So.Ry 0 #1 Napisano 8 Marca 2016 Witam,małe pytanko do forumowiczów - ile powinny ważyć wagi do G.B - kwadransowego. Jeżeli ma ktoś oryginalne wagi do w/w prosiłbym o ich zważenie, i o podanie ich wagi. Wagi do dwuwagowca w/g mojego rozeznania oscylują od 1300 do 1450 gram , a do kwadransowego ???Po wymiarach samych uz do wag, wychodzi coś około 1800 gram, tylko po co taki ciężar do chodu, jak mi śmiga na 1400 gram. Do bicia kwadransów i godzin, w zależności od naciągu sprężynki przy osi bicia oraz szybkości samych uderzeń, to waga 1800 gram pasuje, bo 1400 to nie dość, że uderzenia są powolne to jeszcze ciut anemiczne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
So.Ry 0 #2 Napisano 8 Marca 2016 Nikt nie ma oryginalnego kwadransowego (linkowego) G. B. ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #3 Napisano 8 Marca 2016 Z Braunau, czy z Freibuga? O ile się orientuję, wszystkie linkowe zegary z Braunau miały nieco cięższe i takie same wagi po 1400 g. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2284 #4 Napisano 8 Marca 2016 Mój ma wagi po 1400 gram. 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
So.Ry 0 #5 Napisano 10 Marca 2016 Dzięki,tylko dlaczego uzy są takie wielkie, nie dość, że sr. 44 mm to wysokość ponad 12cm ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jerzy1234 63 #6 Napisano 11 Marca 2016 Witam moj GB kwadransowy wagi ma po 1400gr. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
So.Ry 0 #7 Napisano 15 Marca 2016 Witam,dzięki bardzo za informację. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach