Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Zegarki i Pasja

zegarkiipasja.pl: SIHH 2017: IWC Schaffhausen – nowe modele z kolekcji Da Vinci

Rekomendowane odpowiedzi

Ponad pięć wieków temu w małej toskańskiej wiosce przyszedł na świat jeden z największych geniuszy ludzkości – Leonardo da Vinci. Człowiek, który w ciągu swojego życia nie tylko marzył o wielkich rzeczach, ale realizował je z pasją i konsekwencją. Człowiek, który odkrył i opisał więcej praw natury niż setki jego poprzedników parających się tym samym. Dla miłośników horologii szczególnie istotny może być fakt, że jednym z jego najbardziej zajmujących zajęć był prec

Wyświetl pełny artykuł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekaw jestem dlaczego zrezygnowano z tego - jak pisze autorka - "charakterystycznego kształtu skrzyni". Osobiście Da Vinci podobały mi się bardziej, gdy były "kostką". Teraz jakoś tak spospoliciały...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekaw jestem dlaczego zrezygnowano z tego - jak pisze autorka - "charakterystycznego kształtu skrzyni". Osobiście Da Vinci podobały mi się bardziej, gdy były "kostką". Teraz jakoś tak spospoliciały...

rynek weryfikuje pomysły!

Beczkowate modele, to była porażka firmy IWC.

No może z wyjątkiem limitowanego K.Klausa

pozdrawiam,

Władysław Meller

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie tak, prawa rynku zrobiły swoje. Choć, tak jak napisałem, ten "beczkowaty" kształt był dla mnie ciekawszy....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pełna zgoda. Zegarek stracił swój charakter i rozpoznawalny styl. . Jest kolejnym high-endowym (Da Vinci Perpetual Calendar Chronograph ) zegarkiem z normalnej kopercie.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Być może do "charakterystycznego kształtu skrzyni" trudno było zmieścić mechanizm. A beczulki-kostki żal. Zegar ( męski ) miodzio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Być może do "charakterystycznego kształtu skrzyni" trudno było zmieścić mechanizm. A beczulki-kostki żal. Zegar ( męski ) miodzio.

Skoro "Da Vinci" to mogli opracować inny mechanizm - specjalnie dla "skrzyni".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak - wczesniejsze byly ciekawsze i bardziej rozpoznawalne, jednak nowe modele beda sie chyba lepiej sprzedawac... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wątpię , będzie jednym z wielu na rynku . Stara koperta była na tyle charakterystyczna że wyróżniała się w " tłumie".

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.