pompek 35 #701 Napisano 12 Marca 2018 Ma go ktoś z polskiej dystrybucji?? Przyznać się. Pompek no widzisz a ja Ci mogę w marcu 2018 za 2.2k opchnąć. OKAZJA No właśnie ja mam z polskiej dystrybucji... wytargowałem z 3800 na 3000 i myślałem, że jestem cwany 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GeRmAnOs 215 #702 Napisano 12 Marca 2018 A można Cię prosić żebyś przełożył instrukcje na wersje elektroniczną?Bo domyślam się że PDF'a w pudełku nie dostałeś Taki cennik gdzieś trafiłem przypadkiem.Bransa do MRG-G1000HT za 2,5k $ band_charges.pdf 0 Mistrz edycji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemo2xx 33 #703 Napisano 12 Marca 2018 Już handlują na olx-e tymi Gulfami Na pewno coś by się zarobiło Ostro idą z tymi gulfami To co bierzemy po 5 ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pompek 35 #704 Napisano 12 Marca 2018 A można Cię prosić żebyś przełożył instrukcje na wersje elektroniczną? Nie bardzo rozumiem... Mam zeskanować? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23202 #705 Napisano 12 Marca 2018 Ostro idą z tymi gulfami To co bierzemy po 5 ?Rynek szybko się nasyca i już za dużo tych białych jest ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter 13 2 #706 Napisano 12 Marca 2018 Wskazówki i szlufka w idealnym porządku. Chociaż teraz przyczaiłem że wskazówka trybów do poprawy. Gratki Germanos od czego założyłeś szlufkę?Z którego roku masz Galfika ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GeRmAnOs 215 #707 Napisano 12 Marca 2018 @Piter szlufka od romana pasuje idealnie a mój gulfik jest z 16 września 2016.@Pompek możesz zeskanować jak nie problem, lub foty dobrej rozdzielczości żeby druknąć szło. 0 Mistrz edycji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #708 Napisano 12 Marca 2018 Panowie, czy Wasze Gulmastery też mają minimalny rozjazd sekundnika. Na niektórych znacznikach centrują idealnie, a na niektórych nie? U mnie niestety jest widoczny rozjazd na godzinie dwunastej, tak jakby wskazówka sekundowa była minimalnie w prawo obrócona, powiedzmy o 1/5 działki sekundowej. Trochę to drażniące, nie wiem, czy mentalnie sobie z tym poradzę (zaawansowane OCD zegarkowe) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GeRmAnOs 215 #709 Napisano 12 Marca 2018 A korekta tego nie może naprawić? Nie możesz idealnie ustawić tak jak ja na poprzedniej stronie? 0 Mistrz edycji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #710 Napisano 12 Marca 2018 Korekta poprawia wskazówkę minutową i godzinną. Sekundowej nie rusza niestety. Edyta:Godzinną, WTF...? Oczywiście chodziło o godzinową 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GeRmAnOs 215 #711 Napisano 12 Marca 2018 To może spróbuj go pacnąć mocniej o w tą stronę w którą chcesz żeby sekunda się przesunęła, może mu się tam cuś przyblokowało. 0 Mistrz edycji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #712 Napisano 12 Marca 2018 Problem w tym, że na większości kresek sekundowych jest ok. A godzinowa i minutowa wskazówka są idealnie ustawione, bez jakiejkolwiek ręcznej korekty. Czytałem wątek na WUS o kwarcach i nietrafiających wskazówkach sekundowych i wychodzi na to, że to niestety norma w wielu egzemplarzach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GeRmAnOs 215 #713 Napisano 12 Marca 2018 Zeschizowałeś mnie i przez 5 minut wpatrywałem się we wskazówkę sekundową ale nie ma tego problemu u mnie, albo jest po prostu tak mały. Żeby go ewentualnie zobaczyć sekunda musiała by przechodzić nad indeksami. 0 Mistrz edycji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter 13 2 #714 Napisano 12 Marca 2018 @Piter szlufka od romana pasuje idealnie a mój gulfik jest z 16 września 2016.@Pompek możesz zeskanować jak nie problem, lub foty dobrej rozdzielczości żeby druknąć szło. Mój też 2016 chyba wysprzedają rocznik, no i koniecznie muszę gdzieś dorwać tą szlufkę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #715 Napisano 12 Marca 2018 Możesz dogiąć lekko szlufkę od spodu i będzie ok 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter 13 2 #716 Napisano 12 Marca 2018 Wiem, jak nie znajdę to tak zrobię 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pompek 35 #717 Napisano 13 Marca 2018 Białasy na forum kwitną jak krokusy na Podhalu, a mój zimuje zamknięty w pudełku i czeka na prawdziwą wiosnę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23202 #718 Napisano 13 Marca 2018 Na olx-ie pełno, Janusze biznesu kupili tego na worki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23202 #719 Napisano 14 Marca 2018 No i w końcu jest Pozytywnie mnie zaskoczył, jakościowo bardzo na plus, staranniej wykonany niż GWN v1.Pasek jak to w Gulfach, Frogach i Giezach, miód malina Pozytywny wyświetlacz mega czytelny i nawet mu tam pasuje.Podświetlenie super.Jedynie co budzi moje obawy to ring bezela, ten niebieski, jak się nim przydzwoni to będą blizny No ale dzięki temu to taki ładny G a nie brzydal jak reszta G 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzidu79 35 #720 Napisano 14 Marca 2018 Zgadzam się z opinią kolegi z góry Do mnie tez dotarł, przyszedł wczoraj ale dopiero przed chwilą otworzyłem pudło, zdjęcia niedługo bo robotą zawalony jestem i czasu mało.Bardzo fajny zegar, co do koloru to jednak wolałbym inny ale mysle ze do tego z czasem się też przekonam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23202 #721 Napisano 14 Marca 2018 No trzeba jakieś gatki dokupić Macie jakieś zbiorcze zdjęcie z wszystkimi Gulfami?Piowa jakby tu zaglądał to pewnie by wrzucił 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #722 Napisano 14 Marca 2018 Mówisz i masz - prosto od Piowy z WUS http://forums.watchuseek.com/f17/gulfmaster-gwn-q1000-counting-thread-3545762-post44528571.html#post44528571 Co do miejsca wyświetlacza, już kilka razy chwytałem Gulfa do góry nogami i dopiero po chwili reflektowałem się, że coś jest nie tak. Może coś mam ze wzrokiem i to by tłumaczyło te moje indeksy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23202 #723 Napisano 14 Marca 2018 Podziękował 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #724 Napisano 14 Marca 2018 W marcu mają być jeszcze 3 nowe. https://www.g-central.com/3-new-quad-sensor-gulfmasters-gwn-q1000a-2a-gwn-q1000gb-1a-gwn-q1000mca-1b/ pozdrawiam, Piowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #725 Napisano 14 Marca 2018 Ooo... i ten trzeci od lewej jest MZ idealny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach