Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kix f1

Czy mechanizm Eco Drive jest naprawdę dobry ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Planuje kupić Citizena z funkcją : Eco Drive , czy mechanizm ten jest naprawdę dobry , jak długo działa w zegarku , czy  się  go wymienia  , jeśli  się  go wymienia  to po jakim czasie , na ile  starcza .

Proszę  o  wszelkie  informacje  na  temat  tej  funkcji  w  zegarkach ( najlepiej  od  osób  które mają  zegarki  z  tą funkcją )

Dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Producent jesli dobrze pamietam zaklada poprawne dzialanie eco drove na 10lat i zazwyczaj dzialaja dluzej. Bywa ze kondensator/akumulator pada wczesniej.

Koszt wymiany kondensatora/akumulatora to okolo 80zl.

Jest to o tyle wygodne ze nie musimy otwierac zegarka tak czesto jak przy wymianie baterii ale za to jednorazowy wydatek jest sporo wiekszy.

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem co najmniej 10 zegarków z tym mechanizmem, nigdy nie było najmniejszego problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również polecam. Producent zakłada 10 lat trwałości, słyszałem że spokojnie wytrzymuje 15-20 lat. To już tak naprawdę dość stara technologia, żadna nowinka techniczna, pierwsze zegarki powstały w latach 90tych XXw. i wiele z nich działa do dzisiaj :)

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli nie zamkniesz go w szufladzie na długi okres i nie wykończysz w ten sposób baterii, pociągnie kilkanaście lat.

A nawet jak ją zajedziesz, to możesz wymienić i po sprawie ;)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dobry "patent" od Citizen. U mnie najstarszy zegarek z ecodrive ma teraz ok.12 lat... 

Zależnie od modelu masz informację jak aku słabnie, kiedy masz doładować bo np. przeskakuje wskazówka sekundowa co 2 sekundy...stawiasz na parapet i ładujesz. Zero problemów.

Jak Ci się podoba jakiś model i masz go w dobrej cenie to bierz i nie zastanawiaj się ;)

P.S.

Możesz sprawdzić też instrukcję od wybranego modelu http://www.citizenwatch.com/en-us/support/setting-instructions/ 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie  dzięki   Wszystkim  za cenne  informacje  na  temat   tej  funkcji  !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez obaw stara przetestowana technologia...mój narazie 8 lat ciągnie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.