając temay - a sens tego "mini działu" tłumaczy: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/74582-jak-poprawnie-zapytac-o-autentycznosc-zegarka-lub-sprawdzic-ja-samodzielnie/ oczywiście przeczytać się nie chciało... no bo po co... :D

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ależ oczywiście - można i należy jak najbardziej. 

Udzielę więc innej odpowiedzi.

Kupiłeś przepiękną podróbeczkę (nie repliczkę) nieistniejącego zegareczka, której pokazywanie i chwalenie się zakupem naraża Cię na uszczypliwe uwagi forumowych kolegów. 

I jeśli potrzebujesz pomocy przy odróznieniu podróbki, to zapytaj przed zakupem. Albo - zwyczajnie - poświęć 5 minut na porównanie jakiegokolwiek zegarka Patka z tym co kupiłeś :)

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie przejmuj się, koledzy po prostu Ci zazdroszczą super "sikora", wiesz ta polska zawiść jak się komuś powodzi ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To forum zegarków oryginalnych.

To nie ataki tylko fakty.

Zegarek jest bublem wykonanym z kapsla po occie 6% spirytusowym. I podobnej do octu cenie.

a zapytam z ciekawosci.. mozesz podac,wkleic inforamcje o tym ze owe forum to forum zegarkow oryginalnych?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakie to znaczenie czy chinczyk czy rosjanin niech sie nosi:)

Mam pytanie do kolegi  . Dlaczego tu jesteś ???

Pytanie nie jest podszyte szyderą czy cynizmem, po prostu ciekawy jestem twojego punktu widzenia i rozumienia 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a zapytam z ciekawosci.. mozesz podac,wkleic inforamcje o tym ze owe forum to forum zegarkow oryginalnych?

Regulamin forum:

§8 punkt 6

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oraz we wstępie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyślijcie mu kilka obrazków, bo mam wrażenie, ze to robot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, temat zamknąłem bo pózno już :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.