Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

skatejol92

Orient Blue Mako - skracanie bransolety

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zamówiłem wczoraj Blue Mako, już nie mogę się doczekać, jak go dostanę;) zegarek kupiony w Pradze w grudniu 2015r., podbita gwarancja międzynarodowa. Na pewno czeka mnie skracanie bransolety: stąd moje pytanie. Czy z taką gwarancją mogę iść do serwisu Orienta w Warszawie (Poljot Euro) na bezpłatne skracanie czy nie? Jeśli nie, to ile taka usługa może kosztować w stolicy? Jakiego zegarmistrza polecacie (to tak na przyszłość)? Z góry dzięki za odpowiedź;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcesz skracać bransoletę w ramach gwarancji międzynarodowej?? :D :D No ten numer to raczej nie przejdzie - do czego uprawnia gwarancja międzynarodowa jest dość dokładnie opisane na forum - poszukać trzeba ;)

Skracanie bransolety to około 5 PLN - co do zegarmistrza to w tym przypadku każdy sobie poradzi, bo to prosta czynność nie wymagająca zbyt wielkiej wiedzy w zakresie zegarmistrzostwa - wystarczy wybijać piny zgodnie ze strzałkami umieszczonymi na ogniwach bransolety, a potem ją połączyć pinem w sposób odwrotny do wybijania... operacja trwa kilka minut.

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcesz skracać bransoletę w ramach gwarancji międzynarodowej?? :D :D No ten numer to raczej nie przejdzie - do czego uprawnia gwarancja międzynarodowa jest dość dokładnie opisane na forum - poszukać trzeba ;)

Skracanie bransolety to około 5 PLN - co do zegarmistrza to w tym przypadku każdy sobie poradzi, bo to prosta czynność nie wymagająca zbyt wielkiej wiedzy w zakresie zegarmistrzostwa - wystarczy wybijać piny zgodnie ze strzałkami umieszczonymi na ogniwach bransolety, a potem ją połączyć pinem w sposób odwrotny do wybijania... operacja trwa kilka minut.

Ważne by zegarmistrz nie dobijał ogniw młotkiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytałem temat o gwarancji międzynarodowej Orient i w sumie ile osób tyle historii;) mam nadzieję, że nie będzie potrzeby korzystania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z gwarancji najlepiej nie korzystać. Z żadnej ;).

Bransoletę skróci każdy praktycznie, choć niektórzy mają wyjątkowy talent do rysowania bransolet. Piny też potrafią wbijać odwrotnie :blink:.

Kilka razy widziałem już takie bransolety :).

Co do ceny - niektórzy robią to za darmochę, inni biorą symboliczną złotówkę. Piątak jednak powinien wystarczyć nawet w Wawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Parę lat temu skracałem bransoletę w swoim Oriencie Submarinerze i zapłaciłem 10 zł. Może źle trafiłem ;)

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W łódzkim Tempusie zazwyczaj gratis takie usługi robią, żeby klienta "zachęcić".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.