Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

camus231989

Zapytanie o autentyczność Daniel Wellington 0106DW

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Poszukuję obecnie (niestety) niedrogiego zegarka na raczej formalne okazje. Znalazłem na olx coś takiego.

http://olx.pl/i2/oferta/nowy-zegarek-daniel-wellington-dw-CID87-IDeOgl7.html

W internecie zauważyłem, że cena nowego wynosi ok 500-600 zł a ta z aukcji jest bardzo niska. Prosiłbym Wam o określenie czy jest to oryginalny produkt i czy w ogóle warto pchać się w tą markę ? Zależy mi prostym designie, okrągłej kopercie - najlepiej bez datownika. Zależy mi również , aby zegarek był dosyć 'cienki' by móc go schować pod mankietem koszuli. Oczywiście nie chciałbym też, zeby cyferblat byl zawalony różnymi logami,szpanerskimi dodatkami - prostota i elegancja, na tym.mi zależy. Znalazłem tez Zentre Savoy z lat 70tych aczkolwiek może przyszła żona stiwerdzila, tu cytuję:"ten zegarek jest... paskudny" - chociaż ja jestem nim zachwycony!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcesz "to coś" pod tytułem DW kupić za 130PLN? Odpuść sobie. Jak dla mnie (i nie tylko) cała ta firma to podróbka :).

Napisz jaki masz budżet, to koledzy coś podpowiedzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Budżet to niestety ok 300 zł. Obecnie ciężko u mnie z finansami bo dalej zbieramy na wesele. Oczywiście rozumiem że nie mam co oczekiwac za taką cenę. Wchodzi w grę także używany zegarek.

Wysłane z mojego Nexus 6 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tym budżecie poszukał bym czegoś w ofercie Lorusa albo Casio. Można też rozważyć jakiegoś fajnego "ruska". Za 3 stówki można w bardzo fajnym stanie kupić coś z CCCP :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sen Seiko 5 ogólnie ładny. Ale zależy mi prostym bardzo designie i okrągłej koronie. To ma być zegarek raczej tylko do garnituru. Czasem ew. Do koszuli formalnej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kup sobie jakiegoś ładnego ruska

będziesz miał tani i ładny zegarek mechaniczny

te dw to w większości podróbki marnej jakości

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem. Popatrze na olx i Allegro. Może coś znajdzie się. Dziękuję Wam bardzo za pomoc!:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej porozglądaj się na naszym bazarku. Na wspomnianych stronach to nawet podróbki rusków się zdarzają. Malowanki, składaki i różne inne wynalazki. Jeśli Twoja wiedza i doświadczenie pozwolą odróżnić oryginał od składaka, to możesz śmiało atakować. Ja bym się nie odważył :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe w tym problem. Lubię zegarki - chyba mam to po ojcu. Niestety nie posiadam takiej wiedzy i nie znam.sie za bardzo na nich. Ja posiadam proste Casio mtp-1183 oraz g-shock którego modelu nie pamiętam hehe. Spojrze na bazar. Dziękuję za rade

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na OLX nigdy w życiu nie kupiłbym zegarka. Tam  ogóle czasem ktoś coś oryginalnego wystawia? Wylęgarnia podrób!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na OLX nigdy w życiu nie kupiłbym zegarka. Tam ogóle czasem ktoś coś oryginalnego wystawia? Wylęgarnia podrób!

Hehe też tak myślę. Te 'stare' tissoty znalezione na strychu za 200-300 zł albo zegarki które sie nie podobają i dlatego sprzedają za połowę jak nie mniej. Heh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie.

Przepraszam za dokonanie tak starego tematu, ale wolę już ten zakończyć niż tworzyć nowy wątek.

Znalazłem Doxę która spodobała mi się dosyć. Facet chce za nią nieduże pieniazki. Myślicie że warto coś takiego kupić? Widziałem też jakieś starsze cccp zegarki w podobnym przedziale cenowym oraz o podobnym designie. Aczkolwiek ten jest srebrny, nie pozłacany(nie przepadam za złotem to 1. A 2. Chciałbym żeby zegarek współgrał z dodatkami do garnituru - srebrne guziki oraz spinki) a ten klasyczny, vintageowy wygląd bardzo mi się podoba. Więc pytanie - czy jest sens coś takiego kupić czy to jakiś gniot? Poniżej podaję link

http://olx.pl/oferta/doxa-by-synchron-meski-CID87-IDgrbLw.html

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gniot nie jest, ale ciut zmęczony na pewno. Koronka do wymiany. Może nie od razu, ale trzeba wziąć to pod uwagę. Zegarki vintage mają niezaprzeczalny urok, ale nie każdemu on odpowiada. Dla mnie są na przykład zdecydowanie za małe, choć pod mankiet pewnie OK.

Tarcza bardzo fajna. Brak datownika też na plus Doxy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za odpowiedź Seb.

Kolega pisał też o Seiko 5. Poszukalem po sklepach internetowych i dziś się przejdę po okolicznych sklepach z zegarkami. Podoba mi się to że jest to automat oraz ma swój urok. Jak Seiko podpisuje mi na nadgarstku to najwyżej wezme go. Dokładniej model SNK605.

Jeszcze takie pytanie laika. Jak sprawa wygląda że skórzanymi paskami? Jest jakieś savoir vivre przy doborze paska do ubioru formalnego? Napewno potrzebuje czarnego ale co z fakturą/rodzajem skóry. Widziałem że są ze skóry rekina, aligatora(b. Mi się nie podoba faktura takiego paska). Mógłbyś coś o tym napisać? Byłbym wdzięczny.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

647bc807bfa5767c717658361aa3c0f9.jpg

Jednak Seiko 5ka. Koncze już to zawracanie głowy i dziękuję za pomoc. Narzeczona kupiła mi go w prezencie. Zdjęcie nie pro ale myślę woda urok małej 5tki. Uwielbiam;)

Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładna. Mój kolega nosi podobną od kilku lat. Niech się nosi .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładna. Mój kolega nosi podobną od kilku lat. Niech się nosi .

Dziękuję:) wiem.ze dla wielu z Was to tani i nie wyróżniający się zegarek ale strasznie mi się podoba. Aż chciałbym porównać go z jakimś wyższym modelem. A nóż kiedyś się trafi;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co z tego, że tani jak fajny ? ;)

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)

Kurcze... tak mnie nurtuje jedną kwestia. Zegarek piękny... poważne - dla mnie jest piękny. Ale miał to być docelowo zegarek do garnituru na wesele, potem może do wyjazdów z pracy itp. Oglądałem na żywo paski 10mm.... wyglądają jak damskie :/ czy są paski które zaczynaja się od 10 mm i przechodzą np w 15mm? Gdzieś widziałem na forum, że pewne osoby robią takie paski na zamówienie. Jest to zabawa dużo droższa? Chciałbym zmieścić się w 100 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten zegarek niezbyt nadaje się pod pasek. musiał by być robiony na zamówienie . Być normalnej szerokości zwężać się przy kopercie. Nie kupisz taki to gotowego . Kolega eye_lip ( i nie tylko ) robi paski. Napisz do niego. Ale ja bym został przy bransolcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję :) wiem.ze dla wielu z Was to tani i nie wyróżniający się zegarek ale strasznie mi się podoba.

tym się nie przejmuj. zamiast kupić "niewiadomoco" kupiłeś automatyczny, przyzwoity zegarek, dobrej firmy. jesteś na dobrej drodze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten zegarek niezbyt nadaje się pod pasek. musiał by być robiony na zamówienie . Być normalnej szerokości zwężać się przy kopercie. Nie kupisz taki to gotowego . Kolega eye_lip ( i nie tylko ) robi paski. Napisz do niego. Ale ja bym został przy bransolcie.

Nawet do garnituru? Podobno to jest nie smaczne a mój kierownik twierdzi że wręcz odrzuca klienta czy partnera buisnesowego (i mówił mi to gość któremu codziennie śmierdzi z buzi alkoholem i kicha jakby mu w płuca ktoś bombę wsadził...) no ale nic:) na bransolecie właśnie ten zegarek ma taki dość filigranowy urok. Nie wiedziałem że aż tak mi się spodoba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

On po prostu moim zdaniem do paska nie pasuje.

A nawet jeśli, to pasek szyty , tak jak wyżej pisałem będzie drogi i może wyglądać dziwnie .

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wybór. Od bliźniaczego modelu zaczynałem przygodę z automatami 8 lat temu.

fe696ab83ba2.jpg

Zgadzam się z przedmówcami - na pasku tego nie widzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.