Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

trakow

Atlatntic - zegarek dziadka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie miłośników zegarków.

Mam pytanie o informację na temat zegarka mojego Dziadka. Mój Tata dostał go od Dziadka a ja od Taty – to dla mnie bardziej pamiątka rodzinna niż zegarek o jakiejś szczególnej wartości materialnej, ale i tak chciałbym się dowiedzieć czegoś o nim. Mam tylko zdjęcie cyferblatu – zegarek oddałem do renowacji i zdjęcie mechanizmu mogę dosłać później, jeśli to konieczne. Zegarmistrz powiedział mi, że Atlatntiki miały często dość krótkie serie i z samej tarczy można coś tam wyczytać – więc gorąca prośba do ekspertów – czy uda się określić, z którego roku jest to zegarek, coś więcej o tym modelu, no i orientacyjnie o jakiej wartości mniej wiecej mówimy. Poniżej załączam zdjęcie. Z gory dziekuje za wszelkie informacje.Pozdrawiam

post-95254-0-70121000-1484384209.jpg

post-95254-0-90599900-1484384215.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otwórz zdjęcie i spróbuj coś z niego przeczytać. Udało ci się? To gratuluję. Ja widzę tylko jakis zegarek. Że Atlantic to wiem tylko z opisu.

O wartości zegarka juz sam pisałeś, to po co pytasz?

Regulamin przed akceptacją czytałeś? Tam wyraźnie stoi co i jak z wycenami.

Roku produkcji nie dowiesz się bez papierów, graweru czy czegos takiego. Nie ma tabel umożliwiających datowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Antiquarius za odpowiedź :)

Pozdrawiam i miłego dnia!

TR

Cześć Kolego, witaj na forum. Zegarek z lat '60, coś czuję, że renowacja nie była potrzebna ..

Tu dowiesz się sporo o atlantikach, miłej lektury
http://www.atlantic.helwecja.com/ksiazka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.