Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

So.Ry

Ciężar wag

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
małe pytanko do forumowiczów - ile powinny ważyć wagi do G.B - kwadransowego. Jeżeli ma ktoś oryginalne wagi do w/w prosiłbym o ich zważenie, i o podanie ich wagi. Wagi do dwuwagowca w/g mojego rozeznania oscylują od 1300 do 1450 gram , a do kwadransowego ???
Po wymiarach samych uz do wag, wychodzi coś około 1800 gram, tylko po co taki ciężar do chodu, jak mi śmiga na 1400 gram. Do bicia kwadransów i godzin, w zależności od naciągu sprężynki przy osi bicia oraz szybkości samych uderzeń, to waga 1800 gram pasuje, bo 1400 to nie dość, że uderzenia są powolne to jeszcze ciut anemiczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt nie ma oryginalnego kwadransowego (linkowego) G. B. ? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Braunau, czy z Freibuga? O ile się orientuję, wszystkie linkowe zegary z Braunau miały nieco cięższe i takie same wagi po 1400 g.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój ma wagi po 1400 gram.

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki,
tylko dlaczego uzy są takie wielkie, nie dość, że sr. 44 mm to wysokość ponad 12cm ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,
dzięki bardzo za informację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.