Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

girter

Na jakich werkach produkowano omega reduced

Rekomendowane odpowiedzi

Dla wielu osób po mimo braku odpowiednich funduszy posiadanie omegi speedmaster jest wielką pokusą. Jak wiadomo najbardziej budżetową opcją speedmaster jest omega reduced. Występował ona z różnymi mechanizmami. Ja doszukałem się dwóch:

-cal. 1143

-cal. 3220

Z tego co wiem oba są oparte na 2892-2A z tym że 3220 jest poprawioną wersją 1143. Gdzieś słyszałem że jest również werk opart o valjoux 7750 chodź nie wiem ile w tym prawdy. Może ktoś wie czym jeszcze poszczególne wersje reduced różniły się po za werkiem? Doszukałem się że w niektórych jest szafir a w innych plastik chodź mnie wiem czy tak było fabrycznie. Zapraszam do dyskusji i pisania swoich doświadczeń na temat różnorodności reduced ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej

Z tego co wiem najstarsze wersje reduced były na 1140 to tez 2892 plus modul DD. Na 7750 są wersje z datą. Na pewno bardziej doświadczeni koledzy dopiszą resztę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie w Speedmasterach reduced zawsze był taki sam werk.,ETA 2892 A-2 z modułem  chrono Dubois Depraz.,Do roku 2000 był oznaczany jako 1143,w roku 2000 po niewielkich modyfikacjach(głównie dekoracji) ten sam werk otrzymał oznaczenie 3220,a od roku 2003 3220A.,Innych werków w Reduced nigdy nie stosowano,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W reduced zdaje się szafiru nie było i innych werków niż 2892 też nie. Za to bywały w innych odmianach speedmastera, ale to już nie ref. 3510.50.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.