Gość Ati #26 Napisano 30 Kwietnia 2007 Fajne sa te Seiko "5" @Aaronek, SNK809k2 to ten z czarna tarcza? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BLAST 0 #27 Napisano 30 Kwietnia 2007 Fajne sa te Seiko "5" Bardzo fajne, gdyby jeszcze miały WR 50M to byłoby idealnie 0 Rafał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu 1 #28 Napisano 2 Maja 2007 Świetny zegareczek! Ja tez planuję sobie taki kupić. U jakiego sprzedawcy na Allegro kupiłeś???P.S. Tylko nie wiem, czy na moją łapę nie będzie za mały, mam w nadgarstku około 20 cm - jak myślicie??? 0 Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mashun 10 #29 Napisano 2 Maja 2007 Wg. mnie będzie za mały, ale to kwestia indywidualnych upodobań. Wątpliwości może rozwiać jedynie "test nadgarstkowy" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zulek 0 #30 Napisano 2 Maja 2007 Zgadza się, brakuje mu wodoszczelności i jest dość delikatny ale solidnie wykonany. Jest niewielki i na pewno dla wielu za mały - to na moim drobnym nadgarstku spisuje się świetnie :wink: Jednak tak jak mashun polecam test nadgarstkowy, żeby nie było rozczarowania. :shock: Michu co do sprzedawcy to jest dokładnie ten sam: http://allegro.pl/item190899177_seiko_mili...c_snk803k2.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szatek 0 #31 Napisano 28 Lipca 2007 Gratuluję zakupu, też kiedyś rozważałem zakup jakiegoś seiko z serii 800. Możesz mam zdradzić jakiej metody użyłeś do zrobienia tych zdjęć. Są bardzo dobre. Od jakiegoś czasu próbuję zrobić dobre fotki swoim zegarkom, ale nie jestem z nich zadowolony i za dużo czasu muszę maglować je w GIMPIE Masz jakieś doświadczenie w fotografii, bo wydaje mi się, że Twoje zdjęcia są zbyt dobre, jak na "pstrykaczaodczasudoczasuamatora" pozdrawiam wszystkich 0 Sowy nie są tym, czym się wydają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korba 2 #32 Napisano 28 Lipca 2007 Kumplowi załatwiłem od forumowego kolegi Seiko 5 aviatora z czarna tarczą. Zegarek ma średnice 37mm, a koleś jest wielki, napakowany kafar. Nosi go na bransolecie która jakby dodaje zegarkowi ''poweru'' (choc zatraca z nia lotniczy design) i wcale ''małość'' zegarka nie razi. Nie wyglada na damski Jeszcze pare lat temu jakby ktos wyskoczył z zegarkiem średnicy 42 (co dzis jest standardem) to by wszyscy gały wytrzeszczyli, albo obśmiali własciciela. 0 Jedyna różnica między mną, a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem. Salvadore Dali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zulek 0 #33 Napisano 31 Lipca 2007 Dzięki za ciepłe słowa, to mi przynosi ogromną satysfakcję Jeśli chodzi o zdjęcia to ten zegarek zwyczajnie jest fotogeniczny.. a bardziej poważnie to zupełnie nie uważam się za eksperta w dziedzinie fotografii, a "doświadczenie" jako takie nabywałem ze swoim starym zenitem robiąc czasem fotki przedmiotom które uważałem za ładne. Do tej sesji wcale się nie przygotowywałem, a nawet zrobiłem ją w kuchni ogromnym pośpiechu po odebraniu przesyłki łapiąc ostatnie promienie zachodzącego słońca.. aparat to najtańsza lustrzanka cyfrowa z przypiętym heliosem 2/58 od zenita a zdjęć nie obrabiałem ani w PSie ani w Gimpie, zostały tylko trochę podostrzone i zmniejszone. -pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
madoox 0 #34 Napisano 4 Listopada 2007 Gratuluję świetnego zegarka i równie dobrych zdjęć!)) 0 Stowa Seatime Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość jaSZ #35 Napisano 4 Grudnia 2007 świetny zegarek, zastanawiam się nad drugim vostokiem amfibią, ale chyba dołożę troche grosza i kupię seiko 5 Świetna kolorystyka "pustynna burza", mam jedno pytanie do Was, taki model znalazłem na ebayu: http://cgi.ebay.de/Seiko-5-Military-Automa...VQQcmdZViewItem Jakby jaśniejszy od tego, który kupiłeś. Mam pytanie więc, czy to wina fotografa i ta wersja z linku to ta sama co Twoja? Czy to inny kolorystycznie model? Pozdrawiam jacek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomasz_krk 0 #36 Napisano 24 Grudnia 2007 http://www.i-zegarki.pl/seiko-military-snk...torm-p-309.html tutaj 330zł... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grizzly 0 #37 Napisano 25 Grudnia 2007 Bardzo fajny zegarek, a w tym kolorze szczególnie "twarzowy" Zresztą trudno tego koloru nie lubić, wszak to barwy Klubowej strony Zulek, gratuluję pomysłowych zdjęć i dobrego warsztatu! Pozdrawiam świątecznie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
monk 0 #38 Napisano 31 Marca 2011 Ja też zakupiłem ten model. Przeszedłem długą drogę. Najpierw chciałem klasycznego Claude'a Bernard'a z Apartu ale traiłem na to forum. Później Adriatica no ale też trochę poczytałem i się zniechęciłem. W międzyczasie zafascynowany byłem Tissotem PRC200. W końcu doszedłem do wniosku, że nie stać mnie na tak drogi zegarek. Zebrałem wszystkie opinie z forum, a czytałem z 3 tygodnie co wieczór. I wybór padł na Seiko. Początkowo wydawał mi się za mały jednak w końcu się przekonałem. Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawlak 0 #39 Napisano 31 Marca 2011 Gratuluję zakupu. Ja od ponad dwóch lat mam SNK809K2 i jestem bardzo zadowolony. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MusicMan 0 #40 Napisano 30 Października 2011 Witam , jestem nowym użytkownikiem, na imię mi Kacper. Stwierdziłem, że przed kupnem nowego zegarka najpierw troszeczkę poczytam, tak oto właśnie trafiłem na to forum, szczerze mówiąc, na temat zegarków nie wiedziałem prawie nic, dlatego przyssałem się do różnych tematów jak pijawka, wczoraj czytałem forum przez cały dzień non-stop. Nie sądziłem, że jest tyle niuansów związanych z zegarkami, zawsze patrzyłem na zegarek bardzo powierzchownie, natomiast teraz spojrzałem (dzięki forum) na zagadnienie zegarka z całkiem innej strony. Ok, ok, wiem, że nie jest związane to z tematem, w każdym razie po głębszej analizie, oraz wniosków wyciągniętych z tego forum, (oraz oczywiście mojego gustu), wybrałem ten oto zegarek, już się nie mogę doczekać, przyjdzie w poniedziałek, także jak tylko to się stanie, od razu podzielę się swoją opinią, pozdrawiam ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #41 Napisano 30 Października 2011 Gratuluję wyboru, czekamy w takim razie na zdjęcia Witaj na forum. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MusicMan 0 #42 Napisano 2 Listopada 2011 Jest!!, za nie długo wrzucę zdjęcia.Taka sprawa jeszcze, oryginalny pasek jest bardzo ładny, ale pasuje przede wszystkim na wakacje , myślałem aby kupić jakiś brązowy skórzany pasek, ( oczywiście nie najwyższych lotów, aby cena nie przekraczała ceny zegarka ), jest coś co moglibyście mi polecić ?Z góry dzięki.Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MusicMan 0 #43 Napisano 2 Listopada 2011 Jest!!, za nie długo wrzucę zdjęcia.Taka sprawa jeszcze, oryginalny pasek jest bardzo ładny, ale pasuje przede wszystkim na wakacje , myślałem aby kupić jakiś brązowy skórzany pasek, ( oczywiście nie najwyższych lotów, aby cena nie przekraczała ceny zegarka ), jest coś co moglibyście mi polecić ?Z góry dzięki.Pozdrawiam niestety nie umiem usunąć ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #44 Napisano 2 Listopada 2011 Taka sprawa jeszcze, oryginalny pasek jest bardzo ładny, ale pasuje przede wszystkim na wakacje , myślałem aby kupić jakiś brązowy skórzany pasek, ( oczywiście nie najwyższych lotów, aby cena nie przekraczała ceny zegarka ), jest coś co moglibyście mi polecić ?To jeszcze pewnie zależy czy ma być to opcja taka bardziej elegancka, czy bardziej "charakterna". Jeśli ta druga, to dobrym pomysłem może być pasek z podkładką tzw bundstrap. Mniejsze zegarki o charakterze militarnym zazwyczaj świetnie prezentują się na takich paskach, i nawet na dużych łapach wyglądają imponująco, pomimo małego rozmiaru samego zegarka.Trudno powiedzieć czy Tobie będzie to odpowiadać, bo nie każdy lubi taki kawał skóry na ręku 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MusicMan 0 #45 Napisano 2 Listopada 2011 Jestem w miarę drobny, i mam drobny nadgarstek, także preferowałbym coś skromniejszego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #46 Napisano 2 Listopada 2011 Jestem w miarę drobny, i mam drobny nadgarstek, także preferowałbym coś skromniejszego No to w takim razie jakiś prosty pasek, moim zdaniem raczej gładki, bez wzorów typu krokodyl,.. może być z białym kontrastowym przeszyciem lub bez. Jeżeli ma być budżetowy, niedrogi, powiedzmy do 30zł, to ja bym szukał w takich paskowych markach jak Reda, Alfa, JVD.. Niedrogie ale w miarę solidne. 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MusicMan 0 #47 Napisano 25 Grudnia 2011 Ok, dorwałem aparat, którym wreszcie mogłem zrobić w miarę sensowne zdjęcia.także jak napisałemm, oto zdjęcia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MusicMan 0 #48 Napisano 25 Grudnia 2011 od razu jest z paskiem , o który kiedyś tutaj też pytałem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MusicMan 0 #49 Napisano 25 Grudnia 2011 . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MusicMan 0 #50 Napisano 25 Grudnia 2011 . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach